خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آذربایجان شرقی ۵۴۹ رسانه دارد

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 18 مرداد 1402 - 09:29
تبریز- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی ۵۴۹ رسانه دارد و از این حیث بعداز استان تهران دومین استان دارای بیشترین تعداد رسانه هستیم.
رسانه،ارشاد،استان،فرهنگ،جامعه،اسلامي،آذربايجان،اصحاب،تبريز،ش ...

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست صمیمی خبرنگاران و تشکل‌های رسانه‌ای آذربایجان شرقی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به مناسبت روز خبرنگار، در محل تالار خاقانی اداره کل ارشاد استان، برگزار و نمایندگان تشکل‌های صنفی رسانه‌ای و خبرنگاران به بیان دغدغه‌ها و مسائل مربوطه پرداختند.
محمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در این نشست، اظهار کرد: خبرنگاران، دیدبانان جامعه هستند و بخشی از رشد آگاهی جامعه در عرصه رسانه شکل می‌گیرد.
وی افزود: علم، دانش و فضیلت، مراتب مختلفی دارند اما حوزه رسانه و کنشگران این عرصه و خبرنگاران، نقش اثربخش در مسائل روز و فرهنگ عامه جامعه ایفا می‌کنند.
وی با تاکید بر لزوم حفظ استقلال، مطالبه گری و امیدآفرینی رسانه‌ها، ادامه داد: خبرنگاری، دو رویکرد بیرونی و درونی دارد که رویکرد بیرونی آن شامل اهمیت مسئله خبر و رسانه بوده و بایستی مسائل را در جامعه تبیین کنند و منجر به آگاهی بخشی در جامعه شوند.
بلاغی تاکید کرد: هر سیستم، مدیر و دستگاهی که با جریان خبری، ارتباطی اثربخش و آگاهی بخش داشته و پاسخگو باشد و حتی در ضعف و نقص نیز شفاف عمل کند، یک مجموعه موفق خواهد بود.
وی با بیان این‌که فعالان حوزه خبری برای حفظ اثربخشی و توانمندی خود در جامعه بایستی تلاش کنند، گفت: افراد معدودی به واسطه برخی منافع، چشمانشان را بر روی برخی مسائل می‌بندند و شاید منافع شخصی بر عمومی و ملی تقدم می‌یابد در حالی که باید با حفظ استقلال و رویکرد مطالبه گری، منصفانه، مصلحانه و واقع بینانه نقد داشته باشند.
وی با تاکید بر این‌که باید عرصه خبری به سمت آموزش و ارتقا گام بردارد، گفت: بحث آموزش به فعالان رسانه‌ای بر عهده تشکل‌های رسانه‌ای و خود رسانه‌ها بوده و ارشاد نیز باید پشتیبانی کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی افزود: اگر تشکل‌های صنفی رسانه‌ای و تخصصی در جایگاه خود به کنشگری نرسند، عرصه رسانه دچار ضعف خواهد شد.
وی با بیان این‌که اگر انجمن‌های رسانه‌ای فعال شوند، می‌توانند مطالبه گری کنند، افزود: اکنون ظرفیت کنشگری رسانه‌ای، محدود به تبریز و استان شده در حالی که می‌توان صدای بلند رسانه‌ها را از استان به کل کشور رساند.
وی هم‌چنین با اشاره به واریز تسهیلات متقاضیان اصحاب رسانه، گفت: برای نخستین بار، تسهیلات تبصره ۱۶ به مبلغ بیش از ۳۰ میلیارد تومان برای اصحاب رسانه و هنر استان در روزهای اخیر پرداخت شده که تلاش می‌کنیم این رقم به ۱۰۰ میلیارد تومان برسد.
حسن گلی، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در ادامه از حضور معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه در جمع اصحاب رسانه استان خبر داد و گفت: جشنواره‌های مختلفی در حوزه رسانه در سطح شهر تبریز در حال برگزاری است.
از جمله جشنواره «تبریز ما» که توسط مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز برگزار شده و فضایی برای نکات مثبت و منفی حوزه شهری فراهم می‌کند.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره «آب در آئینه رسانه» توسط شرکت آب منطقه‌ای استان خبر داد و گفت: فراخوان جشنواره رسانه‌ای کنگره ۱۰ هزار شهید آذربایجان نیز به زودی رونمایی می‌شود.
اکنون فضا برای کنشگری و ایفای نقش اصحاب رسانه کاملاً فعال است.
وی با اشاره به تعدد بالای رسانه‌ها در استان و مشکل کیفی سازی آن‌ها، اظهار کرد: در بحث کیفی سازی رسانه‌ها بایستی اقدام شده و بحث آموزش، جدی گرفته شود.
فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز رسالت پشتیبانی از آموزش‌های رسانه‌ای دارد.