خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 23 آذر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فرماندار خارطوم استعفا داد

فارس | بین‌الملل | سه شنبه، 14 خرداد 1398 - 18:41
فرماندار خارطوم در اعتراض به رفتارهای خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی سودان با معترضان از سمتش استعفا داد.
سودان،شوراي،نظامي،معترضان،خارطوم،تحصن،ارتش،قدرت

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مرتضی وراق» فرماندار خارطوم یک روز پس از تظاهرات خونین در پایتخت سودان و کشتار بیش از ۳۰ نفر از مخالفان شورای نظامی، استعفا کرد.
شبکه الجزیره گزارش داد که وراق در اعتراض به برخورد روز دوشنبه نیروهای امنیتی سودان با مخالفان شورای نظامی از سمتش استعفا کرد.
نیروهای امنیتی سودان از ساعات اولیه بامداد دوشنبه با هدف پراکنده کردن تحصن معترضان در مقابل مقر فرماندهی کل ارتش در «خارطوم» پایتخت سودان با گلوله به آن‌ها حمله کردند.
کمیته پزشکان سودان اعلام کرد که شمار تلفات حمله به محل تحصن معترضان در خارطوم به ۳۵ کشته رسید.
اعتراضات در سودان طی روزهای اخیر پس از آن تشدید شد که مذاکره شورای نظامی انتقالی با ائتلاف «قوی الحریة و التغییر» (گروه‌های خواهان آزادی و تغییر) درباره تشکیل شورای حاکمیتی و تعداد اعضای نظامی و غیرنظامی این شورا به بن‌بست رسید.
حالا فشارهای منطقه‌ای و بین‌المللی علیه شورای انتقالی سودان افزایش یافت و اروپا و آمریکا هم سیاست‌های خشونت‌آمیز این شورا و نحوه برخورد با معترضان را به باد انتقاد گرفته‌اند و آن را محکوم کرده‌اند.
معترضان خواستار آن هستند که این شورای نظامی قدرت به دولتی مدنی تحویل دهد؛ به همین دلیل به تحصن خود در مقابل مقر فرماندهی ارتش در خارطوم ادامه داده‌اند.
«عمر البشیر» رئیس‌جمهور سابق سودان 22 فروردین در پی گسترش اعتراض‌های مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت ارتش برکنار شد و پس از آن شورای نظامی سودان قدرت را به دست گرفت که تا به امروز با خواسته معترضان برای انتقال قدرت به دولت مدنی مخالفت کرده است.
انتهای پیام/ح