خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روایتی از تلخی رحلت پدری معنوی در انتهای طولانی ترین جنگ قرن

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 14 خرداد 1398 - 14:42
چشم‌ها گریان و دست‌ها مشت کرده در رحلت پیشوای مسلمانان و رهبر آزادگان است؛ اردبیلی‌ها عزادار ضایعه‌ای هستند که با گذشت 30 سال همچنان در یاد هر انقلابی زنده است.
امام،اسلامي،انقلاب،جنگ،ايران،رهبري،راحل،رهبر،ديني،معتقد،سربا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حال و هوای پیروزی و صلح بعد از جنگ مدتی است در کوچه‌های اردبیل دمیده است.
سال‌ها جنگ بوده و کشتار و سربازان آذری زبان خانه و کاشانه را ترک کرده و تا مرزهای جنوبی کشور رفته‌اند تا از ارکان کشوری که استقلال و آزادی و حکومتی دینی را خواستار است، دفاع کنند.در جنگی تحمیلی بیش از یک میلیون نفر از مردم ایران و عراق جان خود را از دست داده‌اند.
قطعنامه‌ها یکی پس از دیگری رسیده و در نهایت در سال 67 آتش بس اعلام شده است.
آن‌هایی که در خاک و خون میدان‌های جنگ غلتیده‌اند معتقد به فرمان رهبر خود و گوش به زنگ فرمان او هستند.
رهبری که سال‌ها مبارزه با پهلوی و 8 سال جنگ تحمیلی را با ایمان و اعتقاد به آرمان‌های انقلاب اسلامی در کنار سربازان خود بوده و حال در بستر خفته است.
رهبر دینی ناجی مردم از زیر طوق ستم شد
برای جوانانی که پدرانشان قیام خونین 1342 را تجربه کرده‌اند و از همان روزها شاهد جوانه زدن بذر انقلاب بوده‌اند، از دست دادن پدری معنوی نه یک ضایعه بلکه تلخی غیر قابل وصفی از فقدان یک رهبر دینی بود.
رحمت الله مصطفایی شهروند اردبیلی به یاد دارد که روزهای پیروزی انقلاب اسلامی التهابی در دل کوچک و بزرگ بود؛ هر چند امام در تبعید بود اما با ایران ارتباط داشت؛ شب نامه‌ها منتشر می‌شد و نوارهای کاست سخنرانی‌ها دست به دست می‌گشت.
وی افزود: خیلی‌ها در اشتیاق تغییر بودند به ویژه آن‌ها که از ظلم‌های بی‌امان رژیم پهلوی به ستوده آمده بودند؛ شاه در مقابل مردم خود ایستاده بود و حرف‌هایی از انقلاب سفید می‌زد که بیشتر نه اصلاحات و توسعه بلکه، انقلابی سیاه بود.
این شهروند معتقد است به واسطه بی‌منطق بودن بسیاری از اقدامات شاه که در واقع باج دهی به ابرقدرت‌ها بود، مردم شیفته رهبر دینی خود شدند.
شهروند دیگری نقطه قوت زندگی امام را سادگی برگرفته از تربیت دینی می‌داند و معتقد است امام در طول حیات خود نشان داد که منافع جمعی را به منافع فردی ترجیح می‌دهد و به دنبال احقاق حقوق مظلومان جامعه است.
محمد رضایی تصریح کرد: در زندگی امام جز سادگی و تعهد به اخلاقیات و آموزه‌های دینی دیده نمی‌شود و رحلت این شخصیت بزرگ برای ایرانیان همچنان ضایعه‌ای غیر قابل وصف است.
ایمان قلبی، اسلحه سربازان امام بود
ابراهیم شجاعی جانباز دفاع مقدس است.
وقتی از امام راحل سخن به میان می‌آید بغضش را می‌توان در نگاه و کلامش مشاهده کرد.
معتقد است ایمان قلبی اسلحه سربازان امام بود.
وی به یاد دارد که جنگ تحمیلی ناجوانمردانه بود و طولانی.
از سلاح‌های شیمیایی گرفته تا بمباران مناطق غیر نظامی از خباثت های صدام بود که بر مردم ایران تحمیل می‌کرد.
جانباز دفاع مقدس به یاد دارد که سربازان با لبه تشنه عاجز از پیدا کردن جرعه‌ای آب به جنگ می‌رفتند و اگر رهبری دینی امام نبود نه مناطق اشغالی آزاد و نه پیروزی‌های پی در پی حاصل می‌شد.
شجاعی معتقد است امام راحل الگوی رهبری دینی است که بعد از التهابات انقلاب اسلامی توانست ایران اسلامی را از بحرانی به نام جنگ تحمیلی نیز عبور دهد.
جنگی که شجاعی بعد از اتمام آن راوی نگفته‌ها و گفته‌های آن شده است، به تعبیری طولانی ترین جنگ قرن بعد از جنگ ویتنام شناخته می‌شود.
خسارت هنگفت این جنگ به ایران درست بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تنها با درایت و رهبری امام راحل مدیریت شد و مردم ایران سربلند از دفاعی مقدس اجازه تعدی و اشغال حتی یک وجب از خاک خود را ندادند.
امام فرمودند تا آقای خامنه‌ای را دارید نظام دچار مشکل نخواهد شد
ضایعه درگذشت امام آن هم درست بعد از اتمام جنگی طولانی برای مردم ایران تلخ بود و این تلخی همچنان با گذشت 30 سال به قوت خود باقی است.
در خرداد 1368 زمانی که بحث انتخاب جایگزین برای امام راحل مطرح می شود به نقل از اسناد پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای خود به عنوان تنها مخالف انتخابش در مجلس خبرگان سخن می‌گوید آن هم درست زمانی که امام قبل از ارتحال فرموده بودند تا آقای خامنه‌ای را دارید نظام دچار مشکل نخواهد شد.
در خاطرات علی اکبر ناطق نوری آمده است:«وقتی آقای طاهری این مطلب را نقل کرد و احمد آقا هم چنین واقعه‌ای را تأیید کردند، آقای هاشمی هم خاطره‌ای یادش آمد و گفتند: وقتی حضرت امام تصمیم عزل قائم‌مقام رهبری را اخذ کردند برای اینکه جلوی تصمیم عزل را بگیریم، بنده و آقای خامنه‌ای و احمد آقا خدمت امام رسیدیم و گفتیم با این تصمیم خطرناک برای نظام مشکل به وجود می‌آید و نظام دچار چالش بزرگی می‌شود.
در آینده چه کسی باید رهبر شود؟
در همین مباحث بودیم که امام فرمودند: «تا شما آقای خامنه‌ای را دارید نظام دچار مشکل نخواهد شد.»
وی می‌افزاید: «وقتی آقای هاشمی هم این مطلب را نقل کردند فضای خبرگان عوض شد و هیچ کس جز خود آقای خامنه‌ای به عنوان مخالف صحبت نکرد.
چند نفر از آقایان هم در تأیید این مطلب صحبت کردند.
البته اتفاق آرا هم نبود، یک اقلیت ده الی دوازده نفری هم رأی ندادند و در نهایت، ایشان با یک اکثریت قاطع به عنوان رهبر انتخاب شدند.»
به گفته آقای ناطق نوری «یکی از شخصیت‌های حاضر در جلسه که در حمایت ایشان سخنرانی مبسوطی کرده بود، مرحوم آقای آذری قمی بودند.
در پاسخ به سخنان آقای آذری قمی، خود ایشان فرمودند: «این جا بحث شخص نیست، بحث حکومت و ولایت است.
اگر بنا شود که من این مسئولیت را بپذیرم، آن وقت باید به وظیفه عمل کنم.
آیا شما تحمل خواهید کرد؟» به نظر من خود اظهار این مطلب از ملهمات است.
جاری شدن این مطلب به زبان ایشان بیان یک «الست اولی بکم من انفسکم» است.
آقای آذری هم در پاسخ گفتند: «بلی، من هم چنان که اطاعت از رسول خدا و امیرالمؤمنین و ولی معصوم را واجب می‌دانم، لذا نسبت به ولی امری که انتخاب می‌کنیم، مطیع هستم و این اطاعت را لازم می‌دانم».
وی می افزاید: «در این مباحث هیچکس در شایستگی ایشان برای رهبری تردید هم نکرد، زیرا همه اعضای خبرگان مجتهد هستند و خصوصیاتی مثل اجتهاد، مدیریت و قاطعیت، تعبد و جامعیت را در ایشان سراغ داشتند.»
اندیشه امام جهانی شده است
امام راحل که انقلاب اسلامی خود را بر پایه عدل اسلامی و دفاع از حقوق مستضعفان قرار داده بود، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گیری کمیته امداد، جهاد سازندگی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهضت سوادآموزی، سازمان بسیج مستضعفین، و شورای عالی انقلاب فرهنگی را فرمان داد.
به تعبیر پژوهشگران و تحلیل گران مسائل بین الملل اندیشه امام جهانی شده و همچنان که دغدغه خود وی نیز بود، انقلاب اسلامی ایران به عنوان یادگار اصلی امام خمینی (ره) به کشورهای ستمدیده راه یافته است.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل معتقد است هیچ ایده و مکتبی نتوانسته به مانند مکتب انقلاب اسلامی در جهان ریشه دوانده و با سردرمداری رهبری فرزانه ملتی را از زیر بار استکبار رهایی بخشد.
آیت الله سید حسن عاملی افزود: روحانیت نقش بی‌بدیلی در انقلاب اسلامی ایفا کرده و توانسته اندیشه والای جامعه اسلامی را پیاده کند و خط بطلانی به استکبار جهانی بزند؛ روحانیت برای کشور ظرفیت سیاسی و علمی عظیمی است که باید در تربیت فکری جامعه به نقش و توان آن توجه کرد.
وی با بیان اینکه زمانی کشور تحت سلطه حاکمان مزدور و بی‌خاصیت بود، تصریح کرد: با رهبری امام راحل انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و در ادامه با رهبری، رهبر فرزانه نیز جمهوری اسلامی ایران به جایگاه رفیعی در بین ملت‌های جهان دست یافت.
همچنین مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل معتقد است اندیشه امام راحل نه زمان و نه مکان نمی‌شناسد و در تاریخ جاری و ساری است؛ امام راحل به دنبال تحقق عدالت اسلامی بود و زمانی که انقلاب اسلامی در ایران رقم خورد و توسعه به مفهوم واقعی کلمه تجربه شد، بسیاری از منتقدان نیز به عمق اندیشه‌های امام پی بردند.
حجت الاسلام مهدی ستوده اظهار کرد: امروز وظیفه هر یک از آحاد جامعه پیروی از اندیشه‌های امام است تا بتوان بسیاری از خباثت‌های دشمن، تجاوز فرهنگی و جنگ اقتصادی را خنثی کرد.
وی افزود: مبارزه با استکبار جهانی خاتمه نیافته و این دغدغه امام همچنان از سوی هر یک از افراد جامعه باید دنبال شود؛ چرا که اما با درایت ویژه آمریکا را شناخته بود و می‌دانست که استکبار همواره به دنبال ضربه به ایران اسلامی خواهد بود.
14 خرداد 1368 است.آقای حیاتی ساعت 7 صبح از شبکه اول سیما می‌گوید: « انا لله و انا الیه راجعون/یَآ أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ، ارْجِعِى إِلَى‏ رَبِّکَ رَاضِیَةً مَّرْضِیَّةً، فَادْخُلِى فِى عِبَادِى، وَادْخُلِى جَنَّتِى‏/ روح بلند پیشوای مسلمانان و رهبر آزادگان حضرت امام خمینی به ملکوت اعلی پیوست»
«دل‌های دردمندی که لبریز از عشق به خمینی است تا ابد خواهد تپید و خورشید رهبری امام تابناک‌تر از گذشته بر عالم و آدم خواهد تابید.»
گزارش از ونوس بهنود
انتهای پیام/ش