افزایش ۶ برابری صدور نشان حلال در کشور
مدیرکل دفتر تخصصی امور بین الملل و حلال سازمان استاندارد، از افزایش ۶ برابری صدور نشان حلال در کشور خبر داد و گفت: امسال صدور ۱۰ هزار نشان حلال برای تولیدات ایرانی هدف گذاری شده است.

ابراهیم ابراهیمی گفت: استانداردها امروز در جهان نقش بسیار مهمی در تجارت جهانی و تسهیل مبادلات کالا در بازارهای جهانی دارند و یکی از آن استانداردها که در جهان شناخته شده و اقبال مسلمانان و غیرمسلمانان درباره آن رو به افزایش است استاندارد حلال که به" نشان حلال " مشهور شده است.
مدیر کل دفتر تخصصی امور بین الملل و حلال سازمان استاندارد ادامه داد: حلال در حقیقت به دو بخش اساسی محصولات غذایی مانند لبنیات، گوشت شیرینی ها، روغنها و ...
و غیر غذایی مانند نساجی، چرم پوست و امثال آن و بخش دوم بخش خدمات حلال در گردشگری، خدمات پزشکی، رسانه، سرگرمی ها، بیمارستانها و کلینیکها تقسیم میشود.
به گفته آقای ابراهیمی نشان حلال در میان مسلمانان تضمین کننده سلامت کیفیت، ایمنی و به ویژه حلیت مورد اقبال قرار گرفته و در میان غیر مسلمانان در جهان به ویژه در کشور هلند غیر مسلمانان به مراتب بیش از برخی کشورهای غیر مسلمان به نشان حلال اقبال نشان دادند.
وی گفت: در آغاز شکل گیری نشان حلال در جهان حلیت محصولات بر اساس فقه مذاهب چهارگانه تدوین میشد که با عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها کشور شیعه با مذهب جعفری و ارائه پیشنهادهای متعدد در حوزههای مختلف حلال امروز بیش از ۹۶ درصد استانداردها در حلال با مشارکت همه مذاهب و شرع مقدس اسلام در حال تدوین و عرضه است.
مدیر کل دفتر تخصصی امور بین الملل و حلال سازمان استاندارد افزود: نقش جمهوری اسلامی ایران از بازار جهان حلال، بسیار ناچیز است و با توجه به اینکه ظرفیت بالایی در ایران وجود دارد، متاسفانه تا امروز نتوانستیم از این بازار بهرهمند باشیم.
وی گفت: در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۱ رشد بیش از ۶۰۰ درصدی در صدور نشان حلال داشتیم و برای سال ۱۴۰۲ هدف گذاری بر روی ۱۰ هزار نشان حلال شده که هم اکنون آغاز شده و تاکنون پیشرفت خوبی داشته است و براساس قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تنها مرجع صدور نشان حلال برای محصولات و خدمات کشور سازمان ملی استاندارد ایران است.