شرط خارطوم برای برقرای آتش بس جدید- اخبار آفریقا - اخبار بین الملل تسنیم
وزیر امور خارجه سودان شرط قبول آتش بس جدید با نیروهای واکنش سریع را، خروج این نیروها از اماکن عمومی و منازل شهروندان عنوان کرد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بیش از 100 روز است که نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان جریان دارد.
در این مدت، میانجیگران منطقهای و بینالمللی بارها تلاش کردند تا آتش سلاحها را در سودان خاموش کنند اما موفق به این کار نشدند.
این در حالی است که دو طرف در موضع گیریهای خود از روند سیاسی برای پایان دادن به بحران کشورشان حمایت میکنند ولی در عمل بر گزینه نظامی پافشاری دارند.
وزیر امور خارجه سودان با اشاره به سخنان مشاور فرمانده نیروهای واکنش سریع مبنی بر دستیابی به آتش بس دائمی تا پایان ماه میلادی جاری گفت: چشم انداز گفتوگوهای جده چندان روشن نیست چراکه این گفتوگوها به صورت غیرمستقیم است و مذاکرات به طور جدی شروع نشده است.
« علی صادق» که با خبرگزاری رسمی سودان گفتوگو میکرد، اظهار داشت: شرط قبول آتش بس جدید ملزم بودن نیروهای واکنش سریع به عقب نشینی از اماکن عمومی (و دولتی )، خروج از منازل شهروندان، پایان دادن به تاراج بردن اموال مردم و بر طرف کردن موانع در جادههاست.
اینها روند زندگی عادی مردم را مختل کرده است.
به گفته مقامات دیپلماتیک سودانی، هیئتی نمایندگی ارتش وارد شهر جده شده تا تحت نظارت عربستان و آمریکا درباره مفاد آتش بس جدید با نیروهای واکنس سریع به گفتوگو بنشیند.
از سرگیری مذاکرات ارتش و نیروهای واکنش سریع در جده درحالی شروع شده که رسانههای سودانی از شدت گرفتن نبرد میان آنها در شهرهای خارطوم، ام درمان و بحری خبر داده و اعلام کردهاند: درگیری میان دو طرف به ایالت کردفان شمالی و دارفور جنوبی کشیده شده که در جریان آن شماری از شهروندان کشته و مجروح شدهاند.
شاهدان عینی به روزنامه سودان تریبون گفتند: جنگندههای ارتش مواضع نیروهای واکنش سریع را در مناطق مختلف خارطوم و جنوب و غرب شهر ام درمان بمباران کردند و درگیری شدیدی میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در اطراف مقر فرماندهی نیروهای مسلح ( شرق خارطوم ) رخ داد.
جنگندههای ارتش برای دومین روز پیاپی مواضع نیروهای واکنش سریع در جنوب و غرب شهر ابیض ( مرکز کردفان شمالی ) را بمباران کردند و نیروهای واکنش سریع با سلاحهای سنگین خود مرکز این شهر را هدف قرار دادند که در اثر آن دستکم 36 نفر جان خود را از دست دادند که در میان آنان اجساد 13 کودک به چشم می خورد.
در همین حال، ارتش سودان با انتشار بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: نیروهای واکنش سریع کودکان زیر 15 سال را به خدمت گرفته و این نقض آشکار قوانین بین المللی و حقوق بشر است.
انتهای پیام/