ظرفیت 2 میلیون دلاری صادرات غیرنفتی همدان/ صادرات 300 نوع محصولات غذایی- اخبار همدان - اخبار استانها تسنیم
استاندار همدان با بیان اینکه این استان 2 میلیون دلار ظرفیت صادرات غیرنفتی دارد، گفت: باید زمینه های دستیابی به این مهم برای بخش خصوصی فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، علیرضا قاسمی فرزاد صبح امروز در نشست مدیران اقتصادی استان همدان با معاون اقتصادی وزارت خارجه در استان همدان، با بیان اینکه دولت بدنبال کمک به تولید و رونق اقتصادی با واردات و صادرات است، اظهار داشت: ظرفیت های صادراتی استان همدان با کمک دولت و بخش خصوصی در حال افزایش است به طوری که در سال گذشته صادرات از گمرک استان همدان با رشد بی سابقه 200 درصدی همراه بوده است.
وی افزود: استان همدان تولیدات ارزشمندی در حوزه های مختلف دارد و بخصوص در بخش دانش بنیان که مد نظر مقام معظم رهبری در شعار سال بوده، می تواند برای کشور تاثیر محسوسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای فراوانی در همدان وجود دارد که می تواند در راستای سیاست های اقتصادی دولت محترم سیزدهم با اهداف و برنامه ها همگام باشد، عنوان کرد: باید تجارت بینالملل ما چه در حوزه صادرات و چه واردات باید موجب تسهیل ارتباط استان با سرمایهگذاران خارجی شود.
استاندار همدان تصریح کرد:در تعاملات تجاری به دنبال این باشیم که شرکای اقتصادی تولیدکنندگان و بازرگانان ما به عنوان سرمایهگذار در استان همدان جذب شوند و برای توسعه صادرات استان باید سرمایهگذار خارجی جذب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر آمار صادرات امسال استان همدان مربوط به حوزه معادن است که باید آن را کاهش و به سمت صادرات محصولات صنعتی و صنایع دستی حرکت کنیم.
وی با اشاره به روزگار خوش صادرات فرش استان همدان در سالیان گذشته، گفت: اگرچه فعالیت های کشارزی در استان همدان جز اولویت های اقتصادی به شمار می رود اما محصولات کشاورزی عمر محدودی دارد اما صادرات فرش، سفال و مبلمان ماندگاری طولانی دارد و به عنوان سفیر فرهنگی ما محسوب میشود.
استاندار همدان با بیان اینکه یکی از محصولات استراتژیک در بخش صادرات زعفران شناخته شده است، بیان کرد: بر اساس نوشتههای تاریخی، همدان و به خصوص دامنه های الوند یکی از مهدهای کشت زعفران بوده است و باید برای توسعه صادرات محصولات کم آب بر کشاورزی، روی آن سرمایه گذاری کنیم.
قاسمی فرزاد همچنین با انتقاد از بسته بندی محصولات صادراتی نیز بیان کرد: صنایع بسته بندی ما رشد خوبی داشته است اما این کافی نیست و روز به روز باید متناسب با سلیقه مشتری توسعه داشته باشد.
همدان نیازمند صنایع تبدیلی است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه گفت: استان همدان یک ظرفیت ویژه در بحث فعالیت های اقتصادی به خصوص صادرات است بنا براین نیاز سنجی صورت گرفته نشان می دهد همدان به صنایع تبدیلی برای رشد صادرات و تولید نیازمند است.
حمیدرضا حاجبابایی با بیان اینکه سیر از مهم ترین محصولات صادراتی همدان است، بیان کرد: سیر همدان به مشابه یک طلای زیر خاکی است که می تواند تبدیل به محصولی ارزآور با دامنه اقتصادی وسیع باشد.
وی بیان کرد: افزایش اشتغال از دیگر مزیتهای صنایع تبدیلی و تکمیلی است، بر این اساس با ایجاد صنایع تبدیلی در مناطقی که دارای اقتصاد کشاورزی هستند فرصت شغلی و سرمایه گذاری مناسبی را به خصوص در مناطق روستایی ایجاد میشود.
وی عنوان کرد: همچنین ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی توسعه صادرات را در پی دارد، گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی فرآوردههای محصولات کشاورزی باعث افزایش ماندگاری محصولات و تکمیل زنجیره تولید است که باعث ایجاد تنوع در محصولات مختلف خواهد شد.
انتهای پیام/.