خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«صَلات کِشی» رسمی کهن در اعلان رسمی آغاز محرم در بشرویه

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 28 تیر 1402 - 11:06
بیرجند-مراسم سنتی صلات‌کشی یکی از ارکان مهم مراسم سنتی-آیینی محرم بشرویه است که در صبح روز اول محرم در پشت‌بام حسینیه تاریخی حاج علی‌اشرف بشرویه اجرا می شود.
بشرويه،حسينيه،محرم،مراسم،ميراث،مسئول،حاج،نمايندگي،گردشگري،فرهنگي

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مراسم سنتی صلات‌کشی یکی از ارکان مهم مراسم سنتی-آیینی محرم بشرویه و درواقع باید آن را اعلان رسمی شروع محرم دانست که در صبح روز اول محرم در پشت‌بام حسینیه تاریخی حاج علی‌اشرف بشرویه اجرا می‌شود.
سیدامیر سلیمانی رباطی، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بشرویه در گفتگو با مهر گفت: حاج علی‌اشرف در حسینیه‌ای که خود بانی آن بود به طرزی آگاهانه و مفهومی رسومات محرم بشرویه را پایه‌ریزی می‌کند.
وی افزود: سبک و سیاق عزاداری این مراسم در ردیف یکی از مواریث ارزشمند معنوی کشور قرار دارد به گونه‌ای که سال‌های گذشته مراسم علم آرایی علم‌گردانی بشرویه در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بشرویه در خصوص مراسم صلات اول محرم نیز اظهار کرد: طبق رسمی دیرینه سادات و نقبا و خدمه حسینیه درحالی‌که تعلیمی (چوب‌دستی مخصوص) به دست دارند و از سایر افراد متمایزند به پشت‌بام حسینیه مراجعت نموده و با خواندن اشعار محتشم توسط چاوشی خوان و همراهی سایر مردم به سبکی کاملاً سنتی با اعلام نمادین آغاز محرم، همگان را به سوگ و ماتم دعوت می‌کنند.
سلیمانی رباطی ادامه داد: سبک خواندن اشعار محتشم و آهنگ موزون آن از دوره صفویه-افشار تا به امروز هیچ تغییری را به خود ندیده است و نقبای مسئول قرائت اعلامیه آغاز محرم به‌صورت موروثی این حرکت نمادین را به نسل بعد از خود انتقال می‌دهند.
وی یادآور شد: قبل از مراسم صلات کشی خدمه حسینیه حاج علی‌اشرف با آماده نمودن فضای حسینیه، قدم اول را در جهت اجرای رسومات پایه‌گذاری شده بانی فراهم می‌کند.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بشرویه یادآور شد: با تجمع مردم در داخل حسینیه یک یا دو نفر از سادات درحالی‌که چاووشی می‌کنند برای چند مرتبه به دور حوض می‌چرخند و همراه بانوای زیبای چاووشی خوان‌ها حسینیه را به مقصد پشت‌بام ترک می‌کنند.