خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گروه‌های پرخطر در گرمای شدید کاشان از منزل خارج نشوند

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 28 تیر 1402 - 09:34
کاشان - رئیس مرکز بهداشت کاشان گفت: با توجه به گرم شدن هوا و اثرات جانبی آن گروه‌های پرخطر از منزل به هیچ عنوان خارج نشوند.
خنك،تابستان،مصرف،گرمازدگي،دوغ،شربت،غذاهاي،غيره،گرم،اشاره،زرش ...

مسعود دهقانی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به گرم شدن هوا در روزهای اخیر اظهار داشت: به مردم و به ویژه گروه‌های پرخطر مانند سالمندان، مادران باردار، کودکان، افراد دچار بیماری‌های قلبی، دیابتی و غیره توصیه می‌کنیم در صورت امکان به محیط گرم خارج از خانه نروند، فعالیت و تحرک زیاد نداشته باشند و ترجیحاً در مکان‌های خنک و سایه رفت و آمد داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی از پدیده‌های شایع در تابستان، گرمازدگی است، ابراز داشت: این اختلال معمولاً به دنبال فعالیت شدید و یا قرار گرفتن طولانی در محیط‌های گرم به ویژه نور مستقیم آفتاب رخ می‌دهد که علائم خفیف و متوسط گرمازدگی کلافگی، تپش قلب، بی قراری، سردرد، حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه را به همراه دارد.
مدیر مرکز بهداشت شهرستان کاشان تصریح کرد: این اختلال در موارد شدید با افت فشارخون و حتی کاهش سطح هوشیاری خود را نشان می‌دهد که در این موارد لازم است فرد به مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: افراد در صورت ابتلاء به گرمازدگی شدید در محیطی خنک و دارای تهویه مناسب ساکن شوند به طوری که به دور از معرض تابش نور خورشید باشند.
دهقانی توصیه کرد: با کمپرس پارچه خنک روی بدن به تدریج دمای بدن بیمار را به حالت طبیعی بازگردانیده و به تدریج مایعات یا نوشیدنی‌های خنک مانند شربت آبلیمو، شربت سکنجبین و دوغ به وی خورانده شود.
وی ضمن تاکید بر اهمیت رعایت نکات تغذیه‌ای در فصل تابستان اظهار داشت: بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، سبزیجات مانند خیار و کاهو، شربت آبلیمو، دوغ، خاکشیر، مرکبات و میوه‌های ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، هندوانه، شاه‌توت، سیب ترش، گوجه‌سبز، هلو و زردآلو استفاده شود.
مدیر مرکز بهداشت شهرستان کاشان با اشاره به به مصرف وعده‌های غذایی سبک و دریافت کافی مایعات افزود: نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، غذاهای پرچرب، سرخ کردنی‌ها، چای، قهوه، ادویه جات و غیره زیاده‌روی کرد و مصرف غذاهای فرآوری شده مانند فست فودها، سوسیس، کالباس و غیره باید به حداقل برسد و مصرف غذاهای شور و هله هوله مانند پفک، چیپس و آجیل شور را باید در تابستان محدود کرد و بیشتر از آجیل خام استفاده کرد.