خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اندیشه‌های امام خمینی (ره) انگیزه‌ای مهم برای بیداری اسلامی در منطقه و جهان است

فارس | بین‌الملل، بین‌الملل | دوشنبه، 13 خرداد 1398 - 14:24
کارشناس فرهنگی قرقیز گفت: افکار و اندیشه‌های امام خمینی (ره) در شرایط کنونی، ابعاد و قرائت جدیدی پیدا کرده و تجربه جمهوری اسلامی می‌تواند به عنوان یک انگیزه مهم برای بیداری اسلامی در منطقه و جهان نقش ایفا کند.
اسلامي،ره،امام،خميني،جهاني،منطقه،سياسي،ايران،اسلام،نقش،نظام، ...

کارشناس فرهنگی قرقیز گفت: افکار و اندیشه‌های امام خمینی (ره) در شرایط کنونی، ابعاد و قرائت جدیدی پیدا کرده و تجربه جمهوری اسلامی می‌تواند به عنوان یک انگیزه مهم برای بیداری اسلامی در منطقه و جهان نقش ایفا کند.
«الیانا ستاراوا» کارشناس فرهنگی قرقیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، آشنایی با حضرت امام (ره) و میراث پربرکت ایشان پاسخ بسیاری از پرسش‌های پیچیده قرن معاصر تلقی می‌شود.
وی گفت: نظام جهانی تک‌قطبی به رهبری آمریکا که بر مبنای استعمار نو، امپریالیسم، کنترل سراسری و هژمونی ایجاد شده در حال نزدیک شدن به پایان عمر خود است و به جای آن نظام جهانی چندقطبی در حال شکل گرفتن بوده که چند قدرت جهانی نظیر آمریکا، چین، روسیه و همچنین کشورهای پیشگام منطقه‌ای مانند ایران، ترکیه، عربستان سعودی در خاورمیانه، برزیل و آرژانتین در آمریکای لاتین نقش مراکز قدرت را خواهند داشت.
به گفته وی، عربستان سعودی در سیاست خارجی خود بر گسترش افکار سلفیت به عنوان پروژه تقویت مواضع خود تلاش می‌کند.
ترکیه نیز به منطقه‌ای با نظام دولتی سکولار تبدیل شده است.
ستاراوا با بیان اینکه در این میان تنها ایران می‌تواند نقش یک مرکز واقعی نهضت جهانی فکری اسلامی را در نظام جدید جهانی ایفا کند، تصریح کرد: این امر بدون شک می‌تواند به بیداری اسلامی ملت‌ها و تغییر مدیریت‌های خودکامه منطقه کمک کند.
وی افزود: دکترین امام خمینی (ره) که مبنای نظام دولتی ایران را تشکیل داده و قابلیت حیاتی خود را در شرایط جدید به نمایش می‌گذارد، توانایی انطباق با فرآیندهای سیاسی بین‌المللی در منطقه و جهان را دارد.
به گفته وی؛ در شرایط نظام 2 قطبی روابط بین‌الملل (شوروی سابق و آمریکا) امام خمینی (ره) نظریه اسلامی «راه سوم» را معرفی کرد که نه‌ تنها یک جایگزین برای مدل‌های کمونیستی و سرمایه‌داری توسعه دانسته می‌شد بلکه خود را در مقابل آن‌ها قرار داده بود.
امام خمینی (ره) در مورد اسلام به عنوان یک ایدئولوژی انقلابی برای مبارزه ملت‌های مظلوم جهان علیه امپریالیسم مستکبر سخن می‌گفت.
این کارشناس فرهنگی منطقه در ادامه تأکید کرد: ورود اسلام انقلابی به خط مقدم توسعه اجتماعی و سیاسی ایران و نیز ایده ایجاد دولت اسلامی بر اساس ایدئولوژی و سنت چند 100 ساله مردم کشور به نوعی بازتاب تلاش‌های مردم در جهت احیای هویت مذهبی و ملی و استقلالی بود که با همه مدل‌های خارجی و روندهای توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تفاوت داشت.
ستاراوا افزود: امام خمینی (ره) اصول کلی برای ایجاد نوعی از حکومت براساس مدل جمهوری را معرفی کردند که باید ضامن حفاظت از منافع جامع اسلام در سراسر جهان باشد و به عنوان یک «ویترین» سیاسی دموکراسی اسلامی نقش بازی کند.
امام خمینی (ره) گفتند جمهوری به معنای معاصر یک سیستم دموکراتیک است که در راس آن نه شاه بلکه حاکمیت مردم قرار دارد که اراده ملت را برای انتخاب نهادهای دولتی و تحویل حکومت به آن‌ها بازگو می‌کند.
تجربه انقلاب اسلامی الگوی بیداری مسلمانان
افکار و اندیشه‌های سیاسی امام خمینی (ره) در شرایط جدید تاریخی (تقویت عامل اسلامی در امور جهانی) قرائت جدیدی پیدا کرده که تجربه جمهوری اسلامی می‌تواند به عنوان یک انگیزه مهم برای بیداری اسلامی در منطقه نقش ایفا کند.
وی در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به نقش حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی ایران در منطقه، خاطرنشان کرد: قرار دادن دین به عنوان پایه و اساس ایدئولوژیک حاکمیت معاصر می‌تواند به ابزار قدرتمند برای بسیج مردم تبدیل شده و به تعیین مسیر فرآیندهای اجتماعی و سیاسی منطقه کمک کند.
دموکراسی اسلامی در ایران دارای ویژگی‌های خاص خود بوده و با دموکراسی غربی تفاوت‌های بسیار زیادی دارد که تحلیلگران اغلب از آن با نام «دموکراسی منطبق با قوانین اسلام» یاد می‌کنند.
در این راستا اندیشه‌های امام خمینی (ره) اهمیت ویژه‌ای در سیاست‌های جدید جمهوری اسلامی در ابعاد داخلی و خارجی کسب کرده است.
ستاراوا ضمن یادآوری وصیت‌نامه الهی سیاسی حضرت امام (ره)، گفت: در این سند فوق‌العاده ارزشمند دینی، سیاسی و فرهنگی بر ضرورت بیداری مسلمانان در برابر استکبار جهانی تأکید شده و چنین آمده است: «باید هوشیار و بیدار و مراقب باشید که سیاست‌بازان پیوسته به غرب و شرق با وسوسه‌های شیطانی شما را به سوی این چپاولگران بین‌المللی نکشند؛ و با اراده مصمم و فعالیت و پشتکار خود به رفع وابستگی‌ها قیام کنید و وصیت من به ملت‌های کشورهای اسلامی است که انتظار نداشته باشید که از خارج کسی به شما در رسیدن به هدف که آن اسلام و پیاده کردن احکام اسلام است کمک کند؛ خود باید به این امر حیاتی که آزادی و استقلال را تحقق می‌بخشد قیام کنید».
وی در بخش پایانی این گفت‌وگو تأکید کرد: باید به درک این نکته مهم رسید که وصیت‌نامه حضرت امام (ره) فقط برای مردم ایران که انقلاب و حاکمت اسلامی را تحت رهبری آن بزرگوار تجربه کرده‌اند، نیست بلکه وصیت‌نامه‌ای است برای همه مسلمانان و کل بشر.
انتهای پیام/ح