2 میلیون و 220 هزار مورد خونگیری در کشور انجام شد- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه 20 درصد خون کشور را بیماران تالاسمی مصرف می کنند گفت: سال قبل 2 میلیون و 220 هزار مورد خونگیری در کشور انجام شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مصطفی جمالی پیش ار ظهر امروز در حاشیه آیین افتتاح پایگاه انتقال خون سیار استان مرکزی در جمع خبرنگاران با اشاره به میزان خونگیری در کل کشور اظهار داشت: سال گذشته 2 میلیون و 220 هزار مورد خونگیری در کشور انجام شد و امسال نیز ممکن است این میزان افزایش داشته باشد، ظرفیت این اتوبوس حداقل 15 هزار مورد خونگیری در سال است ولی مهمتر این است که این اتوبوس بتواند عدالت را برقرار کند.
وی افزود: انتقال خون کار مقدسی است چرا که با اهدای خون جان یک فرد را نجات میدهیم، بنابراین اگر 50 نفر عملیات خونگیری انجام دهند سه فرآورده از آن دریافت میشود که در مجموع 150 فرآورده میشود و به همین میزان میتوان جان افراد را نجات داد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور تصریح کرد: در بسیاری از استانها تلاش شد اما نتوانستیم پایگاه انتقال خون سیار افتتاح کنیم اما با حمایت از انتقال خون استان و پیگیری استاندار مرکزی این مرکز افتتاح شد، مرکز انتقال خون استان مرکزی در سالهای قبل جایگاه خوبی نداشت در حالی که با حمایت استاندار هماکنون توانسته رتبه نخست را کسب کند.
جمالی بیان کرد: به جرات میتوان گفت بیشترین حمایت از انتقال خون استان از سوی استاندار مرکزی بود، این اتوبوس هم حاصل حمایت ایشان است، متاسفانه تعداد اتوبوسهای سیار انتقال خون در کشور زیر 20 مورد است، مهمترین عملکرد این اتوبوسها برقراری عدالت است، این اتوبوس میتواند در روستا در نزدیکی محل زندگی افراد امکان خونگیری را فراهم کند و عملیات خونگیری را انجام دهد.
وی با بیان اینکه در اهدای خون اتوبوس نقش نخست را دارد، گفت: بیشترین بیمار در کشور مربوط به بیماران تالاسمی با حدود 24 هزار بیمار است که گاهی هفتهای دو بار نیاز به خون دارند که حدود 20 درصد خون کشور را بیماران تالاسمی مصرف میکنند، اما در مجموع تمام بیماران از جمله سرطانی، هموفیلی، تالاسمی و غیره نیاز به خون دارند و شاید در مجموع 30 الی 40 درصد مصرف خون کشور مربوط به این دسته از بیماران باشد.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور عنوان کرد: بیماران تالاسمی و هموفیلی در صورت آسیب تا پایان عمر نیاز به خون دارند، بیماران سرطانی تا زمان بهبود نیاز به خون دارند بنابراین اگر انتقال خون نباشد سیستم درمان کشور فلج میشود.
مجموع هزینه راهاندازی، خرید و تجهیز این سرویس حدود 11 میلیارد تومان است
فرزاد مخلص الائمه" استاندار مرکزی در این آیین اظهار داشت: امروز در جمع فعالان سلامت استان افتتاح نخستین پایگاه انتقال خون سیار استان مرکزی را انجام دهیم و عملیات خونگیری را انجام دهیم تا همه مردم در جای جای روستا و شهرها دسترسی به اهدای خون داشته باشند و بتواند در این فعالیت نیکوکاری شرکت کنند و در سلامت همشهریان خود مشارکت داشته باشند.
وی افزود: مجموع هزینه راهاندازی، خرید و تجهیز این سرویس حدود 11 میلیارد تومان است که با کمک مسئولیت اجتماعی صنعت نفت و منابع داخلی استان و کمک سازمان کشور انجام شده و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک دومین پایگاه سیار را راهاندازی کنیم.
استاندار مرکزی تصریح کرد: تعداد اتوبوسهای سیار انتقال خون در کشور محدود است و شاید استان هم نیاز بیشتر به پایگاه سیار نداشته باشد اما توسعه شتابانی که در طرحهای سلامت داریم و حدود 138 طرح حوزه سلامت فعال است و عموما برخی پروژهها مراحل پایانی خود را طی میکنند در آینده نزدیک حوزه سلامت استان مرکزی به شدت نیازمند خون است.
انتقال پیام/711/.