تعلیق فعالیت سفارت کانادا در ونزوئلا
وزارت خارجه کانادا در بیانیهای اعلام کرد از آنجایی که دولت مادورو دیگر به برخی هیأتهای خارجی اعتبار دیپلماتیک نمیدهد، فعالیتهای سفارت کانادا در ونزوئلا به طور موقت به حالت تعلیق درمیآید.<br/><br/>

وزارت خارجه کانادا در بیانیهای اعلام کرد از آنجایی که دولت مادورو دیگر به برخی هیأتهای خارجی اعتبار دیپلماتیک نمیدهد، فعالیتهای سفارت کانادا در ونزوئلا به طور موقت به حالت تعلیق درمیآید.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «کریستیا فریلند» وزیر امور خارجه کانادا در بیانیهای از تصمیم کشور خود برای تعلیق موقت فعالیتهای سفارتخانه کانادا در ونزوئلا خبر داد.
بنا به گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، وزیر خارجه کانادا تصریح کرد که دولت «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا، احتمال فعالیت برخی از هیأتهای خارجی را در کشورش محدود کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه کانادا اینگونه آمده است: «در پایان این ماه (ژوئن)، دیپلماتهای کانادایی در ونزوئلا دیگر در جایگاهی نیستند که تحت رژیم مادورو بتوانند اعتبار دیپلماتیک دریافت کنند و روادید آنها منقضی خواهد شد بنابراین، گزینهای نداریم جز اینکه همین حالا فعالیتهای سفارت کانادا در ونزوئلا را به صورت موقت به حالت تعلیق درآوریم».
بنا به گفته فریلند، کانادا همچنان از طریق سفارتخانه کلمبیا، خدمات کنسولی در اختیار شهروندان کانادا در ونزوئلا قرار میدهد.
آمریکا و گروهی از متحدان این کشور سوم بهمن ماه سال گذشته در اقدامی غیرقانونی «خوان گوایدو» رهبر شورای ملی ونزوئلا را به عنوان «رئیسجمهور موقت» این کشور به رسمیت شناخته و ادامه دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجددا به ریاستجمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کردند.
به نوشته رسانههای آمریکایی، کاخ سفید هنگام اعلام به رسمیت شناختن گوایدو انتظار داشته وی ظرف تنها چند روز رسماً مادورو را کنار بزند و نظامیان را نیز با خود همراه کند.
با گذشت چند ماه، این سناریو عملا شکست خورده و تلاشهای واشنگتن برای ترغیب نظامیان به حمایت از گوآیدو ناکام مانده است.
آمریکا مدتهاست به جهت تغییر نظام در این کشور فشارهایی را به ونزوئلا و مردم آن وارد کرده و حتی مقامهای ارشد کاخ سفید تهدید به حمله نظامی کردهاند.
(جزئیات بیشتر)
این اقدامهای مداخله جویانه آمریکا و متحدان غربیاش با مخالفت ایران، روسیه، چین،کوبا، بولیوی، ترکیه و برخی کشورهای دیگر مواجه شده است.
پس از شکست توطئه گوایدو و همپیمانان آمریکایی وی برای کودتا علیه دولت مادورو، مخالفان ونزوئلا خواستار مذاکره با نمایندگان دولت مادورو در نروژ شدند.
با اینحال، دفتر گوایدو، 9 خرداد ماه، اعلام کرد که مذاکرات با نمایندگان دولت که در شهر «اسلو» نروژ در جریان بود، بدون دستیابی به توافق به پایان رسیده است.
(جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/