خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انعقاد تفاهمنامه همکاری ایران و عراق در حوزه بهداشت و درمان/ لزوم مقابله با بیماری های شایع مشترک- اخبار پزشکی - اخبار اجتماعی تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | شنبه، 17 تیر 1402 - 11:38
وزیر بهداشت در دیدار با همتای عراقی خود گفت: بیماری های شایع در ایران و عراق به دلیل نزدیکی جغرافیایی مشترک است و بنابراین در زمینه درمان بیماری ها باید با یکدیگر همکاری کنیم.
عراق،بهداشت،ايران،كشور،حوزه،همكاري،درمان،زمينه،تفاهمنامه،انعقاد

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین‌اللهی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه در حوزه بهداشت و درمان با صالح الحسناوی وزیر بهداشت کشور عراق اظهار کرد: قرابت ایران با عراق در دنیا کم نظیر است و مردم کشور ما و عراق احساس دوستی و نزدیکی زیادی با یکدیگر دارند و بنابراین لازم است که خدمتگزاران مردم نیز با یکدیگر همکاری کنند.
عین‌اللهی افزود: بیماری‌های شایع در ایران و عراق به دلیل نزدیکی جغرافیایی مشترک است و بنابراین ضرورت دارد که در زمینه درمان بیماری‌ها باید با یکدیگر همکاری کنیم.
در زمینه ساخت بیمارستان تجربه خوبی بین دو کشور وجود دارد و امیدواریم در این زمینه نیز همکاری‌ها صورت بگیرد.
دانشگاه سبطین در کربلا تجربه خوبی از همکاری در امر آموزش و تربیت پزشک در کشور عراق بوده است.
وی اضافه کرد: حمایت جمهوری اسلامی ایران از امنیت عراق در زمان حضور داعش کاملا مشخص بود و ما شهدای زیادی را در دفاع از حرم داشتیم و رزمندگان ما تفاوتی بین ایران و عراق نمی‌دانستند.
وزیر بهداشت ادامه داد: اوج اشتیاق مردم برای تعامل با مردم عراق را در مراسم اربعین شاهد هستیم.
ظرفیت فراوانی بین دو کشور وجود دارد و در ایران 22 هزار عضو هیئت علمی و 270 هزار دانشجو در 67 دانشگاه علوم پزشکی در حال فعالیت هستند.
در حوزه بهداشت گروه جی 5 زیر نظر سازمان جهانی بهداشت شکل گرفته و امیدواریم بتوانیم جلسات جی 5 را در عراق ادامه بدهیم.
در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نیز همکاری بسیار مناسبی بین دو کشور وجود دارد.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین ایران و عراق برای افزایش همکاری در حوزه بهداشت و درمان تصریح کرد: برخی از بروکراسی‌های اداری که مانع از عملیاتی‌شدن همکاری‌ها در حوزه دارو می‌شود می‌تواند با انعقاد توافقنامه‌ها مرتفع شود.
ما احتیاج به یک برنامه عملیاتی دقیق و زمان‌بندی شده داریم و لازم است کارگروهی بین دو کشور تشکیل شود تا به صورت دائم فعالیت‌ها در حوزه بهداشت و درمان را ثبت و پیگیری کنند.
وی با بیان این‌که یکی از تجارب خوب ایران مراقبت‌های بهداشتی اولیه است، گفت: الان در کشور ما 15 هزار خانه بهداشت وجود دارد و لازم است برای انتقال تجارب در این زمینه عراق و ایران با یکدیگر همکاری کنند.
گفتنی است تفاهمنامه‌ای که امروز به امضای وزرای بهداشت ایران و عراق رسید، مبنی بر افزایش همکاری‌های دو کشور در حوزه درمان بیماران، برنامه‌ریزی حوزه سلامت و آموزش و پژوهش است.
انتهای پیام/