تامین 4 هزار میلیارد تومان از محل مولدسازی در استان کردستان- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم
استاندار کردستان گفت: امسال 3 تا 4 هزار میلیارد تومان را از محل اجرای طرح مولدسازی تامین می کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسماعیل زارعیکوشا پیش از ظهر امروز در دومین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان کردستان که در سازمان مدیریت برگزار شد، اظهار داشت: از مدیر جدید سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان انتظار میرود که ضمن تعامل با وزارتخانه و شهرستانها، پیگیر جذب اعتبارات از مرکز باشند و بدون وقفه کارها را پیش ببرند.
وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر با مشکلات عدیده مواجه بودیم، گفت: خوشبختانه تعامل و انسجام خوبی میان مدیریت ارشد و شورای تامین استان وجود داشته و خوشبختانه اغتشاشات سال گذشته را به خوبی مدیریت کردیم.
استاندار کردستان با بیان اینکه در پنج ماه اخیر و پس از اغتشاشات، علاوه بر توجه به پروژههای عمرانی، اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی در حوزههای مختلف مدنظر بوده است، تصریح کرد: روزانه شاهد افتخاراتی در حوزه علم و پژوهش هستیم که به آن افتخار کرده و باید با قوت ادامه پیدا کند.
جذب سرمایهگذاران خارجی
وی با بیان اینکه این افتخارات و اقدامات، نفی نبود مشکلات نیست، افزود: باید با تلاش و روحیه جهادی مسائل و معضلات را دنبال و سرمایهگذاران خارجی را به استان دعوت و جذب کنیم.
زارعیکوشا بیان کرد: سرمایهگذارانی از عراق و کشورهای دیگر پای کار آمده که در صورت اجرای پروژهها، اشتغالزایی زیادی در استان کردستان ایجاد خواهد شد.
وی از کلنگزنی یک سرمایهگذاری 7 هزار و 500 میلیارد تومانی در بخش چهاردولی قروه خبر داد و عنوان کرد: در دیواندره یک سرمایهگذاری 200 میلیون یورویی در حوزه فولاد را به سرانجام میرسانیم.
دلیل تعلل در اجرای پروژههای عمرانی
استاندار کردستان دلیل تعلل در اجرای پروژههای عمرانی را محدودیتهای قانونی خواند و خاطرنشان کرد: البته نباید روند پیشبرد کارها مختل و متوقف بماند، موانع پیشروی توسعه باید برطرف و اگر پیمانکاری به توسعه استان ضربه زد باید کنار گذاشته شود.
وی با تاکید بر اینکه باید پروژههای تاریخی از جمله سد ژاوه، چراغ ویس و کریدور امسال به اتمام برسد، عنوان کرد: مدیران باید نماینده استان باشند نه حافظ دستگاه خود، به شرط اجرای برنامهها، 3 تا 4 هزار میلیارد تومان را از محل مولدسازی تامین کنیم.
زارعیکوشا در رابطه با حوزه بودجه ابراز داشت: کمیته برنامهریزی شهرستانها نقش اصلی در تخصیص اعتبارات داشته و میتوانند با اولویتبندی و رعایت قانون، اعتبار اختصاص و هزینه کنند.
اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور اولویت قرار گیرد
وی با تاکید بر اینکه اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور مورد توجه مسئولان قرار گیرد، گفت: سهم استان در تفاهمنامه اجرای پروژههای محرومیتزدایی توسط قرارگاه امام حسن(ع) سپاه در استان، 30 درصد و 70 درصد ملی بوده و فرصت خوبی برای جهش توسعهای ایجاد شده است.
استاندار کردستان درباره میزان حقوق معادن اذعان کرد: از سال 92 تا 99 میزان وصولی حق استان تنها 7 میلیارد تومان بوده که سال گذشته 44.8 میلیارد تومان وصولی داشتهایم و انتظار میرود 15 درصد و سهم قانونی برگشت داده شود.
تامین زمین برای 21 هزار متقاضی
وی در خصوص آخرین وضعیت مسکن ملی در کردستان گفت: تاکنون برای 21 هزار واحد مسکونی زمین تامین شده و در دقت و ظرافت در مسکن ملی رتبه نخست کشور را داریم.
37 هزار متقاضی مسکن ملی داریم که 80 هزار متقاضی تایید شده و سه برابر از میزان سهمیه است.
زارعیکوشا میزان ثبتنام شدگان مسکن ملی در استان را 80 هزار نفر عنوان کرد و اذعان داشت: این آمار برای کردستان بسیار بالاست در تهران 110 هزار نفر متقاضی ثبتنام کرده است.
اکنون بهجز شهر مریوان، در همه شهرستانها بیش از ثبتنامیها، زمین آماده است.
حضور مجدد رئیس جمهور در کردستان
استاندار کردستان اعلام کرد: در ماه آینده شاهد حضور معاونین رئیس جمهور در استان و تا سه ماه آینده نیز شاهد سفر رئیسجمهور به استان کردستان خواهیم بود.
پاسخ سپاه به شبههافکنی فرماندار سقز
معاون هماهنگکننده سپاه بیتالمقدس استان کردستان نیز در پاسخ به ادعاهای مطرح شده فرماندار سقز در خصوص اعتبارات تخصیصی به پایگاههای بسیج، اظهار داشت: اعتباراتی که برای هزینهکرد ساخت پایگاههای مقاومت میگیریم کاملا شفاف بوده و روند و میزان پیشرفت کارها مشخص است.
سرهنگ سعید شعبانی تصریح کرد: کسانی که در این حوزه ابهامی دارند، به صورت میدانی از این پروژهها بازدید کرده تا هر گونه شک و شبهه برطرف شود.
فاضلاب شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت ساماندهی شود
پرویز اوسطی، عضو مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: باید همه با هم برای توسعه کردستان دست به دست هم دهیم.
وی از ارتقای 14 پلهای جایگاه و میزان اعتبار اختصاصی به کردستان نسبت به سالیان گذشته خبر داد و گفت: مجلس اکنون بحث اصلاح ساختار بودجه را به جد دنبال کرده تا اعتبارات تخصیص یابد.
عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه 20 درصد اختیار را داشته که اعتبارات را برای پروژهها جابهجا کند، تصریح کرد: باید دولتمردان و نمایندگان مجلس با اتحاد تلاش کنند تا سهم اعتبارات ملی را جذب کنیم و در این راستا بجنگیم و وزرا را به استان بکشانیم.
وی با تاکید بر اینکه امسال 50 درصد از پروژهها را جذب و هزینه کنیم، افزود: اعتبارات مانده در حساب دستگاهها جای تاسف دارد که انتظار میرود، هر چه سریعتر در بخشهای در نظر گرفته شده، هزینه شود.
اوسطی از پرداخت 1100 میلیارد تومان حساب حقوقهای دولتی در سالیان گذشته خبر داد و بیان کرد: علیرغم وضعیت محدود اعتبارات استانی، هنوز 50 درصد از این حقوقها به حساب استان بازنگشته است.
وی با اذعان به اینکه فاضلاب شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت هنوز ساماندهی نشده است، عنوان کرد: اجرای این طرح نیازمند توجه مسئولان مربوطه و اختصاص اعتبار است که امیدواریم با توجه به دغدغه روستانشینان، این امر مهم اولویت قرار گیرد.
نماینده مردم شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه بخش پیمانکاری همراه دولتمردان و نمایندگان مجلس نیست و در اتمام پروژهها به دلیل بهانه اعتبار تعلل میکنند، برخی از پروژهها بعد از یک سال کلنگزنی هنوز شروع نشده است.
وی با ابراز گلهمندی از عدم همکاری ذیحسابان گفت: قرار نیست یک ذیحساب سرماخوردگی داشته باشد، یک هفته استراحت کند و پرونده پروژهها با تاخیر مواجه شود.
اوسطی ابراز داشت: امیدواریم همه با هم برای اتمام پروژهها و نهضت توسعه و عمران در استان تلاش کنیم.
در پایان پس از انجام رایگیری حاضرین از 17 رای ماخوذه، 17 نفر با اجرای طرح سرمایهگذاری در استان کردستان موافقت کردند.
انتهای پیام/481/