خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 23 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اشنویه به‌عنوان شهر گردشگری کشاورزی معرفی می‌شود

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 14 تیر 1402 - 20:43
ارومیه - فرماندار اشنویه گفت: با توجه به وجود ظرفیت‌های بالای گردشگری و کشاورزی در این شهرستان سعی می‌شود اشنویه به‌عنوان شهر گردشگری کشاورزی معرفی شود.
اشنويه،گيلاس،هكتار،شهرستان،باغات،ششمين،كشت،محصول،تن

به‌گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی ترابی، عصر چهارشنبه در مراسم افتتاحیه ششمین دوره جشنواره گیلاس اشنویه اظهار کرد: این جشنواره با هدف معرفی جاذبه‌های گردشگری و ظرفیت‌های کشاورزی اشنویه برای ششمین دوره متوالی در این شهرستان برگزار می‌شود.
فرماندار اشنویه افزود: در سال‌های اخیر با اقدامات انجام شده شاهد توسعه و پیشرفت اشنویه در عرصه‌های مختلف بوده و این تلاش جهادی و شبانه‌روزی ادامه خواهد داشت.
ترابی ادامه داد: اشنویه قطب گیلاس ایران بوده و از از ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت باغات آن ۸۱۸ هکتار مربوط باغات گیلاس بوده که امسال ۵۰۰ تن از این میوه به کشورهای روسیه، هندوستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شده است.
وی تصریح کرد: همچنین بیش از ۱۰ هزار هکتار باغ سیب در این شهرستان وجود دارد که سالانه ۲۰۰ هزار تن سیب تولیدی اشنویه به کشورهای اروپایی، هندوستان روسیه و عراق صادر می‌شود.
فرماندار اشنویه گفت: روستاهای گردشگری اشنویه نیز یکی دیگر از ظرفیت‌های این شهرستان برای جذب گردشگر است.
ششمین جشنواره کشوری گیلاس اشنویه با حضور چشمگیر باغداران، فعالان بخش کشاورزی و ادارات مختلف به مدت سه روز، ۱۴، ۱۵ و ۱۶ تیر ماه در حال برگزاری است.
اشنویه یکی از قطب‌های تولید گیلاس در منطقه است و سطح زیر کشت این محصول به ۸۱۸ هکتار رسیده که از این میزان ۴۹۸ هکتار بارده و ۳۲۰ هکتار غیربارده است و امسال بیش از ۲ هزار تن محصول از باغات این شهرستان برداشت شده است.
ارقام گیلاسی که در این شهرستان کشت می‌شود شامل تکدانه‌ای مشهد، خوشه‌ای، زرد دانشکده، سفید ارومیه و نوع محلی به نام (خومالی) است که این نوع گیلاس مزه و کیفیت عالی و خواهان زیادی دارد.
شفافیت رنگ، طعم و عطر مطبوع و کیفیت مطلوب گیلاس اشنویه موجب شده تا این محصول مشتریان زیادی در داخل و خارج از کشور برای خود دست و پا کند.