خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خرید گندم از مرز 5.5 میلیون تن گذشت- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 14 تیر 1402 - 15:14
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: باوجود خشکسالی که حدود 52 درصد خراسان رضوی و نیمه شمالی کشور را در بر دارد ولی امروز خرید گندم از 5.5 میلیون تن گذشت و امیدواریم به 9میلیون تن برسد.
كشور،كودهاي،تن،كشاورزي،توليد،كود،واحد،پتاسه،مصرف،خراسان،رضوي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، مهاجر معاون وزیر جهادکشاورزی امروز در مراسم افتتاح نخستین واحد تولید کود سولفات سدیم اظهارداشت:وظیفه و علاقه ای برای توسعه کشور در زمینه‌های مختلف در بین مدیران و مسئولین نظام وجود دارد و ،می‌دانم که مدیران درجهت پیشرفت تلاش کردند.
مهاجر افزود: در سال 1400، چهار و نیم میلیون تن خرید گندم داشتیم و با وجود اینکه خشکسالی ادامه پیدا کرد، سال گذشته خرید گندم از 7.5میلیون تن گذشت همچنین باوجود خشکسالی که حدود 52 درصد خراسان رضوی و نیمه شمالی کشور را در بر دارد ولی امروز خرید گندم از 5.5 میلیون تن گذشت و امیدواریم به 9 میلیون تن برسد.
وی افزود: این اتفاق نیفتاد مگر استفاده بهینه در کودهای پایه که شامل فسفاته،ازته و پتاسه است و به همین خاطر اهمیت این موضوع را شما همکاران می‌توانید در اتفاقاتی که طی سه سال گذشته رقم خورده ارزیابی کنید؛ امروز هر قدمی که در این زمینه برداریم کم است و آن اینکه متاسفانه در کشور ما به دلایل زیادی زمین را استثمار می‌کنیم و با دادن کودهای ازوته هرچه زمین در اختیار دارد را تخلیه می‌کنیم و در آینده‌ای نه چندان دور زمین کویری را تحویل آیندگان خواهیم داد.
مهاجر خاطرنشان کرد: به همین خاطر علم تغذیه در بحث کشاورزی بسیار برایمان مهم است که یکی از آنها بهینه مصرف کردن کودهاست و مهمترین آن هم کود پتاسه است که مهندسین و کشاورزان خراسان رضوی کمتر به آن توجه کرده‌اند لذا با مصرف کود پتاسه ضرر کمتری به زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها می‌رسد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی نیز در ادامه این مراسم به خبرنگاران گفت : این واحد باظرفیت تولید سالانه 20هزار تن و سرمایه گذاری 800میلیارد ریال برای 100نفر ایجاد اشتغال می‌کند.
حسین عطایی سلامی تاکیدکرد: تولید کود سولفات پتاسیم در این واحد تولیدی به صرفه جویی ارزی 8میلیون دلاری منجر می‌شود.
وی با بیان اینکه فعال شدن این واحد 20درصد تولید این کود در کشور سهم خراسان رضوی می‌شود گفت: سالانه در کشور یک میلیون تن کود پتاسه نیاز است که هنوز تا تامین نیاز کشور فاصله بسیار است و همچنین بومی سازی این خط تولید به فناوری‌های بومی و استفاده خط تولید بهینه و به روز از ویژگی‌های این واحد افتتاح شده است.
عطایی تصریح کرد: طرح توسعه این واحد تولیدی نیز در دستور کار قراردارد.
رئیس شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور افزود: خوشبختانه با رضایت وتلاش ،هم اکنون باتولید 7میلیون تن یکی ازبزرگترین صادرکنندگان این کود استراتژیک (ازته) هستیم و25 پروژه تولید کودهای فسفاته و پتاسه را در کشور هدف گذاری کردیم و پروژه امروز که افتتاح کارخانه سبحان نهاده سبز هست جزو این 25 پروژه خودکفایی در کشور است
مجری طرح خودکفائی کشور در کودهای کشاورزی نیز گفت: قطعاً برای کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی مصرف بهینه کودهای شیمیایی ضروری و الزامی است.
حمید رسولی گفت: وقتی به آمار متوسط مصرف کودهای شیمیایی در کشورهای دنیا مراجعه می‌کنیم متوجه نقش و تاثیر این نهاده بر کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی بیشتر واقف می‌شویم یعنی میانگین متوسط مصرف کودهای شیمیایی در هر هکتار 500 کیلوگرم است و میانگین کشورهای توسعه یافته 350 کیلوگرم است.
وی افزود:میانگین مصرف کودهای شیمیایی در کل کره خاکی 300 کیلوگرم است و در کشور ما تقریباً کمتر از 200 کیلوگرم این در حالی است که باید تلاش کنیم تا خودمان را به استانداردهای جهانی برسانیم.
رسولی بابیان اینکه بر اساس اعلام موسسه تحقیقات خاک و آب کشور نیاز کشور در شرایط فعلی در حدود 4.5میلیون تن در یک سال است که به ترتیب 2 میلیون تن کودهای ازته ،1 میلیون و400 هزارتن کودهای فسفاته و 1 میلیون تن کودهای پتاسه مورد نیاز بخش کشاورزی کشور است.
مجری طرح خودکفائی کشور در کودهای کشاورزی ادامه داد: اولین کارخانه تولید در کشور در مرودشت در سال 1344 و دومین در سال 1346 پتروشیمی رازی بندر امام خمینی و سومین کارخانه پتروشیمی در خراسان بعد از انقلاب شکوهمند افتتاح شده است.
وی اظهارداشت: ما دو واحد بزرگ پتروشیمی عسلویه و کرمانشاه را داریم در حالی که سال 1386 یک میلیون و 600هزار تن کود اوره را از کشورهای همسایه خلیج فارس خریداری می‌کردیم و با تاسیس دو واحد پتروشیمی و کرمانشاه تولیدمان به 6میلیون تن رسید.
انتهای پیام/282/.