از اختصاص 50 میلیارد تومان به تجهیز مدارس سیلزده تا وعده ترمیم ساختمان ها ظرف 3 ماه
پنجمین جلسه قرارگاه بازسازی مناطق سیلزده خوزستان با حضور دستگاههای اجرایی و فرمانداران شهرهای سیلزده برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، غلام رضا شریعتی ظهر امروز در جلسه قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده، با بیان اینکه روستاییان به منظور کشت تابستانه نیاز به یک سرمایه در گردش دارد، اظهارکرد: روستاییان همه سرمایه خود را در سیل از دست دادند و چنانچه زمینهای آنها را آماده کنیم بازهم پولی برای کشت ندارند.
بانکها پرداخت وام ها را سریعتر انجام دهند
وی افزود: جهاد کشاورزی هرچه سریعتر سرمایه اولیه برای کشت تابستانه را دنبال کند تا زندگی مردم به حالت عادی تبدیل شود همچنین بانکها پرداخت وام ها را سریعتر انجام دهند؛ تصمیم دولت بر این است که ظرف سه ماه ترمیم خانههای سیلزده به اتمام برسد و ساخت منازل تا پایان سال تکمیل شود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه بر اساس تفاهمی که با وزارت نفت بسته شد مققر شد نفت مبلغ 50 میلیارد تومان به تعمیر و تجهیز مدارس مناطق سیل زده کمک کند، عنوان کرد: تاکید وزیر نفت بر مناطق نفت خیز بود که در نهایت روز گذشته متقاعد به خدمات رسانی به همه مناطق شد تا مردم استان خدمات رسانی نفت را احساس کنند.
شریعتی افزود: 40 میلیارد تومان کمک دیگروزارت نفت به مراکز بهداشت، درمان و خانههای بهداشت در حوزه تعمیر و تجهیز و ساخت است که مقرر شد فقط در مناطق نفت خیز مانند: اهواز، کارون، حمیدیه، باوی، دشت آزادگان، خرمشهر، شادگان و آبادان هزینه شود.
وی با اشاره به خرید 10 هزار پکیج توسط ستاد اجرایی فرمان امام، گفت: آهن آلات احداث ساختمانهای مناطق سیل زده به تعداد یک هزارو 500 خانه در مناطق نفت خیز و تا سقف 40 میلیارد تومان را وزارت نفت تقبل کرد؛ سایر خانه ها توسط سوق دادن خیرین به این مناطق ساخته میشوند.
شریعتی بیان کرد: بنیاد مستضعفان نیز سیمان احداث منازل در مناطق سیلزده را رایگان میدهد؛ وزارت مسکن نیز باید ظرف 15 روز آینده اعتبارات خود را به منظور بازسازی از مجموعه نفت دریافت کنند و چنانچه غفلتی صورت گیرد باید پاسخگو باشد.
ظرف 3 ماه ترمیم ساختمانها به پایان میرسد
در ادامه این جلسه فاضل عبیات معاون عمرانی استاندارخوزستان اظهار کرد: از آغاز عملیات بازسازی و نوسازی در مناطق سیلزده شهرهای شوشتر و شعیبیه وضعیت خوب است با توجه به قولهایی که بنیاد مسکن داده است ظرف 3 ماه ترمیم ساختمانها به پایان میرسد.
وی گفت: در حوزه کشاورزی و پرداخت خسارت های مربوط به آن مراحلی از آن آغاز شده اما همچنان روان نیست که باید در این زمینه دقت و سرعت بیشتری در برآورد خسارت ها داشته باشیم.
معاون عمرانی استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه بانکها در بحث نوسازی و بازسازی باید ظرف مدت اعلام شده به تعهدات خود عمل کنند، عنوان کرد: سیلزدگان با استفاده از تسهیلات بلاعوض کار بهسازی را آغاز کردند اکنون منتظر تسهیلات بانکی هستند و نگران ادامه کار ساخت و ساز واحد های خود هستند.
شرکتهای مناطق نفت خیز و حفاری معین اهواز
کیامرث حاجی زاده مدیر کل بحران استانداری خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر در شهرستان شوش فقط یک روستا باقی مانده که باید آن را آماده اسکان اهالی کنیم.
وی افزود: اکنون مشکل ما در شهرهای دشت آزادگان و هویزه و بخش مرکزی اهواز است چرا که زمین های کشاورزی هنوز برای کشت تابستانه آماده نیست.
مدیر کل بحران استانداری خوزستان گفت: در حال حاضر شرکتهای مناطق نفت خیز و حفاری معین بازسازی روستاهای اهواز هستندکه باید از ظرفیت آنها استفاده کرد.
انتهای پیام/ر