بدهی 2 هزار میلیارد تومانی اداره غله به گندم کاران فارس- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان فارس گفت: بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان به علت عدم تعیین ابلاغ نرخ نهایی گندم به کشاورزان بدهکار هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مهدی جمالی در سی و چهارمین سلسله نشستهای مدیران پاسخگو با اشاره به اینکه فارس یکی از استانهای مطرح و مهم در حوزه کالاهای استراتژیک است، اظهار داشت: در سال گذشته و جاری به برکت بارش باران و تلاشهای دستگاههای اجرایی متولی بیش از 844 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بالغ بر 414 هزار تن بود و رشد دو برابری داشت.
وی عنوان کرد: وظایف این اداره کل به طور اختصاصی در حوزه تأمین کالاهای اساسی به ویژه گندم تعریف شده و هماکنون جمعآوری برداشت گندم از شهرستانهای میان بند در حال انجام است و پس از آن در شهرستانهای شمال استان برداشت گندم آغاز میشود و امید است برداشت و جمع آوری این محصول به یک میلیون تن افزایش یابد.
این مقام مسئول همچنین در خصوص پرداخت وجه خرید تضمینی گندم به کشاورزان استان، گفت: با پیگیری انجام شده تاکنون از سوی وزارت جهاد کشاورزی مبلغ هفت هزار و 200 میلیارد تومان به عنوان پرداخت هزینه خرید گندم به حساب کشاورزان واریز شده است.
از سوی دیگر مبلغ دو هزار میلیارد تومان بر مبنای قیمت گندم در سال گذشته به علت عدم تعیین ابلاغ نرخ نهایی خرید تضمینی گندم به کشاورزان بدهکار هستیم.
واردات گندم از دیگر موضوعاتی بود که جمالی به آن اشاره کرد و افزود: در سال جاری به واردات گندم نیاز نخواهیم داشت.
این در حالیست که به دلیل خشکسالیهای پیاپی و مستمر که کشور با آن مواجه بود، استان فارس نیز در سال گذشته به میزان 150 هزار تن گندم کسری خود را از مبادی بندری خوزستان، شهید رجایی و بندرعباس وارد کرد.
وی تأکید کرد: امسال دیگر دغدغه واردات گندم را نخواهیم داشت و میتوان گفت با گندم تولید شده نه تنها علاوه بر تأمین نیاز استان، بلکه میتوانیم نیاز استانهای همجوار را تامین کنیم.
جمالی همچنین درباره واردات دیگر کالاهای اساسی همچون برنج گفت: در سال گذشته واردات 35 هزار تن برنج به استان انجام شد و امسال نیز براساس سیاستهای تنظیم بازار این رویه پیش رو خواهد بود.
جمالی اضافه کرد: با اعتبارات جذب شده، بازسازی انبارهای زیر ساختی برای کالاهای اساسی بویژه برای انبار برنج و شکر در حال انجام است.
در ادامه این نشست همچنین مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس پاسخگوی سؤالات خبرنگاران در این حوزه از جمله سهمیه بندی آرد نانوایان، کیفیت نان و کمبود شکر بود و افزود: هر چقدر وزن چانه خمیر نان بیشتر باشد نان با کیفیتتر خواهد بود و هر چقدر کمتر باشد کیفیت نان افت خواهد کرد.
جمالی ادامه داد: سه استان فارس، تهران و قم بیشترین مصرف کننده نان سنگک هستند و در این خصوص بایستی با اصلاح قیمت مصرفی بتوان نان سنگک ریگی اقتصادیتر ارائه شود تا نانوا راغب به پخت این نوع نان با کیفیت بهتر شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه در سطح شهرستان شیراز تعداد 900 نانوایی فعال است، افزود: از این میزان 63 درصد از واحدها نان لواش، 18 درصد سنگک، 7.6 درصد نان حجیم و فانتزی،5.7 درصد نان تافتون و 3.7 درصد نان بربری پخت میکنند که به دلیل چانه گیری سبک، نان با کیفیت کمتری پخت میشود.
جمالی اضافه کرد: از تعداد 17 کارخانه تولید کننده آرد در استان برای خرید آرد، هیچ گونه محدودیتی برای نانوایان اعمال نشده است و اختیار نسبی برای این واحدها وجود دارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان فارس همچنین درباره توزیع شکر و گاها کمبود آن در بازار توضیح داد: در این خصوص تابع سیاستگذاریهای تنظیم بازار کشور هستیم و تنها وظیفه ما ذخیره استراتژیک توزیع این محصول در قالب انعقاد قرار داد با کارخانههای تولید کننده قند و شکر است که در نهایت براساس دستور و مجوز ستاد تنظیم بازار، شکر به بازار وارد میشود و ما نیز این اختیار را نداریم که در رأس استان شکر را وارد بازار کنیم.
به گزارش تسنیم از شیراز، پایین بودن دستمزد کارگران نانوایی، عدم قاچاق گندم در سطح استان و گمانهزنی افزایش قیمت نان به جهت بررسی طرح کشوری همسان سازی بخش پایداری تولید این محصول از دیگر مباحثی بود که در این جلسه پیرامون آن بحث و گفتوگو شد.
انتهای پیام/424/.