سرمازدگی درختان گردوی استان همدان را نابود کرد- اخبار همدان - اخبار استانها تسنیم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه 19 هزار و600 هکتار از اراضی استان همدان زیر کشت گردو قرار دارد، گفت: سرمازدگی امسال درختان گردوی استان را نابود کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، رضا بهراملو با اشاره به نقش گردو در خودمعیشتی بخش وسیعی از جمعیت استان اظهار داشت: سرمازدگی طی امسال درختان گردوی استان به خصوص شهرستان تویسرکان را به سمت نابودی سوق داد، اما با این حال 550 هزار و 428 پیوند بر روی درختان باغات گردو استان همدان امسال ایجاد شده که با عملکرد و گیرایی خوبی روبهرو بوده است.
وی با بیان اینکه آموزش در برخی مناطق به صورت الگویی کار شده و به کشاورزان ارائه می شود افزود: دولت همچنین فرایند آموزش، تامین سم و توصیهها را به کشاورزان درگیر با آفتهای باغی به ویژه برای محصول گردو در شهرستان تویسرکان و سرکان ارائه میکند.
وی ی با اشاره به شهرت جهانی گردوی همدان نیز عنوان کرد: گردوی تویسرکان محصولی با شهرت جهانی و ظرفیتی کمنظیر و در عین حال فراموش شده برای رونق اقتصادی این شهرستان و استان همدان است اما متاسفانه تاکنون آنگونه که باید به این ظرفیت مهم و رونقبخش اقتصاد و کسب و کار توجه نشده است.
بهراملو افزود: نباید تنها بر روی خامفروشی محصول ارزشمند گردوی تویسرکان تمرکز کنیم، بلکه باید با فرآوری گردو و توسعه صنایع تبدیلی بیشترین بهرهوری اقتصادی از این محصول با کیفیت بومی را ایجاد کنیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه اگر مراحل "کاشت، داشت و برداشت" از باغهای گردو اصولی باشد شاهد افزایش چشمگیر بهرهوری از باغهای گردو خواهیم بود، ادامه داد: باید برای ایجاد بهرهور حداکثری از باغهای گردو به سمت عملیات به زراعی، تغییر روشهای تولید و استفاده از فنآوریهای نوین و به روز حرکت کنیم در همین راستا طرح سرشاخه کاری درختان گردو در استان از سال 95 آغاز شده و از 550 هزار و 428 تعداد پیوند سرشاخه کاری شده بر روی درختان موجود باغات گردو استان تعداد 101 هزار و 365 پیوند سرشاخه کاری در سال جاری انجام گرفته است.
وی در ادامه بیان کرد: از مجوع پیوندهای گردوی استان همدان 77 هزار و 765 پیوندک دولتی و 23 هزار و 600 پیوندک آزاد است که در پیوند سرشاخه کاری گردو یا عمل تغییر تاج درختان مسن، نوع رقم تاج درخت را تغییر میدهند تا با این کار کیفیت و میزان عملکرد درخت را افزایش یابد.
وی در پایان تاکید کرد: بنا به نظر کارشناسان و نهادهای رسمی گردوی همدان هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی در بالاترین سطح قرار دارد و دارای شهرتی جهانی است برای این شهرستان که در سالهای اخیر بهسبب عدم رونق اقتصادی و کسب و کار مناسب حتی با رشد منفی جمعیت مواجه بود میتواند ظرفیتی بینظیر باشد.
انتهای پیام/.