بیش از 30 درصد از پرونده های حقوقی استان مرکزی دعاوی خانوادگی است- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب اراک گفت: بیش از 30 درصد از پرونده های حقوقی استان مرکزی مربوط به مباحث و دعاوی خانوادگی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجتالله درودگر پیش از ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه ویژه هفته قوه قضائیه، اظهار داشت: 31 شعبه فعال در محاکم عمومی و انقلاب مرکز استان وجود دارد که 13 شعبه مربوط به دعاوی حقوقی، 5 شعبه خانواده، 10 شعبه دادگاه کیفری 2 و سه شعبه دادگاه انقلاب است که به پروندههای حقوقی، کیفری و انقلاب رسیدگی میکنند و در کنار آن 6 شعبه اجرای احکام مدنی در مرکز استان وجود دارد.
وی افزود: سال گذشته در مجموع 61 هزار و 275 پرونده وارده به محاکم اراک وجود داشته که در این مدت 68 هزار و 18 پرونده مختومه شدند به طوری که 9 درصد افزایش وارده نسبت به سال گذشته و 8.4 درصد افزایش مختومهها نسبت به سال قبل وجود داشته است.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب اراک تصریح کرد: سال گذشته 23 هزار و 905 پرونده حقوقی، 10 هزار و 457 فقره پرونده خانواده، 21 هزار و 332 فقره پرونده کیفری، 3 هزار 703 فقره پروندههای دادگاه انقلاب و 8 هزار و 878 فقره پروندههای وارده به اجرایی احکام بوده است.
همچنین 23 هزار و 215 فقره محاکم حقوقی، 10 هزار و 254 فقره محاکم خانواده، 21 هزار و 187 فقره محاکم کیفری 2، سه هزار و 722 فقره محاکم انقلاب و 9 هزار و 640 فقره در اجرای احکام استان مختومه شده است.
درودگر عنوان کرد: قوه قضائیه و محاکم انقلاب به سمت هوشمندسازی و دادرسی الکترونیک از یارانه است در این راستا سال گذشته درصد ابلاغ الکترونیک در محاکم اراک به 95 درصد رسید که 2 درصد افزایش داشته است به طوری که تنها حدود 5 درصد از ابلاغات به صورت سنتی انجام شد و این امر سبب کاهش وقت رسیدگی و اطاله دادرسی و غیره میشود.
وی بیان کرد: یکی از سیاستهای دستگاه قضا رسیدگی سریع به پروندهها است، خوشبختانه در پایان سال گذشته تنها 136 پرونده معوق شده است که این نشان از تلاش محاکم عمومی و انقلاب استان دارد، متوسط مدت زمان رسیدگی به یک پروندهها در محاکم عمومی و انقلاب اراک به زیر 40 روز کاری رسیده است.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب اراک تصریح کرد: دادرسی الکترونیک از دیگر سیاستهای دستگاه قضا است که بیشتر در خصوص زندانیان انجام میشود تا از اعزام زندانی به محاکم خودداری شود و به صورت الکترونیک رسیدگی شود در این راستا مجموعا 2 هزار و 710 مورد دادرسی الکترونیک در محاکم اراک انجام شده است.
درودگر ادامه داد: یکی از وظایف دادگستری تکریم ارباب رجوع است، با توجه به اینکه کار دادگستری تخصصی است و بسیاری از مراجعه کنندگان تخصص لازم را ندارند و به جهت بی اطلاعی در پروندهها راه صحیح را انتخاب نمیکنند تاکید ما بر این است مردم از مشاوره حقوقی استفاده کنند در این راستا واحد ارشاد عمومی راهاندازی شده است و سال گذشته 10 هزار و 224 مشاوره حقوقی انجام شد و در کنار آن 2 هزار و 862 مشاوره تلفنی وجود داشته است.
وی اضافه کرد: سال گذشته 438 مورد وکیل تسخیری از کانون وکلا گرفته شده است، در کنار آن وکیل معاضدتی وجود دارد به طوری که فردی که توانایی پرداخت حق وکالت را ندارند از وکیل معاضدتی استفاده کند، در طول گذشته 10 مورد وکیل معاضدتی و 26 مورد کارشناس معاضدتی وجود داشته است.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب اراک عنوان کرد: کاهش جمعیت کیفری زندان از دیگر سیاستهای دستگاه قضا است، زندان تنها باید برای مجرمین خطرناک در نظر گرفته شود و در امکان باید از مجازاتهای جایگزین حبس به مانند پابند الکترونیک و غیره استفاده شود، دادگاه انقلاب از تمام ظرفیت قانونی خود در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان استفاده کرده است، نظارت کافی بر تامین کیفری وجود دارد، بازدیدهای دورهای از زندانها انجام میشود.
درودگر بیان کرد: بیش از 30 درصد از پرونده های حقوقی معادل 10 هزار و 500 پرونده مربوط به دعاوی خانواده است که این نشان میدهد خانودهها از استحکام خوبی برخوردار نیستند.
انتهای پیام/711/