خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حمایت گستاخانه دبیرکل ناتو از هتک حرمت قرآن‌ کریم در سوئد

مهر | بین‌الملل | پنجشنبه، 08 تیر 1402 - 22:57
دبیرکل ناتو در موضعگیری گستاخانه‌ای با حمایت قاطع از هتک مقدسات مسلمانان، این هتاکی را به زعم خود «آزادی بیان» خواند.
سوئد،ناتو،كريم،قرآن،مسلمانان،سوزاندن،هتك،حرمت،حمايت،ينس،مقدسات

به گزارش خبرگزاری مهر، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز پنج شنبه در کنفرانسی خبری در بروکسل اعلام کرد: سوزاندن قرآن (کریم) در سوئد نباید مانع پیوستن این کشور به ناتو شود.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در بروکسل در جمع رسانه‌ها با اتخاذ موضعی دو پهلو از یک سو سوزاندن کتاب آسمانی مسلمانان را اقدامی توهین‌آمیز و قابل اعتراض دانست اما از سوی دیگر مدعی شد که «در یک نظام مستقل حقوقی، لزوماً این کار غیرقانونی نیست.»
این مقام ارشد ناتو در ادامه نیز سوزاندن قرآن کریم در سوئد را «غیرقانونی ندانست» و آن را به زعم خود بخشی از آزادی بیان دانست.
وی با بیان اینکه سوئد به تعهدات خود برای پیوستن به ناتو عمل کرده و از گفت‌وگوی خود با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه برای تشکیل یک نشست چندجانبه برای بررسی عضویت سوئد در ناتو در سوم جولای خبر داد.
روز گذشته چهارشنبه هفتم تیرماه، یک افراطی سوئدی تحت حمایت مقامات و پلیس این کشور در مقابل چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان، قرآن کریم را در بیرون مسجد اصلی استکهلم پایتخت سوئد سوزاند.
در سال‌های اخیر برخی از کشورهای اروپایی و به خصوص حوزه اسکاندیناوی صحنه تعدی و هتک حرمت مقدسات مسلمانان بوده است.
در سایه حمایت پلیس سوئد، راست گرایان افراطی اقدام به آتش زدن قرآن کریم کرده و اعتراض‌های مسلمانان نیز با سرکوب روبرو شده است.
این هتک حرمت قرآن کریم با موج محکومیت گسترده بویژه در سطح جهان اسلام روبرو شده است.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همین راستا پیش از این هتک حرمت قرآن کریم و نفرت پراکنی علیه مقدسات اسلامی در سوئد را محکوم کرد و در توییتی نوشت: نباید جریحه دار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلام هراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود.