حج، رزمایش قدرت امت اسلامی در برابر استکبار جهانی
حج یک عبادت ساده نیست، یک دورهی کامل از همهی اهداف اسلامی است و باید به صورت یک رزمایش قدرت در برابر دشمنان اسلام و استکبار جهانی برگزار شود.

سرویس سیاست مشرق - توجه به محتوای دستورات دینی و تدبر در محتوای آنها از آموزههای قرآنی برای همه مسلمانان است.
حج در میان دستورات دینی از جایگاه خاصی برخوردار است.
«حج، فریضهای بیمانند است؛ گل صد برگ در میان فرائض اسلامی است؛ گویی همهی جوانب مهمّ فردی و اجتماعی، و زمینی و آسمانی، و تاریخی و جهانیِ دین، قرار است در آن مرور شود.
معنویّت در آن هست، ولی بدون انزوا و گوشهنشینی و خلوتگزینی.
اجتماع در آن هست، ولی به دور از درگیری و بدگویی و بدخواهی.»[۱]
تدبر در محتوای حج و آموزههای قرآنی مرتبط با حج نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
حضرت آیت الله خامنهای با ذکر آیات حج و دستورات قرآنی مرتبط با این فریضهی اجتماعی خاطر نشان میکنند که حج باید مظهر قدرت اسلام باشد:
«حج، رزمایش قدرت امت اسلامی در برابر استکبار جهانی؛ حج، رزمایش قدرت در برابر مستکبرانی است که کانون فساد و ظلم و ضعیفکُشی و غارتگریاند و امروز جسم و جان امّت اسلامی از ستمگری و خباثت آنان آزرده و خونآلود است.
حج، نمایش تواناییهای سخت و نرم امّت است.
این، طبیعت حج و روح حج و بخشی از مهمترین هدفهای حج است؛ این همان است که امام راحل خمینی کبیر، آن را حجّ ابراهیمی نامید؛ و این همان است که اگر متولّیان امر حج که خود را خادم حرمین مینامند، صادقانه به آن گردن نهند و به جای خشنودی دولت آمریکا، رضای الهی را برگزینند، میتواند مشکلات بزرگی از جهان اسلام را حل کند.
امروز مانند همیشه و بیش از همیشه، مصلحتِ الزامی امّت اسلامی، در وحدت است؛ وحدتی که ید واحده در برابر تهدیدها و دشمنیها پدید آوَرَد و بر سر شیطان مجسّم، آمریکای متجاوز و غدّار و سگ زنجیریاش رژیم صهیونیستی، رعدآسا فریاد کشد و در برابر زورگوییها، شجاعانه سینه سپر کند.
این معنی فرمان الهی است که فرمود: وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا.[۲] قرآن حکیم، امّت اسلامی را در چهارچوب «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم»[۳] معرّفی میکند، و از او وظیفهی «وَلا تَرکَنوا اِلَی الَّذینَ ظَلَموا»[۴]، «وَلَن یَجعَلَ اللهُ لِلکافِرینَ عَلَی المُؤمِنینَ سَبیلًا»[۵]، «فَقاتِلوا اَئِمَّةَ الکُفر»[۶] و «لا تَتَّخِذوا عَدُوّی وَ عَدُوَّکُم اَولِیاء»[۷] را میطلبد، و برای اینکه دشمن را مشخّص کند، حکمِ «لا یَنهاکُمُ اللهُ عَنِ الَّذینَ لَم یُقاتِلوکُم فِی الدّینِ وَلَم یُخرِجوکُم مِن دِیارِکُم»[۸] صادر میفرماید.
این فرمانهای مهم و سرنوشتساز، هرگز نباید از منظومهی فکری و ارزشی ما مسلمانان جدامانده و بهدست فراموشی سپرده شود.
امروز بیش از همیشه زمینهی این تحوّل اساسی در دسترس امّت و نخبگان دلسوز و صلاحاندیش آن است.
امروز بیداری اسلامی به معنی توجّه نخبگان و جوانان مسلمان به داراییهای معرفتی و معنوی خود، یک حقیقت انکار نشدنی است.
امروز لیبرالیسم و کمونیسم که در صد سال پیش و پنجاه سال پیش برجستهترین ارمغانهای تمدّن غرب شمرده میشد، بکلّی از جلوه افتاده و عیوب درمانناپذیر آنها آشکار شده است؛ نظام مبتنی بر آن یک، فروپاشید، و نظام مبتنی بر این دیگری هم درگیر بحرانهای عمیق و در شُرُف فروپاشی است.»[۹]