خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

150میلیارد تومان برای زیرساخت های آب خراسان جنوبی اختصاص یافت- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 04 تیر 1402 - 16:14
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از تخصیص 150میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد زیرساخت های حوزه آب در طرح ملی مسکن استان خبر داد.
آب،استان،خراسان،جنوبي،درصد،فاضلاب،بيرجند،شركت،شبكه،مترمكعب،د ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی دوستی ظهر امروز در نشست خبری به‌مناسبت هفته صرفه‌جویی مصرف آب، اظهار داشت: اجرای طرح نهضت ملی مسکن از برنامه‌های محوری دولت است و شرکت‌های خدمات‌رسان هم موظف به ایجاد زیرساخت‌ها در این زمینه هستند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین ابلاغیه در این زمینه یک‌سوم اعتبار لازم برای زیرساخت‌های آب طرح ملی مسکن توسط هر یک از صندوق توسعه ملی، استان و وزارت نیرو تأمین خواهد شد افزود: در راستای اجرای طرح ملی مسکن دو هزار هکتار در قالب 38 سایت به محدوده شهرهای استان ملحق شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی تصریح کرد: با پیگیری استاندار مبلغ 150 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت‌های حوزه آب در طرح ملی مسکن خراسان جنوبی تخصیص یافته است.
به‌گفته وی نیاز استان دراین‌باره بالغ بر سه هزار و 800 میلیارد تومان است که با توجه به پیشرفت کار مرحله به مرحله اعتبار مورد نیاز تخصیص خواهد یافت.
وی با بیان اینکه "اولویت ما در حوزه آب در بخش معابر است" یادآور شد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است که در دو هفته آینده این اقدامات اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی درباره آخرین وضعیت اجرای طرح فاضلاب شهری استان گفت: در شهر بیرجند با 95 درصد پیشرفت، در شهر قاین طرح جمع‌آوری فاضلاب و تصفیه‌خانه به سرمایه‌گذار واگذار شده است که در تیرماه امسال اجرای شبکه فاضلاب را خواهیم داشت.
دوستی خاطرنشان کرد: در فردوس شبکه جمع‌آوری فاضلاب 32 درصد و در سربیشه 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اجرای تصفیه‌خانه در این شهر به پیمانکار واگذار شده است.
وی گفت: شبکه فاضلاب مهرشهر بیرجند 64 کیلومتر است که تاکنون حدود 54 کیلومتر آن انجام شده و سال گذشته هم 7 کیلومتر آن اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: از مجموع 10 هزار مترمربع آسفالتی که توسط بخش خصوصی به‌خاطر حفاری‌های این شرکت باید انجام می‌شد، 9 هزار مترمربع آن انجام شده است.
دوستی با ابراز اینکه بر اساس قرارداد منعقدشده با شهرداری بیرجند، آسفالت حفاری‌های معابر به‌عهده شهرداری است، گفت: با توجه با سابقه یکصدساله شبکه آب بیرجند، فرسودگی آن زیاد است و با وجود اینکه برنامه جامعی برای اصلاح آن داریم، در شرایط فعلی، اعتبارات تخصیص‌یافته کفایت اصلاح شبکه آب بیرجند را نمی‌کند.
مدیرعامل شرکت آبفای خراسان جنوبی تصریح کرد: 90 درصد اتفاقات آب در محل انشعابات است که بیشترین آن در محلات 17 شهریور و سجادشهر است و حداقل 14 کیلومتر از شبکه آب بیرجند باید اصلاح شود که نیاز به اعتبار ویژه‌ای دارد.
دوستی با اعلام اینکه "از 50 میلیون مترمکعب مصرف سالانه شهر بیرجند، 25 درصد آن را تصفیه می‌کنیم" گفت: با وجود اینکه هر مترمکعب آب بیش از هفت هزار تومان هزینه برای ما دارد، همشهریان بیش از سه هزار تومان آن را پرداخت می‌کنند.
وی با ابراز اینکه "حدود 23 میلیون مترمکعب آب بدون درآمد داریم" خاطرنشان کرد: سال گذشته 188 انشعاب غیرمجاز را شناسایی کردیم و در طول سال هم حدود 55 هزار اتفاق در استان داریم که روزانه تعداد آن 115 اتفاق است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با یادآوری 22 سال خشکسالی و پایین‌ترین نرم بارندگی در استان گفت: به این دلیل منابع آبی استان از نظر کیفی و کمّی کاهش یافته است و در 24 درصد آب دشت‌های استان را از دست داده‌ایم و 27.5 درصد هدررفت آب داریم.
وی اضافه کرد: یک‌هزار و 100 روستای استان شبکه آبرسانی دارد و به 415 روستای خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی می‌شود و 284 روستا هم بدون تأسیسات آبی است.
دوستی تصریح کرد: از یک‌هزار و 762 روستای خراسان جنوبی، 109 روستا به‌دلیل تنش آب در فصل گرما با مشکل مواجه می‌شوند.
به‌گفته وی در قالب قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) 256 میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به 110 روستا و در قالب قرارداد تکمیلی، 650 میلیارد تومان برای آبرسانی به 450 روستای باقیمانده در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: شهرهای طبس، بیرجند، نهبندان و قاین تنش آبی دارند که این مشکل در طبس بیشتر است.
عضو هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی نیز در این نشست با تأکید بر اینکه یکی از چالش‌های کشور بحث آب است گفت: در استان از حدود 120 درصد منابع آبی خود استفاده می‌کنیم که 20 درصد بیشتر از ورودی آب به منابع آبی خراسان جنوبی است.
سروری با بیان اینکه "باید منابع و مصارف آب استان را مدیریت کنیم" ادامه داد: باید 67 مترمکعب آب مصرفی را برای سازگاری آبی کاهش دهیم و حدود 560 میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی استان مصرف می‌شود.
وی با ابراز اینکه "در سال‌های جدید تخصیص آب برای بخش صنعت نداشته‌ایم"، گفت: تخصیص‌ها در این بخش باید با پساب جایگزین شود و در قالب سند سازگاری با مصرف آب، 91 میلیون لیتر آب صرفه‌جویی انجام شده است.
عضو هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در 10 سال گذشته چشمه‌های استان 42 درصد و قنوات هم 22 درصد کاهش یافته است و از دهه 60 تاکنون بالغ بر چهار میلیارد مترمکعب برداشت آب در استان داشته‌ایم.
وی با اعلام اینکه "هشت دشت بحرانی و 18 دشت ممنوعه در خراسان جنوبی داریم" گفت: 17 محدوده مطالعاتی استان دارای فرونشست است که نرخ فرونشست سالانه آن دو تا سه سانتی‌متر است.
دوستی خاطرنشان کرد: 100 درصد چاه‌های آب استان هوشمند شده است و در آنها کنتور نصب شده است و حجم آب چاه‌های غیرمجاز خراسان جنوبی خیلی کم است و در 10 سال گذشته بیش از یک‌هزار چاه را پر کرده‌ایم و تعداد چاه‌های غیرمجاز استان سه‌دهم است.
انتهای پیام/251/+