اهدای 2 هزار جلد کتاب چاپ سنگی و سربی به کتابخانه های استان مرکزی- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
مدیرکل امور کتابخانه های عمومی استان مرکزی گفت: در دو سال گذشته بیش از 2 هزار کتاب چاپ سنگی و سربی به مجموعه اهدا شده است، استان در نسخ خطی بسیار غنی است.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی گودرزی شامگاه شنبه در حاشیه بازدید اعضای شورای قضایی از مخزن کتب نفیس( ویژه هفته گرامیداشت قوه قضائیه) با اشاره به نگهداری نسخ خطی بسیار ارزشمند و قدیمی در مخزن کتب نفیس با اشاره به کتب خطی و قدیمی کتابخانه های استان مرکزی اظهار داشت: براساس آمار کتابخانه استان مرکزی دراراک در بین کتابخانههای کشور جرو برترینهاست و این برآورد براساس ارزش نسخ خطی، قدمت کتب و کمیت و تعداد کتب است.
وی افزود: در کتابخانه استان مرکزی تعداد زیادی کتب اهدایی وجود دارد و در دو سال گذشته بیش از 2 هزار کتاب چاپ سنگی و سربی به مجموعه اهدا شده است، استان در نسخ خطی بسیار غنی است بنابراین باید اطلاع رسانی صورت گیرد و ما تلاش داریم که مردم را بیشتر آگاه کنیم که چنین مجموعهای در استان در راستای حفظ ونگهداری هرچه بهتر منابع وجود دارد که باید از آن استفاده شود.
مدیرکل کتابخانههای استان مرکزی با بین اینکه ماهیت وجودی ما در کتابخانه خدمت رسانی است، تصریح کرد: به جهت اینکه دسترسی فیزیکی به اصل کتابها امکان پذیر نیست کتابها دیجیتال سازی میشود و نسخه دیجیتال در اختیار افراد قرار میگیرد.
گودرزی بیان کرد: به جهت قدمت نسخهای خطی و از آنجایی که زمان علمی جهان اسلامی عربی است هرچه کتابها قدیمیتر باشند زمان عربی بیشتر است و تقریبا 90 درصد نسخههای خطی ما عربی هستند و 10 درصد فارسی است.
وی قدیمیترین نسخ را مربوط به سال 718 و 724 قمری دانست و خاطرنشان کرد: در نسخ سنگی 60 الی 70 درصد به زبان عربی و مابقی فارسی است، اما کتابهای چاپ سربی غالبا فارسی است.
کتابخانههای استان مرکزی نیازمند یک همراهی و حمایت هستند
سید عبدالمهدی موسوی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت کتابخانه ها اظهار داشت: بازدید از این کتابخانه به منظور آشنایی با نحوه نگهداری نسخ خطی و قدیمی است تا نسبت به حساسیت و ظرافت این کار مطلع باشند.
وی افزود: کتابخانههای استان مرکزی نیازمند یک همراهی و حمایت هستند و امروز احساس میکنیم همراه دستگاه قضایی با مجموعه کتابخانهها به جهت وجود نسخ کتب ارزشمند و قدیمی ضرورت دارد تا بتوان از ذخایر و نفایس خطی و قدیمی که جزو میراث ماندگار در حوزه کتابت به ویژه در حوزه دینی هستند حراست کنیم و به آنها در این زمینه کمک داشته باشیم.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: دادگستری استان کمکهایی به مجموعه کتابخانهها داشته اما امروز با بازید از این مجموعه ضرورت کمک بیشتر احساس میشود، کمک دستگاه قضا در راستای حفاظت و حراست از مجموعه نفیس به عنوان میراث ماندگار علمی و هنری به جهت وجود نسخ خطی، شیوه نگارش و شیوه نگهداری ضرورت دارد هرچند دیگران هم باید در این راستا کمک داشته باشند.
موسوی بیان کرد: ما هم به عنوان دستگاه قضایی در کنار دوستان خواهیم بود و کمک خواهیم کرد تا مجموعه کتابخانه کتب بسیار قدیمی و ارزشمند را بهتر از گذشته اداره و نگهداری کنند، کتب قدیمی و ارزشمند از حیث قدمت و تعداد یک فراوانی ویژه دارد و جزو رتبههای برتر کشوری است که این امر اهمیت نگهداری از این کتب را دوچندان میکند.
وی ادامه داد: وظیفه ما است که آنچه گذشتگان در زمان گذشته انجام دادند را در زمان حاضر با امکانات و تجهیزات بیشتر و با فناوری در اختیار نگهداری کنیم و آیندگان ببینند که گذشتگان سینه به سینه و نسل و به نسل چطور علوم الهی و دینی و نیاز بشریت را نوشتند و مکتوب کردند و به چه شیوه ارزشمندی با صحافی زمان خود ثبت و ضبط کردند و امروز به دست ما رسیده است.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه نگهداری کتب و نسخ قدیمی اهمیت کتاب، کتابداری و کتابخوانی را میرساند، گفت: امروز نیاز است برخی از نسلهای جدید که رابطه خوبی با کتاب ندارند بدانند در گذشتههای دورتاریخ، بزگان دینی و علمی ما چطور دانسته ها و علوم خود را ثبت و ضبط کردند که امروز به دست ما برسد و چقدر برای فهم بشری، علم بشری، دانش بشری اهمیت قائل بودند.
موسوی عنوان کرد: یکی از راههایی که میتوان جوانان امروز را علاقهمند به کتاب و کتابخوانی کرد تلاش گذشتگان است که با همه محدودیتهای که داشتند چطور علوم را مکتوب کردند تا آیندگان بتوانند از آن استفاده کنند و بهرهمند شوند و شاید با دیدن تلاش گذشتگان،اشتیاق جوانان به کتاب و کتابخوانی افرایش پیدا کند، در دنیای امروز نسخه کتب به صورت دیجیتال شده و افراد بسیار راحت میتوانند یک کتاب را با سرچ کوتاه و فرمت کم در گوشی موبایل استفاده کنند.
انتهای پیام/711/.