خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چشمه علی باز هم خشک شد- اخبار استان تهران - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 02 تیر 1402 - 19:44
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن با اشاره به اینکه تیرماه برای چشمه علی 8 هزار ساله خوش یمن نیست گفت: وزارت میراث فرهنگی باید با ریشه یابی دقیق موضوع و ارائه راهکار اجرایی به طور جدی به موضوع خشک شدن چشمه علی بپردازد.
آب،زيرسطحي،خشك،قنوات،شهرري،تيرماه،مترو،تهران،بتني

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، علی بیت‌اللهی با اشاره به خشک شدن مجدد چشمه علی، اظهار داشت: تیرماه ظاهراً برای چشمه‌علی با قدمتی بالای 8 هزار ساله خوش‌ یمن نیست.
وی افزود: در اول تیرماه 1397 نیز با احداث خط 6 مترو و مسدود شدن ‌رگاب‌های شمالی- جنوبی منتهی به چشمه‌علی، آب این محوطه که محدوده‌ای بسیار خاطره انگیز برای شهرری و تهران است، به‌طور کامل خشک شد.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن در ادامه گفت: امسال در دوم تیرماه 1402 به‌جز ته‌مانده آب دو حوض که بنا به گفته اهالی، آبی به آن‌ها دیگر وارد نمی‌شود چشمه خشک شده است.
بیت‌اللهی تصریح کرد: چنین به نظر می‌رسد که اثر راستای شرقی-غربی تونل زیرسطحی مترو (خط 6) بر برش رگاب‌ها و قنوات از شمال به جنوب، تأثیرگذار بوده و با توجه به بارندگی اخیر به نظر نمی‌رسد شرایط آب‌های رگه‌ای زیرسطحی تهران منتهی به شهرری بدتر از سال‌های پیش بوده باشد.
وی تصریح کرد: تجربه کاهش آب و قطعی آب چشمه‌علی، تجربه بسیار مهمی برای صیانت و نگهداری قنوات و رگاب‌های زیرسطحی تهران است.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن ابراز داشت: انسداد مسیر رگاب‌ها و قنوات با گودبرداری‌ها و احداث دیواره بتنی در مقابل جریان طبیعی رگاب‌ها، موجب پشته شدن آب در بالادست این موانع انسان ساخت (دیواره‌های بتنی زیرزمین ساختمان‌های بزرگ، تونل مترو و غیره) شده و علاوه بر قطعی آب رگه‌ای به پائین دست، شروع آب شستگی‌های زیرسطحی تشکیل حفره‌های بزرگ و در نهایت فروریزش‌های سطحی می‌شود.
بیت‌اللهی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت میراث باید به‌طور جدی به موضوع خشک شدن چشمه‌علی ورود کند و همچنین ریشه‌یابی دقیق موضوع و ارائه راهکار اجرایی که امر قابل انجامی است یک ضرورت انکار ناپذیر برای نگهداشت این میراث تاریخی و قدیمی شهرری است.
انتهای پیام/