مصرف مواد مخدر صنعتی در استان یزد پیشی گرفت - اخبار یزد - اخبار استانها تسنیم
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد با اشاره به اینکه مصرف مواد مخدر صنعتی در استان یزد از مواد سنتی پیشی گرفته است، گفت: رده سنی مصرف مواد مخدر در استان بیشتر در حوزه 23 تا 65 سال است و این آمار بیشترین میزان را تشکیل می دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدحسین امامی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با اشاره به اینکه چهار هزار نفر در راه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیدند اظهار داشت: این تعداد رقم بسیار بالایی است که در حوزه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیدند و در واقع ما 4 هزار نفر از منابع انسانی را از دست دادیم و 4 هزار خانواده هم داغدار شدند.
وی با بیان اینکه در جامعه جهانی حدود 200 کشور درگیر مواد مخدر هستند گفت: روند مواد مخدر و اعتیاد در جهان افزایشی است و درگیری مردم با این مواد به هر شکلی رو به افزایش است و بین سنین 15 تا 64 سال در جهان این روند رو به رشد است.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد عنوان کرد: یکی از مشکلات اساسی که در حوزه مواد مخدر وجود دارد تغییر مواد از سنتی به صنعتی است که به دلیل شیمیایی بودن آن تنوع بسیار بالایی دارد و قدرت مانور آن بسیار بیشتر میشود و به همین دلیل هم الان حدود یک هزار و 200 ماده مخدر صنعتی داریم که روز به روز هم در حال افزایش است.
امامی عنوان کرد: یکی از اتفاقات دیگری که در این حوزه رخ داده استفاده از ابزار بسیار قدرتمند فضای مجازی است و با توجه به اینکه کنترل این فضا بسیار مشکل و قالبهای تبلیغی مرتبط با این مواد بسیار متنوع است برخی از تبلیغات آنها اصلا شناسایی نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه امروز فضای مجازی به ابزار قدرتمندی برای تبلیغ مواد توسط فروشندگان و تولیدکنندگان این مواد تبدیل شده گفت: متاسفانه آمار اعتیاد و مصرف مواد مخدر در میان بانوان به شدت رو به افزایش است و متاسفانه حرمت و خط قرمز مربوط به بانوان و کودکان هم در جامعه جهانی و هم در جامعه خودمان شکسته شده است.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد با اشاره به اینکه بانوان و دانشآموزان دو قشر با تاثیرگذاری بسیار بالا در جامعهسازی هستند گفت: اگر این دو قشر آسیب ببینند نسلهای بعدی هم آسیب جدی میبینند و متاسفانه الان آمار اعتیاد در این دو حوزه رو به افزایش است.
امامی با بیان اینکه هر شخصی که درگیر اعتیاد شود بسیاری از توانمندیهایش را از دست میدهد خاطرنشان کرد: کشوری که سرمایه انسانی آن به عنوان مهمترین سرمایه از کودکی آسیب دید وقتی وارد بازار سرمایه و کار میشود افت بسیار شدیدی را تجربه خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه مواد مخدر در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سلامت و موارد مختلف دیگر ضربه و خسارت وارد میکند عنوان کرد: یکی از اقداماتی که در راستای کاهش مصرف مواد مخدر در جامعه انجام دادیم، مشارکت دادن مردم در مبارزه با مواد مخدر است و مجمع خیرین یاریگران زندگی را در این حوزه تشکیل دادیم تا در بحث مقابله، درمان و به ویژه در زمینه پیشگیری از ظرفیت مردم بهره بگیریم.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد بزرگترین آسیب اجتماعی در کشور را مواد مخدر دانست و گفت: متاسفانه سهم مواد مخدر در آسیبهای اجتماعی بیش از 50 درصد است و در برخی برآوردها بالاتر از این میزان هم بیان میشود و بسیاری از آسیبهای اجتماعی دیگر هم نشات گرفته از اعتیاد است.
امامی از جمعآوری یک هزار و 200 معتاد متجاهر در استان یزد طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: تعداد کل کمپهای بازپروری در استان 17 مورد است که یک مورد آن مربوط به بانوان و مابقی آنها کمپهای آقایان است و تمامی آنها توسط بخش خصوصی اداره میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف مواد مخدر صنعتی در استان یزد از مواد سنتی پیشی گرفته گفت: رده سنی مصرف مواد مخدر در استان بیشتر در حوزه 23 تا 65 سال است و این آمار بیشترین میزان را تشکیل میدهند.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد در ارتباط با فعالیت انجمن معتادان گمنام گفت: این انجمن با عنوان اختصاری NA در کشور به رسمیت شناخته شده و با توجه به بازخوردهای گرفته شده، نقش مثبت و سازندهای در مبارزه با مواد مخدر دارند.
امامی تصریح کرد: این انجمن تقریبا در تمام شهرستانهای استان یزد فعالیت دارد و کلاسها و انجمنهای خود را درتمامی نقاط برگزار میکنند و برنامه ما افزایش فعالیت و اثرگذاری آنها در حوزه مبارزه با مواد مخدر است.
نقش مهاجرت و شبکههای اجتماعی در افزایش مصرف اعتیاد در میان کارگران
محبوبه وفائیان دبیر کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان یزد هم در این نشست با بیان اینکه از کل جمعیت دانشجویی استان یزد یک و هشت دهم درصد، حداقل یک مرتبه مصرف مواد مخدر را تجربه کردهاند عنوان کرد: با توجه به این آمار برنامههای مختلفی در حوزه پیشگیری از اعتیاد در استان داریم.
وی خاطرنشان کرد: نخستین برنامهای که ما در دانشگاهها داریم این است که کارکنان و پرسنل خوابگاهها و دانشگاهها بدانند که علائم مصرف مواد مخدر چیست و اگر کسی مصرف میکند چگونه باید با وی برخورد کنند.
دبیر کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان یزد بیان کرد: 16 هزار نفر ساعت آموزشی در سال 1401 برای دانشگاهها داشتیم و با همین محتواها برگزار شده تا دانشجویان مورد مراقبت قرار گیرند.
وفائیان با بیان اینکه سال گذشته برای برگزاری جشنواره هنری تلاشهایی داشتیم که متاسفانه به دلیل تغییر مدیریت در دانشگاه، در لحظات آخر موفق به برگزاری این جشنواره نشدیم، تصریح کرد: این برنامه را در دستور کار خودمان داریم و با پیشنهادی که دانشگاه یزد برای جشنواره عکاسی در حوزه مبارزه با مواد مخدر داده دنبال می کنیم.
وی با اشاره به اینکه یک و یک دهم درصد کل جمعیت عمومی استان درگیر اعتیاد هستند افزود: بالاترین آمار مصرف مواد مخدر استان یزد با 11 و هشت دهم درصد کل این جمعیت در میان جامعه کارگری است که نزدیک به 10 برابر میزان میانگین مصرف استان است و مهاجرپذیری استان و همچنین تبلیغات در فضای مجازی از جمله علل این موضوع است.
انتهای پیام/781/.