اولویت های اقتصادی مبتنی بر سند اقتصادی هر شهرستان باشد- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه اولویت های اقتصادی شهرستان های استان باید بر اساس سند اقتصادی هر شهرستان باشد گفت: احداث هشت سردخانه در استان در دست اقدام است که هر یک نیاز به 50 میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، جواد اشرفی بعد از ظهر امروز در جلسه شورای اسلامی استان، اظهار داشت: در شورای هر شهرستان کارگروه اقتصادی باید تشکیل شود و با حضور فرماندار و دیگر مسئولان سند اقتصادی هر شهرستان تهیه شود تا در شورای اقتصادی استان برای اجرا مصوب شود.
وی با بیان اینکه اولویتهای اقتصادی هر شهرستان باید منطبق بر سند اقتصادی آن شهرستان باشد، افزود: به دلیل اینکه ضعفهای ساختاری که در استان داریم، چیزهای را که مسئولان استانهای دیگر 20 سال قبل پیگیری میکردند در شرایط فعلی برای رفع مشکلات زیرساختی باید آنها را دنبال کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، تصریح کرد: اتصال شبکه گاز خراسان جنوبی از طریق دشتک زابل یکی از این اقدامات است که نتیجه آن را در سالهای آینده خواهیم دید.
اشرفی عنوان کرد: از آن جای که اجرای فاز اول پنلهای خورشیدی اشتغالزایی کمی دارد، از تسهیلات ارزان قیمت اشتغالزایی نمیتوانیم برای آن اختصاص دهیم.
وی با ذکر اینکه برای اجرای یک نیروگاه دو مگاواتی حداقل 45 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، بیان کرد: برق تولیدی آن وارد شبکه برق کشوری میشود و در تامین برق استان تاثیری ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: نیروگاه برق قاین 600 مگاوات برق تولید میکند و مصرف برق خراسان جنوبی 300 مگاوات است و با این وجود در استان از نظر زیرساختهای توزیع برق مشکل داریم.
اشرفی با تاکید بر اینکه سندی در زمینه فرآوری محصولات استراتژیک کشاورزی استان نداریم و با آزمون و خطا در این زمینه کار میکنیم، گفت: کسی که حبه عناب را در استان تولید کرده به دلیل نداشتن پروانه استاندارد، با مجوز تولید موقت کار میکند.
وی با بیان اینکه شاخصهای استاندارد محصولات استراتژیک خراسان جنوبی باید تدوین شود، افزود: استانداردهای عناب در حال نهایی شدن است و استانداردهای زرشک و زعفران هم در حال تهیه است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی درباره عمل کردن واحدهای تولیدی به مسئولیتهای اجتماعی خود خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی را موظف کردهایم که با مکاتبه با واحدهای تولیدی خراسان جنوبی، خواستار ارائه گزارش آنها در زمینه عمل به مسئولیتهای اجتماعی آنها شود و در این زمینه کوتاه نخواهیم آمد.
وی با یادآوری اینکه حدود 300 تا 400 حساب بانکی معادن و صنایع به استان منتقل شده است گفت: مشکل در این زمینه این است که این واحدها با انتقال حسابهای خود به خراسان جنوبی، به دلیل اینکه شعب بانکهای استان برای پرداخت تسهیلات زیاد، اختیاری ندارند و این در حالی است که این واحدها در تهران تسهیلات زیادی را دریافت میکنند.
اشرفی درباره میزان تولید مرغ در استان گفت: با وجود اینکه مصرف روزانه خراسان جنوبی 30 تن مرغ است، 80 تن تولید مرغ استان در هر روز است که هر چند به لحاظ قانونی از بردن مرغ اضافی به استانهای دیگر میتوانیم جلوگیری کنیم اما به دلیل نبود صنایع فرآوری آن به شرط توزیع 50 درصد مرغ تولیدی در استان، اجازه عرضه بقیه مرغ تولیدی خراسان جنوبی را در سیستان و بلوچستان صادر کردهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: احداث حدود هشت سردخانه در استان در دست اقدام است که هر یک از آنها نیاز به 50 میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد.
اشرفی درباره مشکلات تجارت مرزی خاطرنشان کرد: ما همه اقدامات لازم را در این زمینه انجام دادهایم اما طالبان پای کار نمیآید و در مرز یزدان سخت گیریهای زیادی نسبت به افغانستانیها انجام میدهد.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد بارگاه زرشک اقدامات خوبی انجام شده است گفت: از محل تسهیلات تبصره 16 مقررشده بود که تسهیلاتی برای این منظور پرداخت شود و پول خرید تضمینی گندم هم کشوری پرداخت میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از بانکهای اقتصاد نوین، رسالت و پاسارگارد به عنوان بانکهای خصوصی یاد کرد که تاکنون از استان و بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات تمکین نکردهاند که کار آنها به مراجع قضایی رسیده است.
وی با بیان اینکه عملکرد دستگاهی بانکهای دولتی خوب بوده است، خاطرنشان کرد: تسهیلات تکلیفی شامل وام ازدواج، فرزند آوری و تسهیلات تبصره 16 است که تا 90 درصد آن در استان پرداخت شده است.
اشرفی یاد آور شد: تفاوتی بین آرد روستاها و شهرها نیست جز اینکه آرد روستاها سبوس بیشتری دارد گفت: برای اینکه حق مردم ضایع نشود،اختیار کم کردن سهمیه آرد نانواییهای متخلف یا جریمه کردن آنها را به فرمانداریها دادهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه تعاونی مرزنشینان استان باید فعالتر شود، خاطرنشان کرد: کارخانه قند قهستان به جای تولید قند، کار فرآوری شکر قهوهای به شکر سفید را انجام میدهد و پیگیریم تا سهمیه شکر قهوهای برای این کارخانه را بگیریم.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف و محوطه سازی آن در حال فراهم شدن است، گفت: شهرستانها باید بر اساس برش شهرستانی، در تصمیم سازیها ایفای نقش کنند.
اشرفی تاکید کرد: انجمنهای صنفی حق نرخ گذاری ندارند و در صورت انجام این کار و تعزیرات با آنها برخورد میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه بر اساس قول رئیس جمهور در سفر دوم به استان، آخر سال گذشته به سه هزار و 132 نفر از افرادی که در روستاهای مرزی در شعاع دو کیلومتر بودند، عواید ناشی از فروش سوخت پرداخت شد، آمادگی خود را برای حضور در شوراهای اسلامی شهرستانهای استان اعلام کرد.
وی همچنین قول پیگیری موضوعهای اقتصادی و عمرانی مطرح شده در این جلسه مانند استمهال تسهیلات دامدار کارت، افزایش قیمت بتن در نهبندان، تفاوت هزینههای نظام مهندسی نسبت به استانها و پرداخت تسهیلات برای ایجاد میدان عرضه دام در قاین را داد.
رئیس شورای اسلامی استان هم نیز با اشاره به اینکه سرمایه، نیروی انسانی، منابع فیزیکی و تجهیزاتی در توسعه استان با برنامه ریزی مناسب تاثیر گذارند، گفت: حل مسائل خردی که مردم روزانه با آن سروکار دارند، رضایت مردم را بیشتر تامین میکند.
حاجی آبادی از فرار سرمایهها به دلیل نبود راهکار عملی برای جذب سرمایه گذار، گرانی و نبود ثبات در قیمتها، افزایش بیش از حد اجاره بها، اختصاص نیافتن عواید فروش نفت به مرزنشینان، ضرورت توسعه کسب و کارهای فناورانه، تقویت پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان به عنوان تعدادی از مشکلات موجود اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بانکها باید محور توسعه باشند، افزود: مسئولان استان باید به دغدغههای سرمایه گذاران را گوش کنند و برای ایجاد صنایع فرآوری محصولات استراتژیک استان باید تلاش شود و از خام فروشی مواد معدنی هم باید جلوگیری شود.
در ادامه هر یک از اعضای شورای اسلامی استان دغدغهها و مشکلات حوزه کاری خود را از جمله استفاده از ظرفیتهای مرز، مشخص شدن تکلیف بارگاههای زرشک، نبود میدان عرضه دام در قاین، گرانی قیمت مصالح ساختمانی با افزایش ساخت و سازها، عدم تمکین مدیران از سطوح بالاتر، وعدههای بدون عمل، مشکلات چاههای آب کشاورزی، آبرسانی به 500 روستای استان با تانکر، به کارگیری کارمندان غیر بومی در بازارچه ماهیرود، به بی راهه رفتن استان با تنگ نظری مدیران، تفاوت آردهای توزیعی در شهرها با روستاها و طولانی شدن زمان اجرای طرحها در خراسان جنوبی و غیره را بیان کردند.
انتهای پیام/ 251/