صدور قبض های رایگان برای مشترکان کم مصرف خراسان رضوی- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خراسان گفت: در شرکت برق منطقه ای خراسان 5300 مگاوات نیروگاه منصوبه داریم و میزان تحت پوشش شبکه توزیع برقمان هم بیش از 13 هزار کیلومتر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حسین محمودی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهارداشت: برق یکی از مهمترین زیرساختهای زندگی شهری و روستایی مردم بوده و زندگی بدون برق مختل میشود و خدمات برق در صنایع، کشاورزی، بهداشت و درمان، خدمات شهری و غیره دیده میشود.
وی تصریح کرد: برق مهمترین زیرساخت بوده و اگر نباید تمامی خدمات را تحتالشعاع قرار میدهد و موجب قطع سیستمهای آب، گاز و مخابرات میشود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان با بیان اینکه در صنعت برق مشکلات زیادی وجود دارد که رفع و مدیریت آن نیازمند همکاری آحاد مختلف جامعه بوده است، خاطرنشان کرد: ما با وجود تمامی مشکلات و سختیها مدیریت شبکه برقی را داریم که 30 سال پایدار بوده، در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان با مشکلات زیادی در این حوزه مواجه هستیم و قطعاً میتوانیم با همکاری مثالزدنی مردم از خاموشی جلوگیری کنیم.
محمودی اضافه کرد: حجم بار سرمایشی در فصل تابستان به یکباره نزدیک به 50 درصد افزایش مییابد و 30 هزار مگاوات بر حجم مصرفی اضافه میشود، در حالی که سقف ظرفیت عملی آن 62 هزار مگاوات بوده و باید مصرف برق خانگی، کشاورزی، صنعتی و غیره بهخوبی مدیریت شود تا در روزهای گرم سال با مشکل قطع برق مواجه نشویم.
وی با ذکر این نکته که اتفاقات سال 1400 به دلیل بیبرنامگی و عدم مسئولیتپذیری بود، تاکید کرد: خوشبختانه با مدیریت وزارت نیرو در دولت سیزدهم این مشکلات را در سال 1401 نداشتیم و نه تولید صنایع متوقف شد و نه اینکه مشکلی بر تامین برق بهوجود آید و در این رابطه همکاری تمامی بخشها از جمله صنایع قابل توجه بود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان ادامه داد: حال صنعت برق ناخوش نیست و برق ما توانمند است و فقط باید روی بهینهسازی مصرف کار شود، ما ظرفیتهای جدیدی در صنعت برق ایجاد کردیم و با تاکید و پیگیری وزیر نیرو بدون نصب نیروگاه، از طریق ظرفیتهای مجازی و پنهان برق تامین میکنیم.
محمودی با اشاره به اینکه ما در شرکت برق منطقهای خراسان 5300 مگاوات نیروگاه منصوبه داریم که 4 هزار مگاوات آن در خراسان رضوی و مابقی در خراسانهای شمالی و جنوبی است، بیان کرد: ما بیش از 13 هزار کیلومتر شبکه توزیع برق در خراسان داریم و تراز تولید و مصرفمان هم مثبت بود، اما متاسفانه در حال حاضر ترازمان منفی است.
وی با ذکر این نکته که ما بیش از 3500 مگاوات نیروگاه جدید در استانهای خراسان نیاز داریم که برخیها شروع شده و برخی دیگر بهزودی آغاز میشود، تاکید کرد: ما هماکنون بیش از 2500 میلیارد تومان پروژه باز در مشهد و دیگر شهرهای استان داریم که یکی از مهمترین آنها در محدوده حرم مطهر رضوی بوده است تا بتوانیم محدودیتهای تولید و توزیع را برداریم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان اضافه کرد: طبق برآورد شبکه برق کشور 12 هزار مگاوات ناترازی داریم و علت آن خارج شدن برخی از نیروگاهها به دلیل تعمیرات بوده، موضوعی که در طول سال اتفاق میاُفتد و فقط مختص فصل تابستان نیست، اما با این وجود شرکت برق منطقهای خراسان همواره در رتبه اول تامین و مدیریت برق کشور قرار داشته است.
محمودی با اشاره به اینکه ما بیش از 25 کیلومتر تونل انرژی در شهر مشهد داریم که هر کیلومتر آن 300 میلیارد تومان هزینه دارد، بیان کرد: همچنین 15 کیلومتر دیگر هم در دست اجراست و 53 کیلومتر دیگر هم اضافه خواهد شد، تونلهایی که کمککننده خطوط مترو و دیگر تجهیزات و ظرفیتها بوده است.
وی تصریح کرد: ما 140 برنامه ویژه داریم که 5 برنامه آن با شرکت برق منطقهای خراسان بوده که تمامی آنها اجرا شده است و در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر نیز چند برنامه مهم در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که یکی از آنها افزایش 10 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر بوده و تاکنون 2 مورد با 100 و 200 مگاوات در خراسان رضوی از طریق مناقصهها داشتهایم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان افزود: امسال ظرفیتهای جدیدی از طریق بورس در بحث صرفهجویی و اندازهگیری داریم و مواردی که کاهش مصرف را نشان میدهد هزینههای کمتر و قبضهای رایگان را برای آن مشترک ثبت میکند.
محمودی با تأکید بر اینکه نیروگاههای برق آبی را برای سدهای بزرگ داشتیم و تا تولید و مصرف 30 درصد بیشتر برای این نیروگاهها پیشبینی شده است، گفت: متاسفانه در منطقه خراسان بارش خوبی نداشتیم و ظرفیت اضافه را برای مرداد ماه که زمان اوج مصرف برق است گذاشتهایم.
وی افزود: ما 2 شبکه 63 و 132 کیلوولت در مشهد داریم که سابقهای طولانی دارند و میخواهیم که با تقویت شبکه 63 پست امام رضا(ع)، یک شبکه 132 فعال کنیم و شبکه دیگری هم که تقویت خواهد شد شبکه حامد در منطقه سازمان آب است.
2400 کیلومتر از شبکه برق خراسان رضوی در سال 1402 تقویت میشود
محسن ذبیحی، مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی، تصریح کرد: در این شرکت یک میلیون 450 مشترک داریم که 20 هزار مشترک در تعرفه کشاورزی هستند و از این تعداد 10 هزار مشترک چاه کشاورزی دارند، عددی که به درصد تعداد بالا نیست، اما 50 درصد میزان مصرف را داشتند.
وی اضافه کرد:در ارتباط با مدیریت بار هیئت وزیران مصوبهای داد که چاههای کشاورزی روزانه به مدت 5 ساعت مدیریت شود و امسال هم دستورالعمل اجرای این برنامه ابلاغ شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی با اشاره به اینکه با وجود کمبود شدید بارندگیها و خسکسالیها پیگیریهای زیادی از سوی استاندار خراسان رضوی و معاون عمرانی استاندار صورت پذیرفت تا استثنائاتی برای استان قائل شود، بیان کرد: طبق توافق صورت گرفته مقرر گردیده که بهجای مدیریت بار 5 ساعته روزانه این برنامه را در خراسان رضوی یک روز در میان داشته باشیم و به 50 درصد برسانیم.
ذبیحی تاکید کرد: خراسان رضوی امسال از جهت میزان بارش در رتبه آخر یا ما قبل آخر کشور است و این تصمیم بهجهت عدم ایجاد مشکل در کار کشاورزان بهواسطه خشکسالیها بوده است.
وی با بیان اینکه ما مدیریت 45 هزار کیلومتر را در شرکت توزیع برق خراسان رضوی داریم، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مورد مطالبه این است که شرایط پایداری و ایمنی شبکه بهخوبی فراهم شود تا با ناپایداریها و خاموشیها مواجه نباشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی افزود: هدفگذاری سال گذشته تبدیل 1500 کیلومتر از 9 هزار کیلومتر شبکه برق بود که به 1550 کیلومتر رسید و برای امسال 2400 کیلومتر پیشبینی شده تا با ادامه این روند مطلوب به شرایط ایدهآل در سال 1404 و پایان دولت سیزدهم برسیم.
ذبیحی خاطرنشان کرد: اگر نگاهی به محیط کار و زندگی خودمان بیندازیم متوجه میشویم که در این مسیر خیلی میتوانیم یاریگر نیروگاههای برق و صرفهجویی در میزان برق مصرفیمان باشیم بهطوریکه با تغییر سبک زندگی ما بسیاری از مسائل حل میشود و در مصرف انرژی صرفهجویی زیادی خواهد شد.
برق ادارات و بانکها در ساعات کاری باید 30 درصد کمتر باشد
محمدرضا رمضانی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد نیز اظهارداشت: در بخشهای اداری باید به میزان 30 درصد بار روزانه کاهش بار مصرف برق داشته باشیم و در برخی مشاغل بر جابهجایی بار در نیم روز از هفته تاکید شده است.
وی افزود: در بخش کشاورزی از ساعت 11 تا 15 و از ساعت 13 تا 17 باید کاهش بار مصرف برق را داشته باشیم و در بخش خانگی و تجاری، صنایع و اصناف هم سقف مشخص شده و برای این بخشها ابزارهای تشویقی هم در کاهش بار مصرفی از ساعت 12 تا 17 لحاظ شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد با ذکر این نکته که ما در بخشهای اداری، تجاری، صنعتی و کشاورزی باید کنترلپذیری را به 100 درصد برسانیم، تاکید کرد: در حوزه صنایع مشهد 30 درصد فعالیتها در شهرکهای صنعتی و 70 درصد دیگر در خارج از این شهرکها بوده، در موارد شهرکها اخطار و قطع را داریم، اما برای خارج شهرکها برنامهریزیمان به نوعب دیگر است تا برق مردم و مجوعههای مختلف قطع نشود.
رمضانی تصریح کرد: بخشی از فعالیتها مربوط به هتلها بوده که خوشبختانه بار مصرفی شان را کاهش دادند، اما در بخش معادن مشکلاتی داریم که نیازمند همکاری انجمن صنایع و معادن هستیم.
وی با اشاره به اینکه در بخش انرژیهای پاک اقدامات خوبی انجام شده و در بخش انتقال توزیع هم گامهای مثبتی در شهر مشهد برداشته شده است، بیان کرد: در سال گذشته هزینه بخش خانگی برای کسانی کاهش مصرف داشتند کاسته شد و برای برخی از مشترکان هم هیچ هزینهای ثبت نشد و رایگان بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد با بیان اینکه ما در بحث قاچاق مبارزه قاطع داریم و نمونه بارز آن 12 هزار مگاوات در حوزههای اقتصادی ماینرها و رمزارزها بود، خاطرنشان کرد: کسانی که میخواهند در این حوزه فعالیت کنند باید روند قانونی را طی کنند و پس از دریافت مجوزها میتوانند صرفاً در ساعات اعلام شده که مشکلی در بحث حجم بار و قطعیها ندارد فعالیت نمایند.
رمضانی گفت: برق ادارات و بانکها در ساعات کاری باید 30 درصد کمتر باشد و اگر رعایت نشود قطع میشود و از مدیران ارشد این مجموعهها خواستهایم که مدیریت مصرف برق زیرمجوعههای خود را داشته باشند تا دچار مشکل قطع برق نشوند.
انتهای پیام/282/.