انقلاب ریلی دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان/ آغاز عملیات 3 پروژه ریلی مهم در شرق ایران- اخبار سیستان و بلوچستان - اخبار استانها تسنیم
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: عملیات راه آهن زاهدان ـ چابهار، عملیات روسازی راه آهن خاش ـ ایرانشهر و عملیات اجرایی قطعه سوم باند دوم محور ریلی زاهدان ـ خاش آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، خیراله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور صبح امروز در سفر به استان سیستان و بلوچستان از آغاز عملیات ریلگذاری راه آهن چابهار ـ زاهدان حدفاصل خاش تا ایرانشهر به طول 150 کیلومتر با حضور استاندار سیستان و بلوچستان خبر داد و اظهار داشت: در راستای تکمیل کریدور ریلی شمال-جنوب شرق کشور و مسیر ریلی زاهدان ـ چابهار، عملیات اجرایی قطعه سوم باند دوم محور ریلی زاهدان- خاش به طول 33 کیلومتر و اعتباری بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان نیز آغاز شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در این سفر از راه آهن چابهار ـ زاهدان بازدید کرد و گفت: یکی از اولویت های اصلی دولت تکمیل کریدور ریلی شمال-جنوب در شرق کشور و توسعه مناطق کم برخوردار است که در قالب دو پروژه در برنامه کاری وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی کل پروژه 66 درصد است و طبق برنامه زمان بندی ظرف یک ماه آینده عملیات حفاری تونل های مسیر در 40 دستگاه و عملیات اجرایی 138 دستگاه پل بزرگ آن به اتمام می رسد.
خادمی با اشاره به بهره برداری از راه آهن زاهدان ـ خاش اظهار کرد: کل مسیر ریلی زاهدان تا چابهار 628 کیلومتر است و عملیات زیرسازی 478 کیلومتر نیز با پیشرفت فیزیکی 85 درصد در حال انجام است.
معاون وزیر راه وشهرسازی با تاکید بر اولویت بندی اجرا و بهره برداری کل محور از اتمام عملیات اجرایی مسیر تا پایان سال 1404 خبر داد و گفت: به منظور اتمام عملیات اجرایی بخش های باقیمانده این مسیر ریلی 12 هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
وی همچنین در خصوص برنامه اجرایی بخش های دیگر کریدور ریلی شمال-جنوب در شرق کشور توضیح داد و گفت: قرارداد ساخت مسیر ریلی زاهدان به سمت میلک با اعتبار 12 هزار و 700 میلیارد تومان منعقد شده است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
ادامه مسیر به سمت بیرجند و در نهایت یونسی نیزدر 23 قطعه اجرایی تعریف شده است که مناقصه بیشتر قطعات برگزار شده است و ظرف دو ماه آینده پیمانکار کل 900 کیلومتر مشخص شده و عملیات اجرایی آن آغاز می شود و بدین ترتیب یک تحول بزرگ در ساخت خطوط ریلی کشور آغاز می شود.
مدیرعامل شرکت ساخت وتوسعه همچنین طول بزرگراه های در دست ساخت استان سیستان و بلوچستان را 616 کیلومتر اعلام کرد و افزود: برنامه اجرایی بخش بزرگراهی تکمیل 1920 کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در این استان است و عملیات اجرایی کلیه محورهای منتهی به مرکز استان در حال اجرا است و به منظور تکمیل آنها اعتباری بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان نیاز دارد.
خادمی تکمیل کریدور بزرگراهی نوار ساحلی جنوب کشور در استان سیستان و بلوچستان را بخش دیگری از برنامه های وزارت راه و شهرسازی در این منطقه از کشور دانست و گفت: این کریدور از شرق دریای عمان تا غرب خلیج فارس امتداد دارد از 5 استان کشور عبور می کند.
312 کیلومتراز این کریدور در استان سیستان بلوچستان واقع شده است که عملیات اجرایی 78 کیلومتر آن به اتمام رسیده و زیر عبور قرار دارد وعملیات اجرایی در بخش های دیگر نیز با روند خوبی در حال اجراست.
انتهای پیام/