رسوب بدهی مشترکان برق در استان مرکزی به 127 میلیارد تومان رسید- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
مدیرعامل توزیع برق استان مرکزی گفت: رسوب بدهی مشترکان برق در استان مرکزی به 127 میلیارد تومان رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمود محمودی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به شروع مدیریت مصرف و پیک بار در استان مرکزی اظهار داشت: شروع برنامههای پیک بار از 15 خرداد ماه تا آخر شهریور ماه است، دولت سیزدهم از ابتدای شروع به کار خود؛ ناترازی در مصرف برق را تحویل گرفت به طوری که حدود20 مگاوات ناترازی برق وجود داشت که از همان ابتدا وزیر نیرو 100 برنامه مختلف برای گذر از پیک بار از سال 1400 آغاز کرد.
وی افزود: سال گذشته با همراهی مردم کشور و استان مرکزی توانستیم با حداقل مشکلات از پیک بار تابستان گذر کنیم حتی در بخش خانگی که خط قرمز صنعت برق بود هیچ گونه خاموشی وجود نداشت، در این زمینه گروههای مختلف همکاریهای بسیاری داشتند و سال گذشته به خوبی گذشت.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی دارای 17 هزار مشترک برق است که در سطح استان 801 هزار مشترک با 21 هزار کیلومتر طول شبکه توزیع برق و 234 هزار دستگاه چراغ روشنایی معابر وجود دارد همچنین 18 هزار و 800 هزار دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت 2 هزار و 666 مگاوات آمپر و یک هزار و 169 روستای برقدار وجود دارد به طوری که هیچ روستای فعال و زنده در استان وجود ندارد که از نعمت برق برخوردار نباشد.
محمودی بیان کرد: استان مرکزی 64 مگاوات تولید پراکنده نانرژی تجدیدنظر داشته که رقم قابل توجهی است، 5 هزار و 842 حلقه چاه برقدار نیز در سطح استان فعال است همچنین تلفات انرژی در سال گذشته نیز 8.39 درصد و پیک بار نیز 9 هزار و 656 مگاوات و نیاز مصرف یک هزار و 304 مگاوات بوده است.
51 پست فوق توزیع، تعداد 444 فیدر فشار متوسط، 21 هزار و 400 دستگاه کنتور هوشمند منصوبه نیز در مجموعه استان وجود دارد.
وی ادامه داد: سایدی یک شاخص ارزیابی ادارات برق استان و میزان خاموشی هر مشترک در شبانهروز است و خاموشی ما به ازای هر مشترک 0.62 درصد دقیقه در شبانه روز است و جزو سه یا چهار شرکت دارای سایدی است.
شاخص سایدی سه استان فارس یزد و کرمان از استان مرکزی بهتر است.
استان مرکزی یک استان مولد است و 67 درصد بار در بخش صنعتی و کشاورزی مصرف میشود، سهم استان در کشور یک سهم کلیدی است.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی بیان کرد: 70 درصد شبکههای شهری و روستایی در استان بهسازی شده که 55 درصد شبکه فشار ضعیف موجود به کابل خودنگهدار تبدیل شده است.
برای نخستین بار در تاریخ کشور در سال گذشته شاهد کاهش پیک بار بودیم که رسانهها با اطلاع رسانی خود نقش به سزایی در کاهش مصرف داشتند که 72 میلیارد پاداش به گروههای مختلف مشترکین در سال گذشته تخصیص پیدا کرده است.
محمودی بیان کرد: امسال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده است که با فعال شدن صنایع 95 مگاوات شاهد افزایش مصرف برق بودیم و که در راستای کاهش مصرف پیک بار شروع شده و هم اکنون زیر میانگین حرکت میکنیم.
80 درصد ناترازی تولید و مصرف برق مربوط به مباحث سرمایشی است در استان مرکزی هم با 250 مگاوات شروع کردیم که پیش بینی بر این است اگر کنترل نشود تا 400 مگاوات پیش خواهد رفت.
وی ادامه داد: سال گذشته در بخش خانگی اتفاق خوبی در سطح کشور افتاد و تا 10 درصد مصارف خانگی کاهش پیدا کرد که یک رکورد در تاریخ کشور بود و در استان 77 درصد مشترکین طبق الگوی مصرف، برق مصرفی داشتند و 23 درصد مشترکین که بالای الگوی مصرف هستند 36 درصد برق استان را مصرف کردهاند.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی اضافه کرد: سال جدید مشوقها وزنه سنگینتری نسبت به جرائم دارندامسال برای همه گروههای مشترکین تا 2.5 برابر هم اگر مصرف کنند پاداش دیده شده است، سال گذشته در استان 72 میلیارد تومان پاداش دریافت کردند که 30 میلیارد آن پاداش مشترکین خانگی بوده است.سال گذشته 20 هزار واحد مسکونی برق دار شدند.
محمودی عنوان کرد: وزارت نیرو در کنار برنامهریزی برای مدیریت مصرف و مدیرت بار، نزدیک به 7 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی را افزایش داده است، و امسال به 70 هزار ظرفیت نیروگاهی رسیده است.
همچنین مصوبه هیئت وزیران برای گروههای مختلف تدیون شده است، 90 درصد صنایع کوچک و متوسطه به کوچک هستند و نسبت به صنایع کوچک و متوسط به کوچک هیچ برنامهای نداریم و 10 درصد صنایع بزرگ و متوسط هستند که باید همکاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: تمامی دستگاههای اجرایی و اداری، بانکها، نیروهای مسلح، نهادهای عمومی غیردولتی موظف هستند برای کاهش 30 درصد مصرف برق در ساعات اداری نسبت به سال پایه 1400 و کاهش 60 درصد مصرف در ساعات غیراداری اقدام کنند، ادارات موظفند 20 درصد از مصرف خود را از انرژی خورشیدی استفاده کنند.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی بیان کرد: در استان مرکزی برای 95 درصد ادارات کنتور هوشمند نصب شده است، 50 درصد مصرف استان از طریق انرژی خورشیدی تامین میشود، اصناف نقش مهمی در کاهش برق دارند و از ساعت 13 تا 17 باید تمام سیستم سرمایشی خود را قطع و ادارات تعطیل باشند.
محمودی تصریح کرد: برای نخستین بار امسال در 95 درصد روستاهای فرسوده طرح بهارستان انجام شده است و رکورد جذب اعتبارات در این طرح به استان مرکزی تخصیص پیدا کرده است.
وی افزود: استان مرکزی یکی از استانهایی است که در مجاورت با استانهای سرقت خیز قرار دارد اما از حجم سرقت پایینی برخوردار است ولی باز اقدامات موثری در این زمینه انجام شده است.
مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی عنوان کرد: رسوب بدهی در استان مرکزی 127 میلیارد تومان است، استان مرکزی به عنوان سومین استان در کشور در رسوب بدهی شناخته شده است، بیشترین رسوب بدهی در بخش صنعتی است و تنها 30 میلیارد تومان رسوب بدهی در بخش عمومی و اداری است.
محمودی با اشاره به مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی گفت: در جریان سفر ریاست جمهوری به استان 10 میلیارد تومان اعتبار برای این بخش پیشبینی شد که در جریان سفر این مبلغ به 5 میلیارد تومان تبدیل شد مجدد با حضور در نهاد ریاست جمهوری برای رفع مشکل ولتاژ برق منطقهای و عقیل آباد و گوار 10 میلیارد تومان تصویب شد.
انتهای پیام/711/