خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حال و هوای زائران ایرانی در سعی صفا و مروه + فیلم- اخبار حج 1402 - اخبار ویژه نامه ها تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 22 خرداد 1402 - 18:44
زائران خانه خدا پس از انجام طواف و خواندن نماز به محل کوه صفا می روند تا هفت دور سعی صفا و مروه خود را انجام دهند.
صفا،وَ،عمره،حج،كوه،مروه،بتي

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ در روایات آمده است زمانی که هاجر در جستجوی آب برای اسماعیل بود، هفت بار میان کوه صفا و مروه رفت و برگشت.
این سنت ابراهیمی حتی در جاهلیت نیز جزو مراسم حج به شمار می‌آمد و در آن زمان بتی در این سو و بتی در سوی دیگر قرار داشت و وقتی سعی کنندگان به بت‌ها می‌رسیدند، آنها را لمس می‌کردند.
«سعی» در لغت به معنی کار و کوشش، قصد و دویدن است.
در اصطلاح فقهی، «سعی» از جمله مناسک حج و عمره است و آن عبارت است از هفت دور پیمودن مسافت بین دو کوه صفا و مروه به نیت حج یا عمره که بعد از طواف کعبه و نماز طواف صورت می‌گیرد.
به هر دور از سعی، «یک شوط» می‌گویند.
برای عمره گزار و حاجی مستحب است پیش از سعی از آب چاه زمزم بردارد و ضمن نوشیدن مقداری از آن، بقیه را بر سر و پشت و شکم خود بریزد و این دعا را بخواند: «أللّهُمَ اجْعَلْهُ عِلْماً نافِعاً وَ رِزْقاً واسِعَاً وَ شِفاءاً مِنْ کُلِّ داءٍ وَ سُقْمٍ».
سپس حجرالأسود را استلام نماید و از دری که محاذی آن است (باب صفا) با آرامش و وقار به سمت صفا حرکت کند و پس از رسیدن به کوه صفا بر فراز آن رفته و به کعبه نظر کند و با پیش رو قرار دادن رکن حجرالأسود و پس از حمد و ثنای خداوند متعال و گفتن هفت بار تکبیر و تهلیل، دعای وارد شده را بخواند.
انتهای پیام/