بلاتکلیف 7 ساله در اجرای طرح تفصیلی گناباد/ مصوبه ای که توسعه شهر را قفل کرد- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم
طرح تفصیلی گناباد بعد از گذشت 7سال همچنان بلاتکلیف است و سبب شده تا بسیاری از زیرساخت ها و پروژه های طراحی شده در این شهر نیز در انتظار بمانند و به نوعی توسعه این شهر در نبود طرح تفصیلی قفل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، قنات قصبه گناباد در سال 1395 ثبت جهانی شد و قرار بود در منطقه قصبه تغییراتی ایجاد گردد ولی متاسفانه این ثبت جهانی شدن برای منطقه محدودیت های را ایجاد کرده است.
طرح تفصیلی شهر گناباد نیز در سال 1395 زمان آن به پایان رسیده و باید بازنگری شود اما این موضوع نیز منتظر تاییدهای طرح ویژه گناباد مانده که باید در آن طرح گردشگری لحاظ شود.
از سال 1400 که قرار بود طرح منطقه ویژه گناباد برای این شهرستان مصوب شود این طرح به تاخیر افتاده و عدم تعیین زمان و تصویب طرح ها در منطقه کوی شرقی یا همان قصبه مشکلاتی را در حوزه ساخت و ساز ایجاد کرده است.
مهران حسینزاده، رئیس کمیسیون شهرسازی معماری تاریخی گردشگری شورای اسلامی شهر گناباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون ضرورت تهیه طرح ویژه منطقه گناباد در تاریخ 3 مرداد ماه 1396که به درخواست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و استانداری خراسان رضوی از شورای عالی شهرسازی و معماری ایران صورت گرفته و به استناد آیین نامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران محلی مقرر شده با توجه به ویژگیهای شهر گناباد و ثبت قنات قصبه گناباد در فهرست میراث جهانی به عنوان یکی از ارکان شکلگیری و استمرار و سکونت در ناحیه گناباد و همچنین زمینهای گردشگری در روستاها و شهرهای اطراف اثر ثبتی قنات قصبه مقرر شد طرح ویژهای برای منطقه گناباد در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح ویژه، مطالعات مشاور باید به صورت تطبیق شده در خصوص شهر گناباد به عنوان سند بالادستی که در آن تعهدات بینالمللی کشور و کلیه طرحهای گردشگری قنات قصبه انطباق و هماهنگی لازم ایجاد و ساز و کار لازم برای تطابق طرحهای مذکور و حفظ بافت های واجد ارزش لحاظ شده برای شهر گناباد تهیه و ظرف مدت 12ماه به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پیشنهاد شود در این خصوص پیگیریهای متعددی صورت گرفته است.
رئیس کمیسیون شهرسازی معماری تاریخی گردشگری شورای اسلامی شهر گناباد تصریح کرد: آنچه نیاز به دقت بیشتری دارد این است طرح تفصیلی شهر گناباد در بازه افق 10ساله در سال 1385 مصوب و زمان آن در سال 1395به پایان رسیده و برای بازنگری آن نیاز به طرح جامع داشته و بازنگری طرح جامع وفق مصوبه فوق الذکر نیازمند تهیه طرح ویژه منطقه گناباد است اما با تأخیر در تصویب طرح موصوف عملاً ساز و کار اجرایی برای مطالعات طرح جامع و تصویب طرح تفصیلی در بازه زمانی لازم صورت نگرفته است.
حسین زاده افزود: هرچند بر اساس مصوبات قانونی تصویب طرح های جدید طرح های ابلاغی لازم الاجرا است اما باید پذیرفت مسائل شهر پویا و کهن دیار گناباد که یکی از شهرهای زنده و دارای مسائل نوپدید است نیازمند مطالعات جدی، راه حل های منطقی و مدیریت متعالی جهت این شهر جهانی است.
وی بیان کرد: ثبت جهانی قنات قصبه گناباد میتواند فرصت بسیار مناسبی برای تحقق توسعه در جنوب خراسان رضوی به عنوان پایگاهی برای هم افزایی و توسعه گردشگری باشد و این مهم نیازمند تدابیر ویژه و رویکردهای منطقی در حوزه مدیریت شهری و ایجاد بستر و زیرساختهای لازم برای جذب و ماندگاری حضور گردشگر و جذب توریست بینالمللی خواهد بود.
عضو شورای اسلامی شهر گناباد خاطرنشان کرد: شورای ششم پیگیریهای جدی جهت به ثمر رسیدن طرح منطقه ویژه گناباد داشته و باید گفت از سه گام پیشرو برای تصویب طرح مزبور دو گام آن طی شده و پس از تصویب طرح مزبور در شورای برنامه ریزی استان مصوبه نهایی و راهگشایی لازم جهت آغاز فرآیند مطالعات طرح جامع شهر گناباد صورت خواهد گرفت.
حسین زاده گفت: محدودیتهای شهر سازانه در سطح شهر گناباد که میتواند در طرح های جدید تسهیل شده و با ضوابط جدید برای رونق ساخت و ساز منطبق با شهر جهانی گناباد کارگشا باشد نیازمند پیگیری جدی و تصویب طرح جامع و تفصیلی جدید شهر گناباد خواهد بود.
وی اظهارکرد: اعتقاد داریم در خصوص مسائل کلان گناباد باید به صورت زیربنایی و راهبردی امور رهگیری شده و گامهای اساسی منطبق با افق ترسیمی توسعه شهر جهانی گناباد مد نظر قرار گیرد.
انتهای پیام/282/.