سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«مداخلات حقوقی» میراث 80 ساله بازار اصفهان؛ باز شدن گره‌های بازار نیازمند ورود دستگاه‌ها و همکاری صاحبان پیشه

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 11 خرداد 1398 - 14:13
بازارهای قدیمی و تاریخی اصفهان جدای از مسائل ایمنی و بصری که دارد گره‌ها و تصرفاتی در آن صورت گرفته که مربوط به زمان حال نیست و از گذشته‌های دور است، مداخلاتی که هر کدام پرونده حقوقی خود را دارد و به جریان افتاده است.
بازار،اصفهان،ميراث،فرهنگي،كسبه،شهرداري،آويزان،ضايعات،بازارها ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، پس از واقعه آتش سوزی بازار تبریز مسئولان اصفهان در محور بازارهای تاریخی اصفهان و ایمنی آن بیشتر صحبت می‌کنند، بازاری که با گشتی کوتاه در حجره‌ها و تیمچه‌هایش به راحتی می‌توان پی برد که وضعیت مناسبی ندارد چه برسد که وضعیت ظاهر آن نیز که چندان جالب نیست.
ایمنی و زیبائی بصری 2 مقوله‌ای است که نیازمند بررسی بیشتر و مشارکت کسبه و نهادهای مربوطه را می‌طلبد، سد معبرهای داخل بازار و ضایعات اطراف نیز جای خود را دارد.
آهن کشی‌های عنکبوتی سقف بازار اصفهان پاکسازی می‌شود
این در حالی است که حسین کارگر مدیر منطقه 3 شهرداری اصفهان نیز در این باره گفت: آهن کشی‌های غیراصولی عنکبوتی نصب شده در سقف بازار مرکزی اصفهان و ضایعات آویزان سردر مغازه‌ها برای آویزان کردن کالاهای کسبه که از نظر بصری نیز خوشایند نیست در حال پاکسازی است.
وی با اشاره به وضعیت ایمنی بازار بزرگ اصفهان و با توجه به اینکه بازار تاریخی هسته مرکزی اصفهان در محدوده منطقه سه قرار دارد، افزود: در بازار مرکزی اصفهان 27 هزار مغازه وجود دارد که اشغال قسمتی از فضای عبور و مرور بازار توسط کسبه، روند امدادرسانی و عبور و مرور را در صورت بروز حادثه با مشکل مواجه می‌کند.
مدیر منطقه 3 شهرداری اصفهان بیان کرد: شهرداری منطقه 3 به صورت قاطع در همه بازارهای مجاور میدان نقش جهان و میدان امام علی (ع) برای رفع سد معبر اقدام به پاکسازی بازار کرده است.
انبارهای غیرمجاز در بازارهای مرکزی اصفهان
وی به وجود ضایعات آویزان در سقف بازار اصفهان که سبب عدم عبور خودروهای امدادرسانی در بازار می‌شود، اشاره کرد و گفت: آهن کشی‌های غیراصولی عنکبوتی نصب شده در سقف بازار و ضایعات آویزان سردر مغازه ها برای آویزان کردن کالاهای کسبه که از نظر بصری نیز خوشایند نیست، در حال پاکسازی است.
این آهن کشی‌ها از سوی کسبه و برای آویزان کردن لامپ و تبلیغات مغازه‌ها نصب شده است که مانع تردد خودروهای امدادرسانی آتش نشانی می‌شود.
کارگر تصریح کرد: انبارهای غیرمجاز در بازارهای مرکزی اصفهان ادامه وجود دارد، متاسفانه کسبه بازار زمین‌های محصور اطراف خود را به عنوان انبار ضایعات استفاده کرده‌اند که با توجه به بالا بودن حجم ضایعات، احتمال بروز هرگونه حادثه از قبیل آتش سوزی وجود دارد که در این صورت با توجه به عبور و مرور سخت خودروهای امدادی، خدمات رسانی در زمان حادثه دچار مشکل می‌شود.
پرونده‌ها و مشکلات بازار اصفهان زیاد است
از سوی دیگر فریدون اللهیاری مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان از اینکه بازار اصفهان و وضعیت مناسبی که ندارد به تسنیم می‌گوید: در میراث فرهنگی واحد بازار مدیریت مستقل دارد و مستمر در بازار حضور دارند، هرگونه مداخلاتی که در بازار اتفاق می‌افتد به لحاظ حفاطتی پایش می‌کنند و به لحاظ حقوقی و قضایی دنبال می‌کنند.
وی تصریح کرد: بازار مسائل زیادی دارد، برای بازار اصفهان پرونده‌های زیادی در موضوع‌های مختلف داریم، هر حجره مربوط به یک نفر است که مالکیت‌های زیادی دارد و مالکان نیز هر کدام به دنبال مداخلاتی در حجره‌ها هستند؛ بعضی‌ها می‌خواهند درب‌های جدیدتر بگذارند و یا تفکیک انجام دهند و همه کارهایی که خلاف مقررات است؛ واحد بازار کار پرحجمی دارد که کنترل این مسائل را انجام می‌دهند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: سیم کشی‌ها و سازه‌هایی که از آن صحبت می‌شود یک بخش کار است، در بازارهای اصفهان محدودیت‌هایی داریم، باید تاسیسات بازار بازبینی زیربنایی و اساسی شود بخشی از این وظیفه به عهده مالکان است، مالکان باید به صورت اصولی آن را انجام دهند اگرچه در گذشته چنین پیش‌بینی‌هایی صورت نگرفته بوده و برای همین است که هر بار اتفاق تازه‌ای می‌افتد اما ما به لحاظ حقوقی پیگیری و برخورد می‌کنیم.
وی با اشاره به راهکار مناسب در بازار اصفهان بیان کرد: راهکار این است که در قالب بازآفرینی شهری در بازار یک سری برنامه ریزی بنیادی و اساسی در زمینه زیرساخت‌های تاسیساتی به همراه مشارکت الزامی مالکان صورت بگیرد، دولت نمی‌تواند در ملک خصوصی افراد این کارها را انجام دهد و این نیازمند توجه و فرهنگسازی عمومی است.
اللهیاری خاطرنشان کرد: واحد بازار میراث فرهنگی در این موارد مداخله دارد و شهرداری منطقه 3 نیز در این زمینه همراهی خوبی داشته است اما باز هم حضور جدی داشته باشد، باید با هماهنگی‌های میراث فرهنگی، هیئت امنای بازار، شهرداری منطقه 3، سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان، سازمان آتش نشانی برای بازار برنامه‌ریزی‌های اساسی را دنبال کنیم تا هم سیمای بازار بهتر شود و هم مسائل ایمنی شرایط بهبود پیدا کند.
مشکلات و مداخلات 80 ساله در بازار اصفهان
وی اظهار داشت: این موارد جدید نیست و ما از این نوع کاستی‌ها در بازار بسیار داریم و میراث فرهنگی و متولیان شهری اقدام می‌کنند، بهتر است اقداماتی که انجام شده نیز منعکس شود.
در این راستا باید فرهنگ سازی و جلب مشارکت مالکان و مردم نیز صورت گیرد نه اینکه تنها بگوییم میراث فرهنگی و یا شهرداری کجا هستید؟
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به گرفتاری‌های حقوقی در بازار اصفهان گفت: یک سری مداخلات در بازار اتفاق افتاده که مربوط به 80 سال پیش است، تصرفاتی در بازار اتفاق افتاده که برطرف کردن این مشکل نیاز به پروسه حقوقی بلند مدت دارد و تعداد متعددی پرونده برای حل این معضلات داریم.
این اقدامات در جریان پرونده‌های زیادی داریم مسائلی که حل آن به لحاظ حقوقی زمان می‌برد خیلی از اقداماتی که میراث فرهنگی انجام می‌دهد نمود عینی ندارد تا زمانی که به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم به شرایط مطلوب برسانیم ورود همه دستگاه‌ها و هم مشارکت کسبه نیاز است خاطرنشان کرد: بخش‌هایی که مداخله صورت گرفته نیاز به پروسه‌های حقوقی دارد از طرف دیگر کسانی که 80 سال در آن مکان‌ها بهره‌برداری کردند صاحب کسب و پیشه شدند و حق و حقوق برای آن‌ها ایجاد شده که برای راهکاری اندیشید تا حق آن‌ها ضایع نشود.
به گزارش تسنیم بازار اصفهان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای خاورمیانه است مکانی که در دل خود جدای از کسب و کار تاریخ و میراث نهفته است، بازاری که نیاز به توجه بیشتری می‌طلبد.
انتهای پیام/ح