افزایش 100 درصدی کالاهای امحائی قاچاق در استان مرکزی - اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی گفت: آمار عملکرد سال 1401 حکایت از افزایش بیش از 100 درصدی کالاهای امحائی قاچاق نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.

ربیعالله قربانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به موضوع نظارت و پیگیری جهت وصول مالیات های قانونی عادلانه و جلوگیری از فرار مالیاتی اظهار داشت: هر چند اقدامات انجام شده کافی نیست اما دستگاه قضایی خود را ملزم میداند در راستای حقوق عامه موضوع را پیگیری نماید و مشخص شود آیا وزارت امور اقتصادی و دارایی و متناظر آن اداره مالیاتی به تکالیف و وظایف خود به درستی عمل کرده یا خیر؟
این موضوع یکی از مواردی است که در حوزه حقوق عامه در سطح استان و مرکز استان باید با قاطعیت دنبال شود.
وی با اشاره به نظارت بر رعایت قوانین و مقررات مربوط به اموال تملیکی و کالاهای متروکه افزود: با عنایت به پیگیریهای دادگستری استان و تشکیل 6 جلسه طی سال 1401 و بیش از 10 مورد بازدید مقامات قضایی استان و سایر دستگاههای ذیربط از انبارهای اداره کل جمعآوری و فروش اموال تملیکی استان با همافزایی ایجاد شده بین دستگاههای اجرایی مرتبط، انبار مربوط به هلال احمر استان به مساحت حدود 900 مترمربع دراختیار سازمان اموال تملیکی قرار گرفته و قسمتی از کالاهای قاچاق مکشوفه به این انبار منتقل شده است.
قربانی ادامه داد: همچنین تخصیص انبار در شهرهای دلیجان و ساوه که بیشترین کالاهای قاچاق در این شهرها کشف شدهاند، در دست بررسی و پیگیری است تا بتوان در این دو شهرستان شاهد ایجاد انبار لازم باشیم.
دادستان اراک بیان کرد: درباره کالاهای سریعالفساد با راهکار پیشبینی شده و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی و انتظامی مرتبط و در سازمان تعزیرات حکومتی در مدت زمان متعارف کالاهای موجود تعیین تکلیف و اقدام لازم درباره فروش و یا قرارگیری در لیست امحاء انجام میگیرد.
وی ادامه داد: براساس اقدامات صورت گرفته و اطلاعات موجود، آمار عملکرد سال 1401 حکایت از افزایش بیش از 100 درصدی کالاهای امحائی قاچاق نسبت به مدت مشابه سال گذشته یعنی به نسبت سال 1400 است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی با اشاره به مسئله حقوق عامه گفت: حقوق عامه عنوانی کلی است و مصادیق متعددی دارد.
از لحاظ مصداق با تعدد موضوع و باکثرت نظرات مرتبط با حقوق عامه مواجه هستیم.
موضع دستگاه قضایی در حوزه حقوق عامه دو بعد دارد که یک بخش مطالبهگری است که در قالب اصلاح، هشدار و پیشگیری، تذکراتی را به دستگاههای اجرایی جهت انجام وظایف قانونی اعلام میکنیم که این تذکرات بعضاً اثرگذار بوده است.
قربانی بیان کرد: بخش دیگر، تشکیل پرونده قضایی و رسیدگی درشعب ویژه و اختصاصی است که در این حالت دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی موارد نقض و تضییع حقوق بیتالمال را با مستندسازی به مرجع قضایی اعلام میکنند که منجر به تشکیل پرونده قضایی و پیگیری در قالب فعل یا ترک فعلی که منتهی به تضییع حقوق بیت المال شده به خصوص در مورد دستگاههای اجرایی میشود.
وی اضافه کرد: در دستگاه قضایی شرایط به گونهای فراهم شده که از مشارکت و مطالبهگری مردم اعم از افراد حقیقی و یا سمنها در اعلام جرم نسبت به تضییع حقوق عامه استقبال میشود و این شرایط در دادسراهای سراسر استان فراهم است به نحوی که با دریافت مطالبات مردمی پیگیریهای لازم به عمل میآید.
انتهای پیام/711/