بهره برداری از سد گلورد بهشهر در نیمه دوم سال/ این پروژه 300 میلیارد اعتبار می خواهد- اخبار مازندران - اخبار استانها تسنیم
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران از تکمیل سد گلورد تا نیمه دوم سال 1402 خبر داد و گفت: این پروژه برای تکمیل 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

حیدر داودیان مدیرعامل آب منطقهای مازندران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ساری با بیان اینکه سد گلورد به عنوان یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور با تزریق اعتبارات نیمه دوم امسال به بهرهبرداری میرسد، اظهار داشت: سال گذشته 280 میلیارد تومان اعتبار برای این سد تأمین اعتبار شد و برای بهرهبرداری نهایی سد امسال نیز به 300 میلیارد تومان نیاز دارد که با تامین آن بهرهبرداران میتوانند از مزایای سد گلورد برای تامین آب شرب و کشاورزی بهرهمند شوند.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران با بیان اینکه عملیات اجرایی بدنه سد تمام شده است، ادامه داد: 3 مولفه جاده دسترسی، بدنه سد و تجهیزات در تکمیل سد گلورد اهمیت فراوانی دارد که تکمیل جاده دسترسی و پل دسترسی به سد با 75 درصد پیشرفت فیزیکی پیمانکار در حال انجام فعالیت است.
داودیان از تکمیل جاده رودبار خبر داد و با تاکید بر اینکه بدنه پل و قطعات پل در حال حمل و نصب توسط پیمانکار است، تصریح کرد: پایههای پل در حال اجراست و مهمترین مشکل سد گلورد نیز تکمیل و تامین منابع اعتباری و مالی است.
وی به شرایط سخت حفاری و برخورد با یک توده صخره در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: سد گلورد 115 میلیون متر مکعب حجم مخزنی سالانه دارد و از این میزان 30 میلیون متر مکعب آب شرب مورد نیاز شهرهای گلوگاه، نکا، بهشهر و خلیلشهر و روستاهای منطقه را تامین خواهد کرد و بقیه نیز مصرف کشاورزی دارد.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران ادامه داد: شبکه سد گلورد را نیز در پایین دست برای پوشش 25 هزار هکتار اراضی کشاورزی ساختیم که 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که 2 سردهنه از جمله نکارود از شبکهها و سدهای انحرافی است که به آن متصل میشود.
داودیان ادامه داد: سد گلورد در کنترل سیلابها نقشآفرین خواهد بود و در جریان سیل سال 98 نیز دیدیم که بخش عمدهای از سیلابها در منطقه با مهار آب کنترل شد.
سیدمحمود حسینیپور استاندار مازندران نیز در جریان بازدید از روند تکمیل سد گلورد و همچنین احداث پل زیرقوسی این سد اظهار داشت: عملیات اجرایی سد و احداث پل زیرقوسی گلورد که دومین پل بزرگ کشور است، هم به لحاظ گردشگری و هم به لحاظ مهندسی منحصر به فرد و از جایگاه بالایی برخوردار است؛ این سد برای مردم منطقه اهمیت زیادی در بخش کشاورزی و آشامیدنی دارد و می تواند آینده اقتصادی این منطقه را تحت تاثیر قرار دهد و دست اندرکاران و متولیان امر شبانه روز در تلاشند تا سد گلورد مازندران به عنوان یکی از طرح های بزرگ اقتصادی در استان تکمیل شود.
به گزارش تسنیم، شاخت سد گلورد از سال 1388 شروع شد که 800 میلیارد تومان تاکنون برای ساخت گلورد هزینه شده و برای تکمیل و پایان کار سد به 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
انتهای پیام/