جایگاه «مردم» در تحقق رونق تولید؛ سختگیریهای مالیاتی و بانکی در مسیر تولید کمتر شود
اقتصاد کشور در چند سال گذشته با فراز و نشیبهایی روبهرو شد که بیتأثیر بر بخش تولید نبود؛ در واقع وضعیت فضای کسب و کار، بخش تولید و صنعت بسته به شرایط اقتصادی کشور متغیر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، در حال حاضر کارخانههای تولیدی برای ادامه فعالیت خود با موانع بسیاری روبهرو هستند که این امر سبب شده فضای کسب و کار در کشور نامساعد و معضل بیکاری و رکود دامنگیر اقتصاد شود.
در این میان فضای سنگین کسب و کار در کشور، اخذ مالیاتهای کلان از بنگاههای اقتصادی و قوانین دست و پاگیر ناشی از کاغذ بازیهای اداری که هزینههای بسیاری را به نظام اداری کشور تحمیل میکند یکی از معضلات و موانع اصلی نبود رونق تولیدات کارخانهها، واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری و تعدیل نیروها است.
پیشرفت کشور زمانی میتواند جامه عمل بپوشد که تولید داخلی به عنوان مقولهای اشتغالزا در اولویت قرار گیرد از این رو نقش دولت در تقویت تولید ملی و اشتغال بسیار مهم و اساسی است، اما نمیتوان گفت که دولت به تنهایی قادر به انجام کار باشد چرا که باید مردم نیز برای تقویت تولید داخلی وارد عرصه شوند و با حمایت و اعتماد به تولید ملی در مسیر توسعه اشتغال در کشور و در نهایت استقلال اقتصادی که نتیجه نهایی اقتصاد مقاومتی است دست یابیم.
در این شرایط اقتصاددانان معتقدند تولید ملی یک کشور هر چقدر بیشتر باشد فرصتهای اشتغال در آن اقتصاد بیشتر خواهد شد، بنابراین نخستین نکتهای که منجر به افزایش تولید ملی میشود تصمیمگیری و برنامهریزی اقتصادی درست است اما نگاهی به اقتصاد، شرایط صنایع و نیز بنگاههای تولیدی در مقطع کنونی حکایت از تداوم سایه سنگین رکود بر اقتصاد کشور و ادامه وجود و حضور مشکلاتی چون معوقات بانکی و کمبود سرمایه در گردش برای شرکتها دارد.
رونق تولید داخلی با رقابت تولیدکننده داخلی در عرصه جهانی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی پیرامون اینکه با توجه به اینکه متأسفانه بهخلاف نامگذاری سالهای قبل آن نتیجهای که با تلاش دولت و مجلس انتظار میرفت دست نداد گفت: معتقدم مردم در تحقق شعار امسال نقش اصلی را ایفا میکنند.
حسینعلی حاجیدلیگانی اظهار داشت: دلیل لزوم حضور مردم در صحنه برای رونق بخشیدن به اقتصاد کشور این است که طی سالیان گذشته هر چقدر از سوی مقام معظم رهبری به دولت تأکید شد جلوی واردات بیرویه و قاچاق گرفته شود متأسفانه اقدامات لازم انجام نشد اما بهنظر میرسد اکنون با کمک مردم این مشکل مرتفع شود.
وی با بیان اینکه حضور مردم در صحنه دلیلی بر کمکاری دولت و مجلس در این زمینه نمیشود، افزود: مجلس وظیفه دارد قوانینی در راستای حمایت از تولیدکننده داخلی تصویب کند تا تولیدکننده داخلی توان رقابت با تولیدکننده خارجی را کسب کند و دولت نیز وظیفه دارد تدابیر لازم را برای اجرای این قوانین اتخاذ کند.
مشکل نقدینگی دغدغه عمده واحدهای تولیدی
نماینده مردم برخوار، شاهینشهر و میمه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر تولیدکننده داخلی بتواند در عرصه جهانی با تولیدکننده خارجی رقابت کند، به تولید داخلی رونق خواهد بخشید و متعاقب آن با افزایش ثروث ناشی از این افزایش تولید سالیانه فرصتهای شغلی ایجاد میشود.
وی پیرامون اینکه در رکود اقتصادی کشورهای دیگر سعی میکنند بستههای حمایتی به تولیدکنندگانشان بدهند تا تولید و اشتغال پایدار نگه داشته شود و تولیدکنندگان روی پای خود بایستند، اظهار داشت: طی چند سال اخیر فشارها روی تولیدکنندگان بیشتر شد و بانکها، سازمانهای مالیاتی و غیره سبب تعطیلی بسیاری از شرکتها و تولیدیها شدند.
حاجی دلیگانی یکی از مشکلات عمده واحدهای تولیدی را مشکل نقدینگی و نرخ سود بالای تسهیلات بیان کرد و افزود: امروزه شرایط واحدهای تولیدی و صنعتی به گونهای است که یا تولید خود را متوقف کرده و یا کاهش میدهند.
عدم جایگزینی کالاهای خارجی در بازار داخلی با عرضه قیمت واقعی ارز
وی درباره اینکه ارز باید به سمت تک نرخی شدن سوق یابد، بیان کرد: ارز باید تک نرخی و با قیمت واقعی در بازار عرضه شود تا کالاهای خارجی جایگزین کالاهای تولید داخل در بازار داخلی نشود.
نماینده مردم برخوار، شاهینشهر و میمه در مجلس شورای اسلامی اشتغال و تولید را مکمل یکدیگر و مهمترین موضوع فعلی کشور دانست و گفت: بخش خصوصی کشور با کمبود نقدینگی از یک طرف و عدم بازار فروش و رقابت قدرتهای خارجی در بحث واردات قاچاق از سویی دیگر روبهرو شده و به همین دلیل، تولیدکنندگان ناامید شدهاند.
رونق تولید با جلوگیری از واردات بیرویه و قاچاق کالا
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی بیان اینکه مردم و تولیدکنندگان نقش بهسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند، گفت: تولیدکننده باید تولیداتی با کیفیت، قابل رقابت با مشابه خارجی و جوابگوی ذائقه همه مردم از لحاظ قیمت تولید کند و آحاد جامعه نیز مطابق آنچه مقام معظم رهبری میفرمایند نسبت به کالای ایرانی غیرت و تعصب داشته و اولویت خود را استفاده از کالای ساخت داخل قرار دهند.
سید محمدجواد ابطحی پیرامون اینکه اکثر کشورهایی که به استقلال خود فکر میکردند از همین راه وارد شدند، اظهار داشت: برای نمونه در ابتدا کالاهای داخلی در چین، ژاپن و آلمان اجناسی بیکیفیت بودند اما مردم این کشورها با خرید اجناس داخلی خود از تولیدکنندگان حمایت کردند تا روی پای خود ایستاده و زمینه پیشرفت اقتصادی را فراهم کنند.
وی درباره اینکه بانکها و ادارات بیمه باید از مجموعه تولیدکنندگان حمایت کنند، افزود: اگر از طرفی تقاضای تولید از تولیدکنندگان داشته باشیم و از سوی دیگر با ایجاد موانعی بر سر این راه، تولیدکننده را برای ادامه فعالیت خود مجبور به کاهش کیفیت اجناس کنیم یک پارادوکس رفتاری است.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس با تاکید بر اینکه یکی از راهکارهای حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید جلوگیری از واردات بیرویه و قاچاق کالا است تا ضمن عدم اشباع بازار مردم نیز به سوی کالاهای خارجی جذب نشوند، گفت: این مبحث در قانون رفع موانع کسبوکار آمده و در بودجه نیز مجلس دولت را به استفاده از کالای داخلی ملزم کرده است.
وی پیرامون نقش مجلس و دولت در تحقق حمایت از توان داخل، بیان کرد: معتقدم افرادی که در جایگاه تصمیمگیری قرار دارند باید کالای داخلی خریداری کنند، استفاده افراد مشهور از جمله مسئولان، هنرپیشهها و ورزشکاران از کالاهای خارجی میتواند آموزگار بدی برای ترویج این فرهنگ در بین مردم باشد.
ابطحی درباره نقش رسانه ملی در زمینه رونق تولید و همچنین حمایت از تولیدات ملی، اظهار داشت: صدا و سیما باید در زمینه تبلیغات با در نظر گرفتن تخفیفاتی برای کالاهای داخلی نسبت به کالای خارجی به تولیدکنندگان در معرفی اجناس کمک کند و تبلیغ کالای ایرانی را جزو اولویتهای خود قرار دهد که این خود نیز راهی برای تحقق رونق تولید است.
وی افزود: معتقدم اگر تولیدکننده کالای با کیفیتی تولید کند و جامعه نیز به سمت استفاده از کالای ایرانی پیش برود، بخش عمدهای از اقتصاد مقاومتی که دغدغه جدی مقام معظم رهبری است تحقق مییابد و متعاقب آن ظرفیتهای بسیاری در زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.
خروج کشور از رکود اقتصادی تورمی با رونق تولید
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون گرفتار بحثی به نام رکود اقتصادی تورمی هستیم گفت: با سیاست رونق تولید باید از این بحران بیرون برویم و این تنها راهکار پیشرو است که کارشناسان بر آن اتفاق نظر دارند.
حجتالاسلام احمد سالک پیرامون وضعیت اقتصادی کشور و راهکارهای نمایندگان برای برطرف کردن آن، اظهار داشت: اکنون گرفتار بحثی به نام رکود اقتصادی تورمی هستیم، در گذشته تورم وجود داشت اما مردم قدرت خرید داشتند، صنایع در حرکت بودند و اقتصاد در گردش بود.
وی افزود: در سالهایی نیز رکود اقتصادی داشتیم که علیرغم تحریمهای ظالمانه استکبار آن را نیز پشت سر گذاشتیم اما اکنون دو وجه در کنار هم هست که نیازمند حمایت مردم، نخبگان و دولت است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: با سیاست رونق تولید باید از این بحران بیرون برویم و این تنها راهکار پیشرو است که کارشناسان بر آن اتفاق نظر دارند.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب به دنبال زنجیره نامگذاری سالهای گذشته امسال رونق تولید را شعار سال قرار دادند، تولید میتواند مشکلات معیشتی مردم را برطرف کند این چیزی نیست که قابل انکار باشد.
به گزارش تسنیم شعارهای سالهای 96 و 97 و 98 بهنوعی پیوستگی داشته و به موضوع اقتصاد کشور تمرکز داشت که برای محقق شدن شعار «رونق تولید» باید مجلس و دولت مردانه وارد میدان شوند و برای تحقق شعار سال قوانینی را وضع کند تا زمینه تحقق شعار فراهم و حتی موانع قانونی را در مسیر تولید برطرف کند.
دولت در این سالهایی که در رکود به سر میبریم باید حمایت جدیتری را از تولید و اشتغال داشته باشد، سختگیریهای سازمان مالیاتی، بانکها و تامین اجتماعی را در مسیر تولید کمتر کند، اگر این حمایتها بیشتر شود، مسائلی که رهبر معظم انقلاب به آنها اشاره کردند مانند ارزش پول ملی، اشتغال و رونق اقتصادی برطرف میشود.
انتهای پیام/ح