دستگاههای متولی در بحث قاچاق کالا و دام ضعیف عمل کردهاند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان گفت: مسئولان باید در مبارزه با معضل بزرگ اقتصادی جامعه که قاچاق کالا و دام است ترس را از خود دور کنند و با روحیه انقلابی وارد عمل شوند، مسئولان دستگاههای متولی دام هم باید از دو پلاک داشتن دامها جلوگیری کنند تا این موضوع به قاچاق دام منجر نشود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان گفت: مسئولان باید در مبارزه با معضل بزرگ اقتصادی جامعه که قاچاق کالا و دام است ترس را از خود دور کنند و با روحیه انقلابی وارد عمل شوند، مسئولان دستگاههای متولی دام هم باید از دو پلاک داشتن دامها جلوگیری کنند تا این موضوع به قاچاق دام منجر نشود.
به گزارش ایسنا- دکتر «محمد علی حمیدیان» در جلسه پیشگیری از قاچاق که با محوریت قاچاق دام برگزار شد، افزود: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری درباره مبارزه با ورود کالاهای قاچاق و دغدغه ایشان، باید دید که چقدر عزمها در این باره جدی است، به نظر میرسد که عدهای اعتقاد به این موضوع ندارند، به همین دلیل مشکلات در حوزه مبارزه با کالاهای قاچاق همچنان باقی است.
حمیدیان گفت: با وجود آئین نامههای متعددی که برای مبارزه با قاچاق در کشور به تصویب رسیده است و با وجود در اختیار داشتن قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، متأسفانه عزم جدی برای اجرایی کردن آن در کشور و استان وجود ندارد، در حالی که مسئولان باید از منویات رهبری در برخورد قاطع و عملی با قاچاق کالا و ارز پیروی کنند تا کشور از معضلات کنونی خارج شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تصریح کرد: چنانچه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انقلابی باشیم و انقلابی عمل کنیم و در مسیر تعیین شده قدم برداریم، شاهد رفع بسیاری از معضلات جامعه خواهیم بود اما متأسفانه در این زمینه دستگاههای متولی ضعیف عمل کرده اند.
وی تاکید کرد: انتظار میرود مسئولان با حرکت انقلابی و بدون در نظر گرفتن پستها مانند دوران جنگ تحمیلی از خود عملکرد مثبتی بر جای بگذارند.
حمیدیان افزود: بسیاری از مسئولان دستگاهها هنوز از نحوه اجرای سامانههای تعریف شده برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز اطلاعاتی در اختیار ندارند و حتی از مواد قانونی مربوط به قاچاق کالا و ارز بی اطلاع هستند، در این صورت چگونه میخواهند در این امر عزم جدی از خود نشان دهند؟
وی اضافه کرد: باید در کنار رصد سامانه و انتظام بخشی، تجمیع سامانهها انجام شود و وظایف هر دستگاه نسبت به کاری که باید انجام دهد، مشخص باشد و منتظر دستور از بالا نباشند و اگر مشکلی هم در این میان وجود دارد اعلام کنند تا برای رفع آن اقدام شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان ادامه داد: قوانین مناطق آزاد، مشخص شده است و در صورت تخلف باید این موضوع توسط گمرک به بازرسان اعلام شود تا پس از بررسی در صورت محرز بودن برخورد شود.
وی گفت: نباید با دو فکر جداگانه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز کار شود بلکه بر اساس آن چه قانون تعیین کرده است عمل و نسبت به این موضوع با حساسیت بیشتری اقدام شود، این معاونت هرگز برای عمل کردن به منویات رهبری و برخورد با متخلفان منتظر دستور از بالا نخواهد ماند و بر اساس قانون وارد عمل میشود.
وی گفت: در صورتی که قاضی در رسیدگی به پروندههای قاچاق دام ضعیف عمل کند و این امر بر دستگاه قضائی اثبات شود، علاوه بر برخورد با قاضی، پرونده به فرد اصلح دیگری واگذار میشود.
نماینده کمیسیون مبارزه با قاچ کالا و ارز هم گفت: در این باره هشت سامانه اصلی تعریف، طراحی و پیاده شده است که در مرحله بهره برداری قرار دارد.
«کوهکن» افزود: ۱۳ سامانه فرعی دیگر هم در کنار هشت سامانه اصلی تعریف، طراحی و اجرایی شده که با هم لینک است تا از جزیرهای عمل شدن کارها جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: قاچاق دام از مبدا استان به خارج از کشور انجام نشده بلکه فقط به دیگر استانها قاچاق شده است که با اقدامهای انجام شده کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
کوهکن با بیان این که ۵۰ هزار تن گوشت قرمز در سال گذشته تولید شد و این رقم امسال به ۹۰ هزار تن رسید ادامه داد: یکی از آسیبها در زمینه قاچاق دام، استفاده چندین باره از پلاکها توسط صاحبان دام است که این موضوع سبب قاچاق دام میشود.
وی ادامه داد: اسکان دامداران و خانواده آنها در کنار واحدهای دامداری یکی از معضلات بهداشتی است.
در بازدیدهای انجام شده از واحدهای دامداری مشاهد شد که برخی دامداران برای تأمین تغذیه دام از نانهای کپک زده استفاده میکنند.
انتهای پیام
دبیر: زهرا حبیب پور