هدف گذاری نشر بین المللی مفاهیم دینی و فرهنگ رضوی با استفاده از ظرفیت رسانه- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: رویکرد آستان قدس رضوی و نگاه تولیت این آستان این است که با استفاده از ابزار رسانه و بهره گیری مناسب از ظرفیت فضای مجازی، باید محتوای مفید و اثرگذار برای تمام مردم جهان تولید و عرضه کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، به نقل از آستان نیوز، مالک رحمتی شامگاه یکشنبه در آیین رونمایی از تولیدات رسانهای مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی، اظهار داشت: هدف ما از تولیدات رسانهای، مطابق حدیث امام رضا (ع) احیا امر اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، یاد گرفتن معارف آنها، یاد دادن آن و معرفی محاسن کلام اهل بیت (ع) به جهانیان است و معتقدیم این مهم با استفاده از زبان هنر و رسانه و بهرهگیری از ظرفیتهای فضای مجازی، اثربخشی کار فرهنگی و تبیینی را بیشتر و سریعتر میکند و ما میتوانیم از این طریق امر اهل بیت(ع) را احیا کنیم، معارف ایشان را بیاموزیم و به دیگران منتقل کنیم.
نگاه راهبردی تولیت آستان قدس به حوزه رسانه
رحمتی ادامه داد: در دوره جدید تولیت این آستان مقدس، به دنبال اقدامات تحولی و اثرگذار در ترویج سبک زندگی رضوی هستیم که رسانه مهمترین نقش را در این عرصه دارد، اما نگاه ما به رسانه، یک نگاه راهبردی است و باور داریم فعالیتهای رسانهای، تولید آثار هنری، ادبی و تولیدات نو و خلاقانه، اثرگذاری بسیار زیادی در زندگی کنونی دارد و به همین دلیل نباید از آن غفلت کرد.
وی به مصادیق تغییر این رویکرد نیز اشاره کرد و گفت: اکنون شرایط به شکل محسوسی تغییر کرده تا بستر مناسب و مساعدی برای افزایش کمی و کیفی تولیدات رسانهای مرتبط با زیارت و توسعه فرهنگ رضوی فراهم شود.
رحمتی ادامه داد: خوشبختانه با تسهیل این شرایط، تلاش مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی و مشارکت اصحاب رسانه، این خدمت در حال نتیجه دادن است و امروز میتوانیم از صحنهای حرم مطهر رضوی تا قلب نیویورک و دورترین نقاط جهان، محتوا ارسال کنیم و لحظاتی ماندگار را برای مخاطبان رقم بزنیم.
وی بر ضرورت توسعه کمی و کیفی فعالیتهای این حوزه تاکید و تصریح کرد: با وجود همه تلاشهای صورت گرفته توسط اصحاب رسانه که قابل تقدیر است، اما همچنان برنامههایی که در سطح جهان اسلام تاثیرگذار باشد، کمتر تولید شده و ما در آستان قدس رضوی وظیفه خود می دانیم که این کاستی را با کمک فعالان این عرصه برطرف کنیم.
رسانه و فضای مجازی، بهترین ابزار برای جهاد تبیین
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی درباره اهمیت استفاده بهینه و مناسب از ظرفیت فضای مجازی نیز گفت: ما معتقدیم در شرایط امروز، زیست مجازی بر زیست حقیقتی پیشی گرفته است که مقتضای زمانه است، اگر چه آسیب هایی با خود دارد، اما ظرفیتهای آن قابل انکار و چشمپوشی نیست و باید حداکثر استفاده از آن را داشته باشیم.
وی افزود: ارادتمندان به اهل بیت(ع) باید از این بستر برای جبران کاستیها و غفلتهای صورت گرفته در حوزه تبیین و ترویج معارف دینی، که موجب بروز برخی کاستی ها از جمله ایجاد شبهات دینی و معنوی در جوانان شده است، استفاده کنند.
رحمتی افزود: فضای مجازی و رسانه فراگیر و گسترده بوده و بهترین ابزار برای جهاد تبیین است، امروزه فرصت استثنایی استفاده از آن در اختیار ماست، هیچ بهانهای برای کم کاری نداریم و حتی اگر شبانه روزی نیز مشغول خدمت باشیم باز هم کم است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افزود: در شرایط امروز برای ترویج فرهنگ و معارف رضوی، جهاد تبیین از تمامی کارها واجبتر است و اگر میخواهیم رضایت حضرت رضا(ع) را کسب کنیم باید با تلاش بیشتر، محدوده فعالیت رسانهای را به داخل حرم مطهر محدود نکنیم و به جایی برسیم که برای هفت میلیارد نفر مخاطب در سراسر جهان، محتوای رسانهای متناسب با ذائقه و نیاز آنها تولید کنیم.
دنیای کنونی آماده شندین صدای حق و حقیقت است واین وظیفه و رسالت سنگینی است که برعهده ماست.
رحمتی توجه به گروههای مختلف مخاطب در تولید محتوا را هم ضروری برشمرد و گفت: ما معتقدیم یکی از کارهای اثرگذار برای تحقق این هدف، توجه به نسل جدید و به ویژه کودکان است و به همین دلیل باید احیای امر اهل بیت(ع) را از دوران خردسالی آغاز کرد که آستان قدس رضوی این مهم را با ایجاد رواق کودک و تولید برنامههای متنوعی همچون «منم بچه مسلمان» عملیاتی کرده است.
دو تکلیف مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس
وی در ادامه به تکالیف و مسئولیت های مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی اشاره و تصریح کرد: «تولید آثار اثرگذار و احساس برانگیز برای مخاطب» و «تولید آثار معرفتی» دو تکلیف خادمان رسانه ای این عرصه است و باید تلاش کنند در مرحله اول، آثاری موثر برای ایجاد ارتباط احساسی و عاطفی بین مخاطب و حضرت رضا(ع) تولید کنند تا دلها به حرم مطهر رضوی گره بخورد و در مرحله دوم، از این آمادگی روحی و احساسی ایجاد شده استفاده کرده و محتوایی با هدف تقویت معرفت دینی توام با عقلانیت ارائه شود.
امروزه تولید آثار معرفتی با ظرایف هنری برای انتقال مفاهیم دینی، معرفتی با منطق و عقلانیت بیش از هر زمان مورد توجه و نیاز است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم از تلاشهای مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی تقدیر و محصولات رونمایی شده را گامی در جهت احیای امر اهل بیت(ع) برشمرد.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی با تشکیل هیئتهای اندیشهورز و همکاری همه اصحاب رسانه، نهادها و مجموعههای فرهنگی رسانهای، حرکت در مسیر هدفگذاری شده را آغاز کرده، اما هنوز در ابتدای راه هستیم و تا تحقق هدف نهایی احیای امر اهل بیت(ع)، ترویج معارف رضوی و محاسن کلام ائمه(ع) و مخابره آن به سراسر دنیا، کار بسیاری داریم و امیدواریم با استفاده از این ایام بنام مبارک حضرت امام رضا (ع) و با مشارکت و حضور با نشاط فعالان رسانهای گامهای موثری برای نیل به آن هدف نهایی برداریم.
انتهای پیام/282/