خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کیسینجر: رویارویی با چین به نفع آمریکا نیست

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | شنبه، 06 خرداد 1402 - 21:28
هنری کیسینجر در آخرین اظهارات خود به مقامات آمریکا پیشنهاد داده تا راه سازش را با چین در پیش بگیرند.
آمريكا،چين،كيسينجر،روابط،پكن،كشور،تولدش،صدمين

وزیر خارجه اسبق آمریکا در صدمین سالگرد تولدش در مصاحبه با رسانه‌های آمریکایی گفت که رویارویی با چین به نفع آمریکا نیست و واشنگتن باید راه سازش با پکن را در پیش بگیرد.
به گزارش سرویس خبری چین، او در صدمین سالگرد تولدش به مقامات آمریکا پیشنهاد کرد که به دنبال جایگزینی گفتگو و مذاکره با هر گونه تنش با دولت چین باشند.
کیسینجر در این سخنان خود از نگرانی‌هایش از ارتباط میان آمریکا و چین گفت و اظهار کرد که هر گونه تقابل میان این دو کشور می‌تواند به معنای پایان بشریت باشد.
هنری کیسینجر مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه آمریکا در دولت ریچارد نیکسون بود که در سال ۱۳۵۰ با نمایندگان چین به طور مخفی گفتگو کرد که سرانجام این سفر پنهانی، روابط سیاسی واشنگتن و پکن برقرار شد.
وی در طول نیم قرن گذشته صد بار به چین سفر داشته و دولت‌های متعدد آمریکا را به سیاست‌های مثبت در قبال پکن تشویق می‌کند.
کیسینجر نه تنها نقشی حیاتی در آرامش و توسعه روابط چین و آمریکا داشته بلکه تاثیری بر تغییرات الگوی روابط بین الملل نیز داشت.
این مقام اسبق آمریکایی پیشتر هم اظهاراتی مشابه در مورد روابط آمریکا با چین مطرح کرده بود.
وی چندی پیش در مصاحبه‌ای مطبوعاتی گفته که حتی مقامات دو کشور چین و آمریکا هم خودشان می‌دانند در حال حاضر بزرگترین تهدید برای جهان هستند.
کیسینجر در این رابطه گفت: اگر رؤسای جمهور آمریکا و چین ملاقات کنند، رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که بزرگترین خطر برای جهان در حال حاضر ما دو کشور هستیم.
وی در ادامه افزود: به این معنا که ما (آمریکا و چین) پتانسیل نابودی بشریت را داریم.
ما باید بین خود توافق کنیم که سعی کنیم از چنین وضعیتی اجتناب کنیم.