خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 خرداد 1402
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان دیپی (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مهار متغیرهای ایجاد تورم با بسته 10 بندی دولت/ وزیر اقتصاد: معاملات پشت پرده قابل پذیرش نیست- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 05 خرداد 1402 - 11:14
وزیر اقتصاد گفت: اینکه معاملات پشت پرده ای وجود داشته و مردم استان از این ناحیه آسیب ببینند و حتی حق مردم تضییع شود قابل پذیرش نیست.
استان،اقتصادي،ادامه،كردستان،بانك،دولت،خاندوزي،پروژه،منابع،ام ...

خلاصه خبر

خاندوزی افزود: استانداربه عنوان نماینده دولت در استان باید با جدیت دفاع از حقوق مردم را در دستور کار قرار دهد.
در واقع استاندار از ابزارهای قانونی موجود برای تمکین کردن شرکتها به پرداخت حقوق دولتی استفاده کند و ما هم در وزارتخانه در صورت نیاز به هیات دولت منتقل کرده و کمک می کنیم.
وی ادامه داد: نکته دوم در خصوص نظام بانکی است، اینکه معاملات بانکی با نقاط بیرون مرز است.
هفته آینده بانک ملی به صورت رسمی طی مکاتبه‌ای از بانک مرکزی درخواست ایجاد یک شعبه سلیمانیه را می‌دهد تا ما بتوانیم خیلی سریعتر برخی از امور تجاری و گمرکی استان کردستان را حل کنیم.
وزیر امور اقتصادی تاکید کرد: باید امور بانکی مردم استان با هزینه کمتر در زمان کوتاه و در امنیت بالاتر و در راستای تکریم و تعظیم مردم این استان باشد.
در مورد بانک‌های خصوصی هم در ملاقاتی با استاندار قطعا به مسأله خروج منابع استان توسط این بانک ها صحبت می کنیم .
ما برای کمک به فعالان اقتصادی کاملا آماده ایم که در محل شعبه خیلی سریع 6 درصد جریمه آنها را ببخشد و باز هم اعلام می کنیم که گزارش این مسأله در استان کردستان داده شود تا درصورتی که بانک ها کوتاهی می کنند برخورد کنیم.
تشریح تدابیر دولت برای تمرکززدایی و افزایش اختیارات استان‌ها
خاندوزی اظهار کرد: در اداره اقتصادی استان ها در نقطه عطف خوبی قرار داریم به این معنا که به بهانه تصویب برنامه پنجساله هفتم فرصت باز اندیشی در مورد الگوی پیشرفت و نقشه استان های کشور فراهم می‌شود.
وی اضافه کرد: تمرکز منابع محدود به اولویت‌ها را کسی بهتر از تولیدکنندگان و مدیران استان و نقشه توسعه اقتصادی استان مشخص نمی‌کند؛ بنابراین لازم است منابع آگاهانه، انتخاب گرانه و هدفمند به تقاضاهای اولویت‌دار در استان‌ها اختصاص یابد؛ برای نمونه راه‌آهن سنندج یکی از اولویت‌ها است.
وی همچنین گفت: رسیدگی های استانی نمایش رادیو تلویزیونی نیست که بگوییم مدیران می‌روند و دیده می‌شوند؛ ایده توازن منطقه‌ای که نباید فاصله توسعه یافتگی ما زیاد باشد ایده اصلی دولت است و در موضوع مالیاتی دیگر تمام پرونده‌ها به استان.ها منتقل شده اما حساب شرکت‌ها هنوز هستند مواردی که حساب آنها در استان نیست و از رسوب منابع آنها در استان استفاده نمی شود که باید به استان‌ها منتقل شود و مردم از منابع مالی آن بهره مند شوند.
وزیر اقتصاد همچنین گفت: در خلال جلسه با رئیس کل بانک مرکزی تماس گرفتم تا درباره مسائل ارزی استان کردستان نماینده مستقر در استان داشته باشید که پذیرفتند و گفتند از خرداد ماه نماینده مستقر خواهیم داشت که مشکلات تخصیص ارز در استان حل و فصل شود.
مهار متغیرهای ایجاد تورم با بسته 10 بندی دولت
وی با اشاره به اینکه اجرای فاز دوم طرح گمرک باشماق مریوان در این سفر آغاز می شود، افزود: بخش‌هایی از جمله استقرار "ایکس ری" این مرز در سال جاری به بهره برداری می رسد.