خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احداث واحدهای جدید متانولی در چابهار با زنجیره ارزش پایین دستی- اخبار نفت و انرژی - اخبار اقتصادی تسنیم

تسنیم | اقتصادی | شنبه، 30 اردیبهشت 1402 - 19:45
مدیرعامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد گفت: لایسنس تبدیل متانول به الفین را خریدیم که با تولید آن در منطقه چابهار پایین دست الفین نیز توسط صدها شرکت تکمیل می شود.
شركت،پاسارگاد،انرژي،پتروشيمي،گسترش،بازار،ايران،قرارداد،الفين ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیرضا صادق‌آبادی، مدیرعامل هلدینگ انرژی پاسارگاد در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: لازم است تا در زمینه توسعه پایین دستی صنعت نفت، ورودی جدی داشته باشیم و برای اینکه تمایز ایجاد کنیم، در پایین‌دست باید به تکنولوژی دسترسی داشته باشیم.
صادق‌آبادی با اشاره به همکاری با شرکت رزرو چین که شرکت بزرگی در فرآیندهای پالایشگاهی، پتروشیمی و کاتالیست‌ها است، گفت: با موافق دو شرکت، یک شرکت مشترک در ایران تاسیس کردیم که 51 درصد سهم آن برای گسترش انرژی پاسارگاد و 49 درصد نیز برای شرکت رزرو چین است.
وی افزود: بر اساس این همکاری، فروش لایسنس در بازار خاورمیانه، منا و روسیه از طریق این شرکت در ایران انجام خواهد شد و فروش تکنولوژی در این مناطق از این مسیر انجام می‌شود.
مدیرعامل گسترش انرژی پاسارگاد با بیان اینکه "اکنون سرمایه‌گذاری در دو واحد پتروشیمی متانولی آغاز شده؛ اما تولید متانول بازار اقتصادی خوبی ندارد"، گفت: از همین رو لایسنس تبدیل متانول به الفین را خریدیم که با تولید آن در منطقه چابهار پایین‌دست الفین نیز توسط صدها شرکت تکمیل می‌شود.
وی با اشاره به نزدیکی منطقه آزاد چابهار به بازار هدف هند، اذعان داشت: رشد اقتصادی و تبدیل آن به ثروت رابطه مستقیمی با رفاه و بهداشت دارد؛ از سوی دیگر پلاستیک نیز رابطه مستقیمی با بهبود وضع اقتصادی و بهداشت دارد از همین رو بازار هند، در آینده بازار بزرگی برای پلاستیک خواهد بود.
مدیرعامل گسترش انرژی پاسارگاد ادامه داد: یکی از واحدهای متانول را می‌خواهیم به الفین تبدیل کنیم و سپس پروپیلن و پلی‌پروپیلن را دنبال خواهیم کرد.
به گفته صادق‌آبادی، ظرفیت این واحد متانولی 1650 هزار تن است که به 540 هزار تن الفین تبدیل می‌شود.
امروز در حاشیه روز پایانی نمایشگاه بیست‌و هفتم نفت، قرارداد ارائه لایسنس و دانش فنی تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و پتروشیمی امضا شد.
این قرارداد، بین گروه گسترش انرژی پاسارگاد، شرکت بین‌المللی Rezel و شرکت شهر کاتالیست رز اروند، نماینده انحصاری شرکت Rezel در ایران به امضا رسید و بر مبنای این قرارداد مهم و استراتژیک، برای اولین بار در ایران، شرکت گسترش انرژی پاسارگاد صاحب لایسنس زنجیره ارزش خواهد شد.
مدیرعامل گروه گسترش انرژی پاسارگاد در خصوص این قرارداد گفت: یک شراکت استراتژیک با شرکت Rezel تشکیل دادیم که در بازار خاورمیانه، تکنولوژی و تجهیزات حساس واحدهای پایین‌دستی، پتروشیمی و پالایشگاهی را مشترکا بسازیم تا منتهی به توسعه صنعت پتروشیمی در کشور عزیزمان ایران شود.
نماینده Rezel چین هم ابراز امیدواری کرد این قرارداد، منجر به همکاری‌های گسترده‌تر و طولانی‌مدت با شرکت‌های ایرانی در آینده شود.
انتهای پیام/