خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

منابع مغربی: مغرب در خصوص فلسطین تحت فشار «منافع آمریکا» است

فارس | بین‌الملل | جمعه، 10 خرداد 1398 - 14:31
منابع مغربی می‌گویند کشورشان از یک سو تحت فشار موضع تاریخی خود در دفاع از فلسطین است و از طرف دیگر تحت فشار رعایت منافع آمریکاست.
فلسطين،مغرب،اقتصادي،معامله،سران،اجلاس،منابع،مكه،بحرين،عرب،ات ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع مطلع در مغرب گفتند، این کشور تاکنون هیچ تصمیمی علیه منافع فلسطین نگرفته است.
در آستانه نشست اقتصادی در بحرین مرتبط با طرح آمریکا علیه فلسطین، موسوم به «معامله قرن»، منابع مغربی می‌گویند که این کشور همیشه مواضع خود درباره فلسطین را با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان، هماهنگ می‌کند.
این منابع که هویتشان فاش نشد، به وبسایت مغربی «هسبریس» گفتند «مغرب همیشه در کنار خواسته‌های فلسطین ایستاده و در این خصوص مواضع متعدد اتخاذ کرده و تجارب زیادی دارد.
مغرب تاکنون هیچ تصمیمی علیه منافع فلسطین اتخاذ نکرده است».
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن آنکه بارها با طرح «معامله قرن» مخالفت کرده، اعلام کرده که در نشست اقتصادی بحرین حاضر نخواهد شد.
او آخرین بار، سحرگاه امروز در جریان اجلاس فوق‌العاده سران عرب در مکه مکرمه بار دیگر اعلام کرد که کشورهای عربی از «اجماع فلسطینی‌ها» حمایت کنند.
او تأکید کرد در نشست بحرین حاضر نخواهد شد.
منابع مغربی همچنین با اشاره به اجلاس مکه گفتند، «تصمیم مغرب برای حضور در اجلاس سران عربی و اسلامی به دلیل تحولات منطقه، اتخاذ شد.
این تحولات می‌طلبد که عرب‌ها با یکدیگر برای اتخاذ موضع واحد، گفت‌وگو کنند».
محمود عباس پیشتر با اعلام مخالفتش با «معامله قرن» آن را «معامله ننگین» توصیف و تأکید کرده بود که حل مسئله فلسطین باید با مسائل سیاسی شروع شود (نه اقتصادی).
طرح دونالد ترامپ برای فلسطین که به معامله قرن موسوم شده، کشورهای عربی را تشویق به سرمایه‌گذاری اقتصادی در کرانه باختری و نوار غزه می‌کند قبل از آنکه مسائل سیاسی بررسی و حل شود.
سران تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرده‌اند که اصل اختلاف سیاسی است نه اقتصادی.
برای همین نشست اقتصادی بحرین را که قرار است در ماه آتی میلادی در منامه برگزار شود، تحریم کرده‌اند.
وبسایت هسبریس همچنین به نقل از این منابع تأکید کرد که «مغرب عملا تحت فشار است.
از یک سو به دلیل دفاع تاریخی از آرمان فلسطین و از طرف دیگر تحت فشار [رعایت] منافع آمریکاست بخصوص در سایه رویکرد واشنگتن برای تقویت شراکت راهبردی با رباط در خصوص کار دوجانبه در قاره آفریقا، بویژه با نزدیک شدن به موعد برگزاری گفت‌وگوهای راهبردی واشنگتن و رباط در سال جاری».
محمد ششم، شاه مغرب بر خلاف دعوت همتای سعودی از او برای دو اجلاس سران اسلامی و عرب در مکه، به عربستان نرفت و به جای آن، برادرش را در رأس هیأتی به عربستان سعودی فرستاد.
«مولای رشید» برادر شاه مغرب پنجشنبه در رأس هیأتی وارد جده در غرب عربستان سعودی شد.
ناصر بوریطه وزیر خارجه، احمد التازی نماینده دائم مغرب در اتحادیه عرب و سفیر این کشور در مصر در این هیأت حاضر بودند.
استقبال سلمان از مولای رشید نماینده مغرب
اجلاس فوق‌العاده سران عرب در مکه، سحرگاه امروز (دهم خرداد ماه) برگزار شد و بیانیه‌ای پایانی آن ده بند داشت که در هر ده بند علیه ایران موضعگیری شده (+) و تهران به حمایت از تروریسم، دخالت در امور داخلی کشورهای عربی و تلاش برای ناامن سازی و بی‌ثبات‌سازی منطقه متهم شده است.
برهم صالح رئیس جمهور عراق ضمن اعتراض به این بیانیه، اعلام کرده که کشورش با آن مخالف است و از کشورش در تدوین بیانیه هیچ نظرخواهی نشده است.
انتهای پیام/م