خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بررسی مشکلات تولیدکنندگان ماهیان گرم آبی و سردآبی- اخبار کار آفرینی و اشتغال - اخبار اقتصادی تسنیم

تسنیم | اقتصادی | جمعه، 29 اردیبهشت 1402 - 09:45
مدیر عامل اتحادیه شرکت ها تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان گرم آبی کشور با اشاره به اینکه 200هزار تن ماهی گرمابی تولید می شود گفت:درتلاشیم به سمت فرآوری محصولات برویم.
ماهيان،ماهي،توليد،آبي،گرم،پرورش،درصد،كشور،تُن

علی الویری،مدیر عامل اتحادیه شرکت‌ها تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان گرم آبی کشور در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره مشکلات ماهی های گرم آبی و سرد آبی گفت:حدود 200هزار تن ماهی گرمابی تولید می‌شود و حدود 100هزار تن ماهیان سردآبی، از میزان ماهیان گرمابی حدود 100هزار تن صادر می‌شود که اصلی‌ترین مقصد آن کشور عراق است.
وی با بیان اینکه اتحادیه ما حدود 23سال سابقه دارد گفت: نباید به کشورهای همسایه متکی باشیم بنابراین سیاست تعاونی‌های وابسته این است که ماهیان تولیدی را در داخل کشور عرضه کنیم.
مدیر عامل اتحادیه شرکت‌ها تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان گرم آبی کشوربا اشاره به فرآوری محصولات گفت:38 شرکت و کارخانه آمادگی دارند که برای فرآوری با ما کار کنند, در تلاش هستیم به آن سمت برویم با 12شرکت نزدیک هستیم و سال 1401با ماهیان آزاد شروع کردیم که نتیجه خوبی داشت.
وی با اشاره به اینکه در تلاشیم که 50درصد تولیدات را به ماهی هایی غیر از کپور اختصاص دهیم اظهار داشت: تلاش و سیاست تعاونی‌ها بر این شد که تولید ماهی کپور را کم کردیم که در حال حاضر حدود 25درصد تولید را به ماهیان کپور اختصاص دادیم و اگر بتوانیم 50درصد تولید را به ماهی دیگری اختصاص داده و به فرآوری برسانیم، می‌توانیم بدون ضایعات کار کنیم.
وی گفت: استخرهای پرورش ماهیان گرم‌آبی بزرگ و خاکی هستند، در حال حاضر از هر مزرعه براساس میزان تولیدی که گفته می‌شودبی از 5تُن در هکتار است به معیار 5 درصد از تولید را به عنوان آب‌بهاء تنظیم‌شده دریافت می‌کنند در حال حاضر اکثر استخرها و آب‌بندان‌ها رسوب گرفتند و لایروبی آن هزینه سنگینی دارد، به تولید‌کننده وام نمی‌دهند که استخرهای خود را لایروبی کند.
همچنین تغییر دمای ناگهانی باعث می‌شود تلفات ماهیان گرم آبی بالا برود، به ازای هر 5 درجه افزایش یا کاهش دما تعداد زیادی ماهی از استخرهای گرم‌آبی می‌میرند.
الویری گفت: من خودم تولیدکننده نمونه کشور بودم، قبلاً 4 تُن در هکتارتولید ماهی گرم‌آبی داشتم اما اکنون هر کاری می‌کنم بیش از 2 تُن نمی‌توانم تولید کنم چون آب و هوا تغییر پیدا کرده، در حالی که سازمان آب و فاضلاب مبنای آب‌بهاء را همان 3 تا 4 تُن در هکتار محاسبه می‌کند و آب‌بهای پرورش دهندگان ماهیان گرم‌آبی بالا رفته است.
انتهای پیام/