سالانه 6.5 میلیارد دلار از مبادلات مرزی عاید کردستان می شود- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم
معاون استاندار کردستان گفت: سالانه 6.5 میلیارد دلار از مبادلات مرزی عاید استان کردستان می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، عبدالله رشیدیپور ظهر امروز در دومین همایش ملی جامعهشناسی مرز در تالار مولوی دانشگاه کردستان اظهار داشت: سالانه 6.5 میلیارد دلار از محل مبادلات مرزی عاید استان کردستان میشود از این میزان حداقل یک میلیارد دلار باید به توسعه زیرساختهای استان اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه کردستان جزو استانهای مرزی و در رده استانهای کمتر توسعه یافته کشور است تاکید کرد: مرز میتواند هم مزیت و هم تهدیدی برای کشور باشد، بنابراین با تمرکز بر مزیتهای اقتصادی مرز و ارتقاء جایگاه مرزنشینان میزان تهدیدات مرزی را کاهش داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه دولت برای توسعه اقتصادی استان، باید توجه ویژهای به مناطق مرزی داشته باشد، افزود: امکانات از مرکز در جهت مناطق مرزی سوق داده شود.
رشیدیپور اذعان داشت: کردستان از حیث برخورداری از زیرساختها مانند بزرگراهها و جادهها ضعیف بوده و زیرساختهای استان توسعه نیافته است.
امنیت پایدار در مناطق مرزی در گرو پایداری توسعه است
امید قادرزاده، دبیر علمی این همایش نیز امنیت پایدار در مناطق مرزی را در گرو تحکیم و پایداری توسعه دانست و اظهار کرد: نیمی از جمعیت ایران را مناطق مرزی تشکیل داده و در تقسیمات اجتماعی، فرهنگ و کار جای ندارند.
وی با اشاره به اینکه نیمی از استانهای کشور در مناطق مرزی قرار دارند افزود: ساکنان این مناطق از درد توسعه نیافتگی رنج میبرند.
قادرزاده یادآور شد: اگر تحولی در مناطق مرزی ایران صورت میگیرد این تغییرات باید همراه با تغییرات ساختاری باشد و توسعه بدون در نظرگرفتن سیاستهای توسعه ای امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به اینکه استراتژی اصل توسعه در برنامه پنج ساله نگرش مثبتی بر توسعه دارد ، بازتعریف و ارتقاء جایگاه مرز در تقسیم ملی کار را از مطالبات عمومی دانست.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان بر نگرش راهبردی توسعه مناطق مرزی با حفظ امنیت و رویکرد امنیت ملی تاکید کرد.
قادرزاده سرمایهگذاری و امنیت را یکی از محورهای اصلی همایش عنوان کرد و گفت: امنیت پایدار در مناطق مرزی در گرو تحکیم و پایداری توسعه است.
مسئله امنیت نقش کلیدی در توسعه مناطق مرزی دارد.
وی با اشاره به اینکه 103 مقاله توسط پژوهشگران به دبیرخانه همایش ارسال شده است تصریح کرد: 25 مقاله به صورت پوستر و تعداد 28 سخنرانی در این همایش ارائه میشود.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه در این همایش دو روزه 6 نشست تخصصی و 28 مقاله به صورت سخنرانی ارائه میشود، گفت: دانشگاه در راستای رسالت ملی و فراملی خود از دیرباز در راستای انجام مسئولیت اجتماعی خود ارتباط تاثیرگذاری با جامعه داشته است.
وی با بیان اینکه گروه جامعهشناسی دانشگاه نمیتواند نسبت به موضوعات محلی، منطقهای بیتفاوت باشد، یادآورشد: جامعه هم متاثر از بستر جهانی شدن و هم از سیاستهای ملی و توسعهای است.
قادرزاده یکی از اهداف این همایش را تلاش در جهت تبدیل وضعیت مناطق مرزی به مسئله اجتماعی دانست و گفت: رسالت همایش بازتعریف مرز و مرزنشینی با تاکید بر تمرکز بر زندگی مرزنشینان و بازسازی حیات اجتماعی مرز است.
انتهای پیام/488/.