خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 16 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاکستان: روابط با طالبان مشروط به مسئله تی تی پی است- اخبار افغانستان - اخبار بین الملل تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 23 اردیبهشت 1402 - 16:16
معاون وزارت خارجه پاکستان اظهارداشت روابط و تعامل اسلام آباد با هیئت حاکمه افغانستان مشروط به رسیدگی به مسئله تحریک طالبان پاکستان است.
پاكستان،افغانستان،تأكيد،خارجه،خاك،كهر،بلوچ،حاكمه،سرگيري

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «حنا ربانی کهر» معاون وزارت خارجه پاکستان در گفتگو با «جئو نیوز» اظهارداشت هیئت حاکمه افغانستان باید در عمل ثابت کند تحریک طالبان پاکستان از خاک این کشور هیچ تهدیدی را برای پاکستان ندارد.
ربانی کهر تأکید کرد: تعامل ما با حکومت سرپرست که اکنون در افغانستان است، بر مبنای این پیش‌شرط است.
از سوی آنها به ما گفته می‌شود که ما به این باوریم که خون هیچ کسی نباید در پاکستان بریزد، اما این تنها در حد سخن است، آنان باید برخی چیزها را ثابت بسازند، زیرا ما نیز توانایی پیکار با تحریک طالبان پاکستان را داریم.
پاکستان در حالی از هیئت حاکمه در افغانستان خواستار تضمین برای عدم استفاده از خاک این کشور توسط تی‌تی‌پی است که کابل همواره تأکید کرده به هیچ گروهی اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری را نمی‌دهد.
هفته گذشته نیز «امیرخان متقی» در یک نشست خبری در پاکستان خواستار از سرگیری مجدد مذاکرات بین اسلام‌آباد و تی‌تی‌پی شده بود.
« ممتاز زهرا بلوچ» سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در واکنش به این درخواست، احتمال از سرگیری مذاکرات صلح با تی‌تی‌پی را رد کرد.
بلوچ دراین‌باره به خبرنگاران گفت: هیچ مذاکره‌ای با سازمان‌های تروریستی که به قوانین و قانون اساسی ما احترام نمی‌گذارند، صورت نخواهد گرفت.
این موضوع در بیانیه سه جانبه ای که در جریان سفر وزیر خارجه چین و وزیر امور خارجه موقت افغانستان منتشر شد نیز به وضوح بیان شد.
وی همچنین تأکید کرد: در این بیانیه سه جانبه، سه طرف بر ضرورت مقابله با چالش‌های امنیتی که تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه است، تأکید کردند.
آنها موافقت کردند که اجازه ندهند سرزمین‌هایشان توسط هیچ گروه یا حزب منفرد، از جمله تی‌تی‌پی و جنبش اسلامی ترکستان شرقی برای انجام فعالیت‌ها و اقدامات تروریستی استفاده شود.
انتهای پیام/.