تلاش غرب برای "تا دندان مسلح کردن" ارتش اوکراین- اخبار اروپا - اخبار بین الملل تسنیم
ناتوانایی موشک های انگلیسی در تغییر موازنه قدرت در اوکراین، اعتراض آفریقای جنوبی به اتهام آمریکا درباره ارسال سلاح به روسیه، تاکید اردوغان بر اهمیت روابط با روسیه و پوتین و سرنگونی پهپاد اوکراینی بر فراز کریمه، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که علیرغم قصد انگلیس برای انتقال موشکهای طوفان سایه (Storm Shadow) به کییف، ایالات متحده تصمیمی برای ادامه انتقال موشکهای دوربرد به اوکراین نگرفته است.
وی به خبرنگاران گفت: سیاست و تصمیمات ما در این رابطه تغییری نکرده و واشنگتن قصد ندارد چنین موشکهایی را در اختیار کییف قرار دهد.
این مقام کاخ سفید یادآور شد که ایالات متحده تصمیم دولت انگلیس برای انتقال این نوع موشکهای کروز به کییف را اقدامی مستقل از سوی مقامات لندن می داند.کربی گفت: «هر کشوری آزاد است که چنین تصمیماتی را به بطور مستقل اتخاذ کند و باید اجازه داد آنها در تصمیمات خود آزادی عمل داشته باشد».
روز پنج شنبه، بن والاس، وزیر دفاع انگلیس، انتقال موشکهای کروز از نوع Storm Shadow به اوکراین را تایید کرد.
این موشک از نوع موشکهای کروز "هوا - زمین" هستند و برد آنها بیش از 250 کیلومتر است.
در این رابطه، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای یادآور شد که انگلیس با تحویل موشکهای دوربرد طوفان سایه به اوکراین، میتواند درگیری اوکراین را از لحاظ تلفات انسانی و ویرانی به سطح جدیدی برساند و تنها باعث تشدید بیشتر وخامت اوضاع در منطقه میشود.
در این سند آمده، مسکو این تصمیم را اقدامی بسیار خصمانه از سوی لندن می داند که هدف آن تقویت بیشتر ارتش اوکراین با تسلیحات خطرناک است و مسئولیت عواقب آن کاملاً "بر عهده طراحان و مجریان این اقدام بی پروا" است.
وزارت خارجه روسیه تاکید کرد: «طرف روسی این حق را برای خود محفوظ میدارد که تمامی اقدامات لازم را برای خنثی کردن تهدیدات احتمالی ناشی از استفاده اوکراین از این نوع موشکهای کروز انگلیسی را انجام دهد».
به عقیده مقامات مسکو، ضمن اینکه تحویل این موشکهای دارای برد زیاد به کییف «سطح مشارکت بیسابقه» انگلیس در درگیریهای نظامی در اوکراین را تأیید میکند.
این در حالی است که روزنامه دیلی تلگراف، در تحلیلی با اشاره به دلایلی عینی، نوشته است که موشکهای کروز طوفان سایه انگلیس، موازنه قدرت بین روسیه و اوکراین و تصویر کلی در میدان نبرد را تغییر نخواهد داد.
ضمن اینکه، مدت زمان زیادی لازم است تا اوکراینیها بتوانند واقعاً از این نوع موشکها برای شلیک از جنگندههای موجود در این کشور استفاده کنند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز چهارصد و چهل و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
تلگراف: موشکهای طوفان سایه انگلیس موازنه قدرت در اوکراین را تغییر نخواهد داد
روزنامه دیلی تلگراف، در تحلیلی نوشته است که موشکهای کروز طوفان سایه انگلیس که لندن قصد دارد به کییف منتقل کند، موازنه قدرت در درگیریهای نظامی در اوکراین را تغییر نخواهد داد.
در این مقاله آمده است: «بعید است که طوفان سایه تصویر کلی در میدان نبرد در اوکراین را تغییر دهد.
در انگلیس، ما دوست داریم ادعا کنیم که این سلاح با فرانسه "تولید و توسعه یافته" و نوعی سلاح پیشرفته مدرن است، در حالی که این مسئله مطلقاً درست نیست.
موشک واقعی از یک پروژه فرانسوی-آلمانی متولد شد که در سال 1983 به فضا پرتاب شد.
به نوشته این روزنامه، موشک های طوفان سایه هرگز از شهرت درخشانی در حد و اندازه تانک چلنجر انگلیس برخوردار نبودند.
آزمایش نظامی انجام شده در سال 2003 به روی آن نشان داد، موشک پرتاب شده، نتوانست هدف در نظر گرفته شده بتونی را منفجر کند.
از دیگر کاستیهای Storm Shadow آن است که این موشک از نوع کروز است، به این معنا که میتوان آن را با استفاده از سلاح های استاندارد دفاع ضد هوایی مانند هر هواپیمای جتی سرنگون کرد.
در پایان این مقاله یادآوری شد که این نوع موشک فقط از هواپیمای یوروفایتر تایفون قابل پرتاب است و هماهنگ کردن چنین تسلیحاتی با انواع دیگر جنگنده ها زمان بسیار زیادی را می طلبد، بنابراین، ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا اوکراینیها بتوانند واقعاً از Storm Shadow استفاده کنند.
وزارت خارجه آفریقای جنوبی سفیر آمریکا را به دلیل اتهام زنی درباره ارسال سلاح به روسیه احضار کرد
کلیسون مونیلا، سخنگوی وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی، روز جمعه اعلام کرد که روبن بریگتی، سفیر آمریکا در جمهوری آفریقای جنوبی پس از اتهامات وارده به این جمهوری مبنی بر ارسال سلاح و مهمات به روسیه، به وزارت خارجه این کشور احضار شده و به وی ابلاغ شد که چنین اظهاراتی مشارکت بین آفریقای جنوبی و ایالات متحده را تضعیف میکند.
وی در حساب توییتر خود، عکسی از نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در حال گفتگو با سفیر آمریکا در یکی از دفاتر منتشر کرد و نوشت: «وزارت امور خارجه روز جمعه سفیر آمریکا را پس از اظهارات روز گذشته وی احضار کرد.
<...> ما از رفتار او ابراز نارضایتی کردیم و سفیر اعتراف کرد که از خط دیپلماتیک عبور کرده و بلافاصله عذرخواهی کرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین یادآور شد که در این گفتگو، طرفین توافق کردند که به همکاری مشترک به نفع مردم دوکشور ادامه دهند.
طرف آفریقای جنوبی تعهد به استفاده از کانال های دیپلماتیک برای بحث در مورد موضوعاتی که ممکن است در جریان تعامل بین دو کشور پیش بیاید، را مورد تاکید قرار داد.
علاوه بر این، مونیلا گفت که وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی روز جمعه همچنین با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفتگوی تلفنی داشته است.
وی جزئیات این گفتگو را فاش نکرد.
سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی، روز پنجشنبه در یک نشست خبری مدعی شده بود که سلاح و مهمات در کشتی روسی لیدی آر (Lady R) در پایگاهی در سایمونس تاوون در ماه دسامبر بارگیری شد.
اردوغان: حملات نامزد مخالفان به روسیه و پوتین غیرقابل قبول است
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه شب گذشته، جمعه، در گفتگو با شبکه های تلویزیونی این کشور، حملات نامزد اپوزیسیون ترکیه به روسیه را غیرقابل قبول خواند و گفت: «بای بای کمال (کمال قلیچدار اوغلو، رهبر مخالفان در انتخابات در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه) به ولادیمیر پوتین و روسیه حمله می کند.
من نمیتونم اجازه چنین برخوردی را بدهم.
اهمیت روابط ما با روسیه، بسیار بیشتر از واشنگتن است.»
رجب طیب اردوغان تاکید کرد که به دلیل نارضایتی واشنگتن از مسکو، قصد ندارد روابط خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را قطع کند.
وی گفت: «من هرگز تعامل با پوتین را متوقف نکرده و نخواهم کردم، برای اینکه، به عنوان مثال، آمریکا نگرش منفی نسبت به روسیه دارد.
دقیقا برعکس.
من به همکاری با او (رئیس جمهوری روسیه) تا حد امکان ادامه می دهم.»
رهبر ترکیه تاکید کرد که روابط تجاری و اقتصادی با روسیه بسیار قوی تر از روابط آنکارا با ایالات متحده است.
اردوغان توضیح داد: «مبادلات تجاری ترکیه با روسیه بیشتر از آمریکا است.
پتانسیل درآمدزایی حاصل از گردشگران روسی قابل توجه است.
روسیه از نظر تعداد گردشگرانی که به ترکیه می آیند از آلمان هم پیشی گرفته است.
چگونه می توانم روابط خود را با چنین کشوری قطع کنم؟
آیا این ممکن است؟».
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز پیشتر گفت که مسکو با قاطعیت اتهامات وارده از سوی کمال قلیچدار اوغلو، سیاستمدار مخالف ترکیه مبنی بر دخالت روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری ترکیه را رد می کند.
پسکوف گفت: روسیه برای روابط با ترکیه ارزش زیادی قائل است، زیرا آنکارا تاکنون موضع گیری بسیار مسئولانه، مستقل و سنجیدهای در خصوص طیف وسیعی از مشکلات منطقه ای اتخاذ کرده و از شرکای مهم روسیه محسوب می شود.
گفتگوی تلفنی لاوروف و وزیر امور خارجه عربستان سعودی
به گزارش وزارت امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور و فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه پادشاهی عربستان سعودی روز جمعه در جریان یک گفتگوی تلفنی تاکید کردند که بحران ها در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا باید هر چه سریعتر حل و فصل شوند.
در بیانیه وزارت خارجه آمده است: «طرفین در مورد جنبه های کلیدی دستور کار منطقهای و بین المللی با تاکید بر روند اوضاع در خاورمیانه و شمال آفریقا از جمله مسئله فلسطین، تبادل نظر همه جانبهای داشتند.
وزرای خارجه دو کشور دیدگاه مشترکی به نفع نیاز به حل و فصل سیاسی جامع و زودهنگام بحران های متعدد در منطقه داشتند.»
زلنسکی فرمان خروج از توافقنامه مرزی با روسیه و بلاروس را امضا کرد
اوکراین از دو توافقنامه همکاری در زمینه حفاظت از مرزهای ملی با دو کشور همسایه بلاروس و روسیه خارج شد.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین فرمان مربوطه را روز جمعه امضا کرد.
در سندی که در وبسایت دفتر زلنسکی منتشر شده، آمده است: «دستور میدهم که از یادداشت همکاری در زمینه حفاظت از مرزهای دولتی جمهوری بلاروس، فدراسیون روسیه و اوکراین که در تاریخ 15 آوریل سال 1994 در مسکو امضا شد، خارج شویم».
این فرمان همچنین پیشنهاد کرده که توافقات بین اوکراین و روسیه در مورد همکاری و تعامل در مورد مسائل مرزی را به حالت تعلیق در آورد.
این سند در ماه آگوست سال 1994 در اودسا امضا شد.
سرنگونی یک پهپاد اوکراینی دیگر در غرب شبه جزیره کریمه
سرگئی آکسیونوف، رئیس "جمهوری کریمه" روز جمعه اعلام کرد که نیروهای پدافند هوایی روسیه مستقر در شبه جزیره، یک پهپاد متعلق به نیروهای مسلح اوکراینی را در آسمان مناطق غربی سرنگون کردند.
وی در کانال تلگرامی خود نوشت: این حادثه تلفات جانی و مالی نداشته و اوضاع تحت کنترل است.
پیش از این، در اوایل ماه مه، نیز دو پهپاد تهاجمی ارتش اوکراین در آسمان کریمه توسط نیروهای پدافند هوایی روسیه سرنگون شدند.
همچنین، در اواخر ماه آوریل، دو هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی، یکی در کریمه و دیگری در بندر سواستوپل سرنگون شدند.
هر دو حادثه خسارت و تلفات جانی نداشت.
مذاکرات تلفنی پوتین و رئیس جمهوری آفریقای جنوبی
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز جمعه گزارش داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و سیریل رامافوزا، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی روز جمعه با یکدیکر گفتوگوی تلفنی داشتند و بهویژه در خصوص امنیت غذایی تبادل نظر کردند.
این گفتگو به ابتکارعمل رامافوزا انجام شد.
کرملین در بیانیهای اعلام کرد: در رابطه با مسائل امنیت غذایی جهانی، رئیس جمهوری روسیه آمادگی این کشور برای ارسال حجم قابل توجهی غلات و کود به کشورهای نیازمند آفریقایی، از جمله به صورت رایگان، را مورد تایید قرار داد.
طرفین همچنین در مورد مسائل مربوط به مشارکت راهبردی بین روسیه و آفریقای جنوبی صحبت کردند.
علاوه بر این، پوتین و رامافوسا در خصوص آماده سازی مقدمات نشست روسیه - آفریقا و نشست سران بریکس در ژوهانسبورگ که در ماه آگوست به ریاست آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد، گفتگو کردند.
آنها همچنین در مورد حل و فصل مناقشه در اوکراین نیز گفتگو کردند.
در این راستا، رهبر روسیه از پیشنهاد ابراز شده توسط رامافوسا مبنی بر مشارکت گروهی از رهبران آفریقایی برای کمک به حل و فصل این مناقشه حمایت کرد.
کرملین یادآور شد: «ولادیمیر پوتین ارزیابیهای اساسی خود در خصوص خط مشی ویرانگر مقامات کییف و حامیان غربی آن را تشریح و تاکید کرد که طرف روسی هرگز از کار در مسیر دیپلماتیک خودداری نکرده است».
سطح اعتماد مردم روسیه به پوتین به 81 درصد رسیده است
نتیجه یک نظرسنجی انجام شده که روز جمعه در وب سایت رسمی مرکز سنجش افکار عمومی سراسری روسیه منتشر شد، نشان داده که اکثریت شهروندان روس به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری این کشور، اعتماد دارند و عمکرد وی را تایید میکنند.
بر اساس این تحقیقات، 80.9 درصد از پاسخ دهندگان به سؤال مربوط به میزان اعتماد خود به پوتین، پاسخ مثبت داده اند.
ضمن اینکه 77.1 درصد از شهروندان نیز عملکرد رئیس جمهور را مورد تأیید قرار دادند.
در عین حال این نظر سنجی نشان داد تعداد روسهایی که فعالیتهای دولت روسیه را تأیید میکنند نیز به 53.5 درصد افزایش یافته و عملکرد رئیس کابینه وزیران میخائیل میشوستین نیز توسط 56 درصد از پاسخ دهندگان تأیید شد.
64.5 درصد از پاسخ دهندگان نیز به نخست وزیر ابراز اعتماد کردند.
این مرکز در ماه مارس نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن سطح اعتماد به پوتین 80 درصد بود.
مدودف: غرب اوکراین را «تا دندان مسلح» کرده، ولی فریاد تجاوز مسکو را سر میدهد
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه روز جمعه در مجمع بین المللی حقوقی سن پترزبورگ ابراز عقیده کرد که کشورهای غربی اوکراین را تا دندان مسلح می کنند و در عین حال تجاوزات از سوی مسکو فریاد می زند.
مدودف گفت: «دشمنان ما، حامیان آمریکایی و اروپایی آنها به شدت در حال پمپاژ سلاح های مرگبار از همه نوع به اوکراین هستند و اقدامات تروریستی علیه روسیه را مورد تشویق قرار می دهند.»
وی هشدار داد که ادامه این خط مشی به جنگ جهانی سوم می انجامد که هیچ برندهای در آن وجود نخواهد داشت.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نیز پیش از این تاکید کرد که پمپاژ اوکراین با انواع تسلیحات نظامی غربی ادامه دارد، البته روسیه برای این وضعیت آمادگی کامل دارد و قادر به دفاع از خود است.
انتهای پیام/