خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش 3.3 درصدی رشد جمعیت ایران در 4 دهه اخیر/ 2 علت کاهش فرزندآوری ایرانی ها- اخبار پزشکی - اخبار اجتماعی تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | شنبه، 23 اردیبهشت 1402 - 09:45
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که نرخ رشد جمعیت از 3.9 در سال 1365 به 0.6 درصد در سال 1400 رسیده است؛ دو دلیل کاهش تمایل ایرانی ها به فرزندآوری را اعلام کرد.
نرخ،جمعيت،درصد،كشور،تمايل،ايران،باروري،جمعيتي

سید محمد طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در آستانه هفته ملی جمعیت اظهار کرد: شاخص‌های جمعیتی ایران در وضعیت هشدار قرار دارد و ما با سرعت به سمت پیری جمعیت حرکت می‌کنیم.
نرخ رشد جمعیت به کمتر از یک درصد رسیده است
وی با بیان این‌که در حال حاضر جمعیت کشور ما حدود 85 میلیون نفر است، افزود: نرخ رشد جمعیت کشور در سال 1365 حدود 3.9 درصد بود یعنی این که سالانه 3.9 درصد به جمعیت کشور اضافه می‌شد و در سال‌های اخیر نرخ رشد دائماً کاهش پیدا کرده است تا این که در سرشماری سال 95 به 1.2 درصد رسید و تا پایان سال 1400 نرخ رشد جمعیتی کشور به 0.6درصد و کمتر از یک درصد رسیده است.
ایران دارای پایین‌ترین نرخ باروری در منطقه غرب آسیا می‌شود
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در 20 ساله آینده نرخ رشد جمعیتی منفی را در کشور تجربه خواهیم کرد و این میزان پایین‌ترین نرخ باروری منطقه غرب آسیا و جهان اسلام در ایران خواهد بود.
نرخ رشد جمعیت در ایران به کمترین میزان در 25 سال گذشته رسیده است!
وی گفت: مهم‌ترین شاخص در تحولات جمعیت شاخص نرخ باروری است؛ سال 1365 نرخ باروری ما 5.6 فرزند به ازای هر زن بود که این میزان حال حاضر به 1.6 رسیده است.
2 علت عدم تمایل به فرزندآوری
طباطبایی درباره دلایل عدم تمایل به فرزندآوری بیان کرد: طبق آخرین پیمایش ملی که در کشور انجام شد و در آن دلایل تمایل و عدم تمایل به فرزند آوری بررسی شد، دو علت اصلی اولیه افراد برای عدم تمایل به فرزندآوری، نگرانی از تأمین آینده فرزندان جدید و داشتن تعداد فرزندان کافی بوده است.
بخشی از این نگاه در واقع نتیجه سیاست‌های کنترل جمعیتی ما در سال‌های قبل و ترویج فرهنگ "دو فرزند کافی است" و " فرزند کمتر، زندگی بهتر" است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت ادامه روند فعلی در سال 1430 حدود 30 درصد جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود؛ یعنی به ازای هر سه نفر یک سالمند خواهیم داشت.
انتهای پیام/