خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ارمنستان: مذاکرات با جمهوری آذربایجان در واشنگتن پیشرفتی نداشت

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 19 اردیبهشت 1402 - 18:06
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان از ادامه روند مذاکرات با باکو در روسیه خبر داد.
ارمنستان،مذاكرات،باكو،آذربايجان،مقامات،پايان،ايجاد،جمهوري،منطقه

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته از مذاکرات دو هیأت ارمنستان و جمهوری آذربایجان در واشنگتن به منظور پایان روابط خصمانه میان دو طرف و ایجاد صلح پایدار در منطقه قفقاز خبر داد.
گرچه بلینکن این مذاکرات را مثبت و روبه جلو ارزیابی کرد، اما مقامات دو طرف نظر دیگری در این باره دارند.
به گزارش تل تریدر، «آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان امروز (سه‌شنبه) گفت: «مقامات ایروان و باکو در جریان دیدار و مذاکره در واشنگتن به هیچ پیشرفت قابل توجهی در مورد مسائل اساسی و مهم دو جانبه نداشتند.»
وی با ابراز ناامیدی از نتایج مذاکرات هفته گذشته میان دو طرف، از ادامه این مذاکرات در مسکو خبر داد.
گریگوریان گفت: «ما درباره موضوعات بسیار مهم موفق به پیشرفت نشدیم که این موارد شامل: تعیین قلمرو مستقل ارمنستان به مساحت ۲۹ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربع، ایجاد سازوکار بین‌المللی میان استپاناکرت – باکو، و ایجاد تضمین‌های بین‌المللی می‌شود.»
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان در پایان تأکید کرد: «مقامات ارمنستان و جمهوری آذربایجان پیش از مذاکرات در روسیه، در ۱۴ ماه مِه در بروکسل، پایتخت بلژیک و سپس احتمالا در مولداوی با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.»
گفتنی است پس از پایان جنگ دوم قره باغ که با پیروزی جمهوری آذربایجان و پذیرش برخی شروط باکو از سوی ایروان همراه بود، دو طرف همچنان شاهد روابط خصمانه در طول خطوط مرزی و نیز جاده منتهی به قره باغ هستند.
روسیه یکی از قدرت‌های اصلی صاحب نفوذ در منطقه قفقاز محسوب می‌شود، اما به دلیل درگیری مسکو در جنگ با اوکراین، اکنون کشور‌هایی همچون ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به دنبال اعمال نفوذ در منطقه هستند.