خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تقویت حافظه با راه حلی ساده

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 09 بهمن 1397 - 04:01
یک مشاور خانواده گفت: افرادی که از بی‌نظمی و بهم ریختگی روند زندگی خود رنج می‌برند بیش از دیگران دچار افت حافظه می‌شوند.
تمركز،اختلال،روان،بهداشت،حافظه،درمان،ايجاد،برنامه،پلويي،اختل ...

مرجان پلویی کارشناس ارشد روانشناسی عمومی و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، گفت: در دنیای امروز افراد بیش از گذشته دچار اختلال تمرکز می‌شوند، زیرا بیشتر درگیر مشکلاتی هستند که بر روان آنها تاثیر می‌گذارد.
وی در ادامه گفت: در اولین قدم برای درمان اختلال تمرکز باید سلامت روان فرد بررسی شود، زیرا در افرادی که دچار افسردگی هستند اختلال تمرکز و حافظه جزو اولین علائمی است که مشاهده می‌شود، کودکان بیش فعال نیز که برای انجام تکالیف درسی و وظایف محوله شده تمرکز کافی ندارند به این اختلال مبتلا خواهند شد.
این روانپزشک در رابطه اختلال تمرکز در افراد نرمال جامعه گفت: علت اختلال تمرکز در افرادی که دارای بهداشت روانی هستند، اشتغال ذهنی است، اختلالی که در بحران‌های مقطعی مثبت و منفی روزمره ایجاد شده و با ایجاد حس ناتوانی در فرد پس از اتمام آن دوباره تمرکز فرد به حالت اولیه خود باز خواهد گشت.
پلویی درباره درمان این اختلال گفت: برای بالا رفتن تمرکز باید کار‌های خود را به صورت منظم یادداشت برداری کرد و با اولویت بندی درست و طبق برنامه ریزی در طول روز آنها را انجام داد.
وی تشریح کرد: افرادی که از بی‌نظمی و بهم ریختگی روند زندگی خود رنج می‌برند بیش از دیگران دچار این اختلال می‌شوند؛ ممکن است این بی‌نظمی‌ها ریشه درطرحواره‌های روان فرد داشته باشد که به کودکی فرد، رفتار‌ها و آموزش‌هایی که داشته‌ است باز می‌گردد.
در این برخی از افراد تصور می‌کنند بهداشت روان دارند اما مکررا دچار اختلال در تمرکز و حافظه خود می‌شوند؛ اختلالی که از عدم ودجود بهداشت روان نشئت گرفته و با مراجعه به روانشناس یا روان پزشک و انجام کامل جلسات روان درمانی به پزشک اجازه داد پس از بررسی طرحواره‌هایی که باعث ایجاد این اختلال هست را پیدا کرده و درمان کند.
وی افزود: ما می‌توانیم در کنار انجام برنامه ریزی با انجام ورزش‌هایی مانند یوگا و مدیتیشن و مطالعه کتاب به صورت مرتب و روزانه به تقویت حافظه و تمرکز خود کمک کرده و با داشتن رژیم غذایی مناسب، مصرف خوراک‌های مغز مانند گردو و ماهی و ..، مصرف نکردن فست فود‌ها کمک کننده این فرایند باشیم.
وی تاکید: اگر فرد از بهداشت روان برخوردار نباشد هرقدر هم که تلاش کند نمی‌تواند با انجام برنامه ریزی‌ها و داشتن رژیم غذایی مناسب و تمرینات مغزی نتیجه مطلوب خود را به دست آورد.
انتهای پیام/
بهداشت روان، شرط اول برای تمرکز ذهنی