خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 13 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خط بریل الفبای کردی به زودی تدوین می شود

مهر | استان‌ها | شنبه، 16 اردیبهشت 1402 - 10:57
سنندج - مدیر آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: با توجه به نیاز جامعه معلولان استان و با همکاری دانشگاه کردستان، خط بریل الفبای کردی به زودی تدوین می شود.
كردستان،بريل،صدا،نابيناي،ناشنوايان،سيماي،ابراهيمي،محمدي

به گزارش خبرنگار مهر، طالب محمدی روز شنبه در شورای آموزش و پرورش کردستان اظهار کرد: در حال حاضر ۳ هزار و ۴۵۴ دانش آموز استثنایی در مدارس کردستان مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: متأسفانه در چند سال اخیر پوشش اخبار ناشنوایان در صدا و سیمای استان کردستان تعطیل شده است و این در حالی است که در فصل هفتم قانون ملی حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت تأکید شده که صدا و سیما حداقل پنج ساعت در هفته برنامه سازی کند.
محمدی تصریح کرد: حضور مترجم ناشنوایان در برنامه‌های صدا و سیمای مرکز استان یکی از مطالبات است.
وی در ادامه سخنان خود از تدوین خط الفبای بریل کردی در راستای اجرای ماده ۱۵ قانون اساسی خبر داد و گفت: تدوین این الفبا توسط مرکز کردستان شناسی و معاونت پژوهشی دانشگاه و با مجوز شورای آموزش و پرورش کردستان انجام خواهد شد.
ابراهیمی مشاور استاندار کردستان در امور معلولان نیز در این جلسه اظهار کرد: تصویب طرح بریل کردی یکی از محوری ترین برنامه‌های ماست.
وی افزود: هم اکنون دانشجوی نابینای رشته ادبیات کردی در دانشگاه کردستان مشغول به تحصیل است اما هنوز خط بریل کردی نداریم.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: بسیاری از دانش آموزان نابینای کردستانی توانمندی و استعداد فعالیت در حوزه زبان و ادبیات کردی را دارند و امیدواریم این طرح در سریع‌ترین زمان ممکن عملیاتی شود.