خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

"کهور پاکستانی" سوخت کوره های مجسمه سازی در قشم می شود- اخبار جزایر خلیج فارس - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 14 اردیبهشت 1402 - 16:39
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ستی منطقه آزاد قشم از استفاده از گیاه مهاجم کهور پاکستانی به عنوان سوخت در کوره های مجسمه سازی همزمان با برگزاری سمپوزیوم "عیش گِل" در این جزیره خبر داد.
قشم،مهاجم،كهور،پاكستاني،گياه،جزيره،گردشگري،عيش،سمپوزيوم،رويداد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، ایوب زارعی با اعلام این خبر به رسانه‌ها اظهار داشت: براساس برنامه‌های انجام شده سمپوزیوم عیش گل با هدف ایجاد منطقه گردشگری جدید، استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بومی موجود در جزیره قشم و تلاش برای حذف کهور پاکستانی به‌عنوان یک گیاه مهاجم در محیط‌زیست جزیره پاییز امسال برگزار می‌شود.
وی افزود: یکی از مزیت‌های پیش‌بینی‌شده برای برگزاری این رویداد، استفاده از گیاه کهور پاکستانی به‌عنوان سوخت مورداستفاده در کوره مجسمه‌های ساخته‌شده در این سمپوزیوم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ستی منطقه آزاد قشم ابراز داشت: رویداد «عیش گِل» یک برنامه بلندمدت 10 ساله با در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف گردشگری، فرهنگی، هنری و محیط زیستی و همسو با فرهنگ بومی قشم است که می‌تواند به ایجاد یک رویداد بین‌المللی و جاذبه گردشگری جدید در جزیره کمک کند.
زارعی از استفاده از گیاه مهاجم کهور پاکستانی به عنوان سوخت در کوره‌های مجسمه‌سازی همزمان با برگزاری سمپوزیوم "عیش گِل" در جزیره قشم خبر داد.
براساس این گزارش، کهور پاکستانی یا سمر گونه مهاجمی است که بیش از 50 سال قبل به ایران وارد شده و موجب حذف و نابودی گونه‌های ارزشمند در منطقه جنوب کشور از جمله جزیره قشم شده است.
این گونه مهاجم که از آن به عنوان سرطان محیط زیست یاد می‌کنند، با توجه به مصرف بالای آب، موجب نابودی نخیلات، مزارع و باغات فراوانی در هرمزگان شده است.
این گیاه مهاجم که زمین را غیرقابل استفاده می کند،در فهرست گونه های مهاجم اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت قرار دارد.
طبق نظر کارشناسا ، گیاه مهاجم کهور پاکستانی تاثیراتی از جمله تخلیه آب‌های زیرزمینی به عنوان تنها منبع آب شرب جوامع محلی و از بین بردن غذای دام، ساده‌سازی اکوسیستم و کاهش تنوع آن به تنها یک گونه درختی داشته و بر همین اساس افزایش این گونه زنگ خطر جدی و یک تهدید اقتصادی اجتماعی است.
انتهای پیام/7558/ن